پزشکان ایران فرار مالیاتی دارند، معاونت قضایی دادستان جمهوری اسلامی برای جلوگیری از فرار مالیاتی، پزشکان را به نصب «کارتخوان» ملزم کرده است. رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی، فرار مالیاتی را انکار کرده و الزام به نصب کارتخوان را «محل ایراد» دانسته است.
رقم فرار مالیاتی پزشکان در ایران با یارانه ۱۲ میلیون نفر برابری میکند. پزشکان، سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت و درمان این موضوع را «رد» میکنند.
در تازهترین واکنش، محمدرضا ظفرقندی «رئیس شورای عالی سازمان نظام پزشکی ایران» در پاسخ به دستور معاون قضایی دادستان کل جمهوری اسلامی مبنی بر الزام پزشکان به نصب «کارتخوان» برای جلوگیری از فرار مالیاتی، وجوه در گردش بسیاری از پزشکان و سایر اعضای سازمان را «بسیار کم» دانست که «نمیتواند نشانهی متقضی بر انتساب فرار مالیاتی به پزشکان باشد».
او در این نامه که پنجشنبه ۲۶ دی در رسانههای ایران منتشر شد، با بیان اینکه « تاکنون هیچگونه مطالعه یا بررسی آماری دقیق در خصوص تعداد مؤسسات پزشکی یا پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمیکنند صورت نگرفته»،این پزشکان را «در اقلیت» عنوان کرد که «نمیتواند محل مناقشه باشد».
فرار مالیاتی پزشکان: ۷۰۰۰ میلیارد تومان
فرار مالیاتی پزشکان از یک سال قبل محل مناقشه است. سازمان امور مالیاتی ایران پزشکان را به اعلام نکردن درآمد واقعی متهم میکند. سیاوش غیبیپور، نماینده شورای حل اختلاف مالیاتی سازمان امور مالیاتی تهران شهریور سال جاری مالیات پرداخت شده پزشکان در سال ۱۳۹۶ را ۱۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد که کمتر از یک چهارم درآمد مالیاتی است که باید بپردازند.
او مالیات واقعی پزشکان در سال گذشته را ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: این ارقام نشان دهنده «فرار مالیاتی ۸۰ درصدی جامعه پزشکی است».
حسین بانکی، که رسانههای ایران او را «پژوهشگر شفافیت اقتصادی» معرفی کردند، آبان امسال رقم برآورد شده سازمان امور مالیاتی را «بسیار کمتر» از درآمد واقعی پزشکان دانست.
او مالیات واقعی پزشکان متخصص، عمومی و دندانپزشکان در سال ۹۶ را ۷۲۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: پزشکان درآمدشان را کمتر از رقم واقعی اظهار میکنند.
طرح تحول سلامت فرار مالیاتی را افزایش داد
حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان پیشین ایران که ماه گذشته به دلیل «اختلاف بر سر بودجه» از مقام خود استعفاء کرد، سازمان امور مالیاتی را مسئول فرار مالیاتی «احتمالی» پزشکان دانست و مدعی شد که این مسئله به منظور «تخریب» جامعه پزشکی مطرح میشود.
او «نابرابری و منطقی نبودن مالیات» را علت عدم پرداخت مالیات برخی از پزشکان دانست، بدون بیان جزئیات، عدهای را «نورچشمی که مالیات نمیدهند» خواند و خواستار افزایش تعرفه پزشکی برای «جلوگیری از دریافت زیرمیزی» شد.
وزیر بهداشت و درمان پیشین ایران در حالی خواستار افزایش تعرفه پزشکی شد که از زمان اجرای «طرح تحول سلامت» شکاف درآمد پزشکان و پرستاران را تا چند برابر افزایش یافته است. او اما درآمد پزشکان را «کمتر از حق واقعی» آنها عنوان کرد.
در مقابل این اظهارات اما ناصر موسوی لارگانی، عضو فراکسیون «ولایی» مجلس شورای اسلامی، طرح تحول سلامت که به گفته او باعث شد «برخی پزشکان درآمد کلانی به دست بیاورند» را زمینهساز فرار مالیاتی پزشکان دانست.
طرح تحول سلامت پیشتر نیز با انتقاد مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی روبرو شده بود. او این طرح را «فسادزا» و عامل «افزایش شکاف درآمد پزشکان و پرستاران» دانسته بود.
علی نوبخت، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در انتقاد از طرح تحول سلامت، گفته بود: «اعتباری که در طرح تحول سلامت باید به پزشکان و پرستاران مناطق محروم اختصاص مییافت، به برخی از پزشکان غیرشاغل در بیمارستانها و کارکنان ستادی وزارت بهداشت و درمان پرداخت شده است».
در همین زمینه: