ژنرال بنی گانتز، رئيس ستاد مشترک ارتش اسرائيل گفت، اعتقاد ندارد ايران تصميم به ساخت بمب اتمی بگيرد چرا که گمان می‌کند رهبران آن “خيلی عاقل” هستند.

رويترز اين سخنان را از نشريه هاآرتص نقل کرده و آن را نقطه مقابل سخنان بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير اسرائيل دانسته ‌است که هشدار داده بود رهبران جمهوری اسلامی ايران حاضر هستند تن به مخاطره بدهند و سلاح هسته‌ای توليد کنند.

بر اساس اين گزارش، ژنرال بنی گانتز اظهار داشت: “ايران رفته‌رفته به نقطه‌ای می‌رسد که می‌تواند تصميم بگيرد که آيا می‌خواهد بمب هسته‌ای توليد کند يا نه. آنها هنوز تصميم نگرفته‌اند از اين مرحله‌ای که هستند جلوتر بروند.”

او در ادامه اضافه کرد: “به‌نظر من آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ايران اشتباه بزرگی خواهد کرد اگر بخواهد از اين مرحله جلوتر برود و به همين خاطر فکر نمی‌کنم که چنين کاری بکند.”

اسرائيل که گفته می‌شود تنها کشور در منطقه خاورميانه است که سلاح هسته‌ای دارد، ايران هسته‌ای را تهديدی عليه موجوديت خود می‌داند.

بنيامين نتانياهو روز گذشته گفت نمی‌تواند روی عقلانيت حکومت ايران حساب کند و امنيت جهانی را به‌مخاطره بيندازد

تهران اما ادعای تلاش برای دستيابی به سلاح هسته‌ای را رد می‌کند و می‌گويد که تنها با هدف‌های صلح‌آميز به غنی‌سازی اورانيوم ادامه می‌دهد.

گانتز همچنين گفت: “من فکر می‌کنم رهبران جمهوری اسلامی آدم‌های خيلی عاقلی هستند، اما در عين حال قبول دارم، اين توانايی در دست بنيادگرايان اسلامی که هر لحظه ممکن است رفتار متفاوتی داشته باشند، چيز خطرناکی است.”

روز گذشته (سه‌شنبه ۲۴ آوريل)، نتانياهو در گفت‌وگو با سی‌ان‌ان اظهار داشت نمی‌تواند روی عقلانيت حکومت ايران حساب کند و امنيت جهانی را به‌مخاطره بيندازد و اين‌که يک “رژيم نظامی اسلامی می‌تواند ايدئولوژی خود را به ديگران تحميل کند.”

ايران در ماه جاری ميلادی مذاکرات با شش قدرت جهانی بر سر برنامه‌های هسته‌ای خود را پس از وقفه‌ای ۱۵ ماهه از سر گرفت در حالی که طرف‌های مذاکره آن را “مثبت و سازنده” خواندند.

با اين حال ايهود باراک، وزير دفاع اسرائيل گفت که شک دارد اين مذاکرات بتواند تهران را از جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود بازدارد.

بنی گانتز اما فشارهای جهانی بر ايران را مثبت می‌داند و معتقد است که اين فشارها تازه دارد به نتيجه می‌رسد.

او در پايان اظهار داشت: “يا اين‌که برنامه‌های هسته‌ای ايران با هدفی غيرنظامی دنبال می‌شود يا نه، که در اين صورت جهانيان بايد کار ديگری بکنند. اکنون به تصميم نهايی دراين‌باره نزديک‌تر شده‌ايم.”