ويروسی به نام “وايپر” به سايت اينترنتی وزارت نفت، برخی شرکت‌های تابعه آن و چند سايت صنعتی حمله کرد. وزارت نفت با ايجاد ستاد بحران، برخورد با اين حمله‌ها را در دستور کار قرار داد.

به گزارش منابع خبری ايران، روز گذشته، يک‌شنبه سوم ارديبهشت‌ماه، يک حمله سايبری به سايت اينترنتی وزارت نفت و برخی شرکت‌های تابعه آن انجام شد که گفته می‌شود اين حمله به برخی از سايت‌های صنعتی نيز صورت گرفته است.

يکی از مسئولان روابط عمومی وزارت نفت که نام وی فاش نشده است در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) ايجاد مشکل فنی در کامپيوترهای برخی از سازمان‌های تابع وزارت نفت را تأييد کرد اما اطلاعات بيشتری نداد.

ايسنا نوشته است گويا اين حمله سايبری از اسفند ۹۰ در اين حوزه اتفاق افتاده و در روز گذشته به اوج خود رسيده است.

اين گزارش حمله سايبری فوق را ناشی از ورود ويروسی به نام “وايپر” عنوان کرده و گفته است اين ويروس اطلاعات برخی از کامپيوترهای اين شرکت‌ها را پاک کرده است.

اينترنت تمامی کارکنان مجموعه وزارت نفت، شرکت ملی نفت، پالايش و پخش نفتی و پتروشيمی در تهران و برخی از مناطق عملياتی قطع شده است

به گفته يک کارشناس امنيت شبکه که نام وی نيز فاش نشده است، تعدادی از کامپيوترها و سرورها به يک‌باره دچار مشکل شده‌اند و همين موضوع اين احتمال را مطرح می‌سازد که يک حمله سازماندهی‌شده سايبری باشد.

اين کارشناس گفته است “وايپر” می‌تواند اطلاعات را بدون بازگشت در کامپيوترها پاک کند و سرورها را از کار بيندازد.

وی گفت اين ويروس به‌تدريج کار خود را شروع کرده و به مرور تعداد زيادی از کامپيوترها و سرورها را آلوده کرده و يک‌باره کليه آنها را از کار انداخته است.

از سوی ديگر علی‌رضا نيکزاد، سخنگوی وزارت نفت ايران به خبرگزاری فارس گفت اطلاعات اساسی وزارت نفت در اين حمله صدمه نديده است چون سرور‌های عمومی از سرور‌های اصلی جدا است.

سخنگوی وزارت نفت با بيان اين‌که “تنها مسائل و اطلاعات عمومی صدمه ديده” گفت اين حمله در قالب نفوذ يک ويروس انجام شده است و اين ويروس مادربردهای کامپيوتر‌ها را سوزانده و برای پاک کردن اطلاعات اقدام کرده است.

وی گفت وزارت نفت از همه اطلاعات اصلی و غير اصلی نمونه دارد و مشکلی در اين‌باره وجود ندارد.

در همين حال خبرگزاری مهر نيز از تشکيل ستاد بحران توسط کارشناسان پدافند غيرعامل، فن‌آوری و اطلاعات و فضای مجازی وزارت نفت در رابطه با اين حمله خبر داد.

حمدالله محمدنژاد، رئيس پدافند غيرعامل وزارت نفت گفت: “در حال حاضر برنامه‌ريزی برای خنثی‌سازی اين حملات در فضای مجازی در دستور کار قرار دارد.”

وی گفت اين ستاد در حال بررسی اين موضوع است که حمله فوق از داخل کشور بوده است يا از خارج از مرزهای ايران.

محمدنژاد افزود چون سطح سامانه هوشمند سوخت به‌طور آف‌لاين فعاليت می‌کند اختلالی در آن ايجاد نشده است.

بنا به اين گزارش در حال حاضر به‌منظور کنترل حمله‌کنندگان سايبری و عدم نفوذ ويروس به سامانه‌های مخابراتی و اينترنتی، اينترنت تمامی کارکنان مجموعه وزارت نفت، شرکت ملی نفت، پالايش و پخش نفتی و پتروشيمی در تهران و برخی از مناطق عملياتی قطع شده است.

از روز گذشته تاکنون نيز سامانه اينترنتی در مناطق عملياتی خارگ، بهرگان، سيری، لاوان، قشم و کيش قطع شده است.

در تيرماه سال ۱۳۸۹ خورشيدی نيز خبر نفوذ کرم استاکس‌نت در سيستم‌های صنعتی و نيروگاه اتمی بوشهر منتشر شد.

روزنامه نيويورک تايمز دی‌ماه همان سال در گزارشی استاکس‌نت را “پروژه مشترک” آمريکا و اسرائيل در برنامه هسته‌ای ايران دانست و نفوذ اين ويروس را دليل تأخير برنامه غنی‌سازی اورانيوم در ايران عنوان کرد.

سرتيپ غلام‌رضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غيرعامل ايران نيز پنجم ارديبهشت‌ماه ۱۳۹۰ از کشف “يک ويروس جديد جاسوسی” خبر داد.

جلالی گفت: “دانشمندان ايرانی توانسته‌اند بدافزار جاسوسی استارس را شناسايی کنند.”