یک عضو هیئت مدیره گروه صنعتی ملی فولاد اهواز «اعتصاب» را حق کارگران می‌داند با این حال هفت کارگر این کارخانه همچنان در زندان نگهداری می‌شوند.

کارگران و خانواده کارگران زندانی فولاد اهواز مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند-۴ دی ۱۳۹۷

محمدعلی جداری فروغی که وکالت برخی از کارگران بازداشت شده فولاد اهواز را برعهده دارد، سه‌شنبه ۱۱ دی گفت: این کارگران هنوز آزاد نشده‌اند.

به گفته او مسئولان دادسرای اهواز دوشنبه ۱۰ دی به خانواده‌ کارگران بازداشت شده که برای پیگیری وضعیت آنها به این مرکز رفته بودند، گفتند: «کارگران به زودی آزاد خواهند شد. اما آنها باید صبر در پیش بگیرند تا مشکل سریعتر حل شود».

غریب حویزاوی، کریم سیاحی، مصطفی عبیات، طارق خلفی، کاظم حیدری، میثم علی قنواتی و بهزاد علیخانی هفت کارگر فولاد اهواز که همراه با ۳۵ کارگر معترض این کارخانه طی روزهای ۲۵ تا ۲۷ آذر دستگیر شدند، از زمان بازداشت در زندان نگهداری می‌شوند.

خانواده کارگران زندانی به همراه شماری از کارگران فولاد اهواز طی چند روز گذشته با تجمع مقابل ساختمان استانداری خوزستان و دادگستری اهواز، خواستار آزادی آنها شدند اما به‌رغم وعده مسئولان دولتی در استان خوزستان و مدیرعامل گروه ملی فولاد اهواز مبنی بر «پیگیری آزادی کارگران»، تا به حال تغییری در وضعیت آنها به وجود نیامده است.

اعتصاب حق کارگران است، اما..

در حالی که هفت کارگر معترض هنوز آزاد نشده‌اند، جواد نعمتی نژاد، عضو هیئت مدیره گروه ملی فولاد اهواز، در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، اعتصاب را «حق کارگران» دانست، اما گفت: « می‌توانستیم مشکلات را با گفت‌وگو و همفکری بهتر حل کنیم».

نعمتی‌نژاد «تداوم فعالیت شرکت»‌، «حل مشکلات معیشتی» و«واریز حق بیمه‌ها» را خواسته‌های کارگران که «کاملا صنفی است»، عنوان کرد. با این حال او اعتصاب کارگران که «موجب شد شرکت تعطیل شود» را باعث کاهش مشتری و عدم تمایل سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این مجتمع دانست.

نعمتی‌نژاد، اعتبار مورد نیاز برای راه‌اندازی تمامی خطوط تولید این مجتمع را ۷۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد که «بانک ملی نمی‌تواند به یکباره در اختیار شرکت بگذارد».

گروه ملی فولاد اهواز پس از اعدام امیرمنصور آریا (مه‌آفرید خسروی) به اتهام اختلاس و فساد اقتصادی به بانک ملی واگذار شد. کارگران در جریان اعتراضات خود، این بانک را مسئول عدم تامین نقدینگی لازم برای راه‌اندازی خطوط تولید خواندند و  خواستار خلع ید از بانک ملی شدند.

نعمتی‌نژاد اما مسدود کردن حساب‌های بانکی شرکت از سوی طلبکاران به‌جای مانده از گروه «امیرمنصور آریا» را یکی از موانع اصلی تامین نقدینگی و فروش محصولات فولاد در بورس اعلام کرد.

به گفته او وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز فروش خارج از بورس محصولات فولاد اهواز را با تاخیر زیاد صادر کرد و این تاخیر که نوسان قیمت میلگرد در بازار آزاد همراه بود، موجب «متضرر شدن» شرکت شده است.


در همین زمینه: