اکبر فلاح‌زاده – سایت کلمه ویدویی از سفر محمود احمدی‌نژاد به بندرعباس پخش کرده است که دیدنش، هم تاثر برمی‌انگیزد، هم انزجار. تاثر از دیدن التماس و التجای مردمی درمانده ار تامین مایحتاج زندگی، و انزجار از دیدن این همه عوامفریبی.*

در این فیلم که در همه شبکه‌های اجتماعی پخش شده است، یک پیرمرد مستاصل خود را جلوی ماشین روباز حامل احمدی نژاد می‌اندازد و استغاثه‌کنان می‌گوید:”من گشنمه احمدی نژاد؛ من گشنمه.” می‌گوید که بازنشسته و گرسنه است. ماموران امنیتی و هوچی‌های تبلیغاتی می‌کوشند با شلوغ کردن و سر دادن شعار” صل علی محمد …” صدای این هموطن جنوبی را خفه کنند، اما نمی‌توانند. همزمان یک زن جوان خود را روی ماشین می‌اندازد و علی‌رغم مقاومت امنیتی‌ها از آن بالا می‌رود تا خود را به احمدی‌نژاد برساند و تظلم کند.
 
به خیابان کشاندن مردمی که در اثر بی کفایتی دولت گرفتار فقر و بدبختی شده‌اند، و دواندن آنها به دنبال ماشین حامل احمدی‌نژاد اقدامی مردمی نیست، بلکه عین نامردمی است. مردم در استان زرخیز خوزستان به گدایی افتاده‌اند. حکومت هم گداپروری می‌کند. پخش پول و به اصطلاح هدایای دولتی بین مردم عوامفریبانه است: یک قلم سه هزار میلیارد تومان از جیب مردم می‌دزدند، آنوقت همان مردم را که گرسنه و محتاج نگهداشته شده‌اند، برای گرفتن “هدایای” مختلف دنبال ماشین رئیس حکومت می‌اندازند. به جای سرمایه‌گذاری در صنعت و آموزش و ایجاد کار، مردم را وامی‌دارند چشم به آسمان، یا به ورود ماموران دولتی بدوزند تا از آنها صدقه بگیرند.
 
به خیابان کشاندن مردمی که در اثر بی‌کفایتی دولت گرفتار فقر و بدبختی شده‌اند، و دواندن آنها به دنبال ماشین حامل احمدی‌نژاد اقدامی مردمی نیست، بلکه عین نامردمی است.
 
در کشوری که همه چیزش به جا باشد، مردم نیازی به سگ دو زدن در خیابان‌ها به دنبال ماشین حکومتگران یا تظلم‌خواهی از آنها ندارند. آنها از طریق احزاب و گروه‌ها و سازمان‌ها متشکل می‌شوند و از طریق رسانه‌ها حرف‌شان را می‌زنند و از طریق انتخابات آزاد نمایندگانشان را به مجلس می‌فرستند تا از حقوق مردم دفاع کنند، اما در حکومت هرکی هرکی، که هرکه زورش برسد به دیگری زور می‌گوید، مردم چاره‌ای جز تظلم و استغاثه ندارند.
 
در محدوده خط مرگ
 
اخیرا بعد از تصویب دستمزد پایه ٣۹۰ هزار تومانی، فرامرز توفیقی (عضو کمیته مزد) در گفت‌وگو با خبرگذاری ایلنا ضمن بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد از کارگران قانونی کشور پایه دستمزد را دریافت می‌کنند، تصریح کرد: “کارگران برای فاصله گرفتن از خط بقا و رسیدن به خط فقر شدید، به شغلی‌های دوم و سوم روی آورده‌اند.”
                                                                                                                                     
او با اشاره به افزایش نرخ خط فقر گفت: “به دلیل افزایش نرخ اقلام مصرفی سبد هزینه خانوار کارگری، نرخ خط فقر از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تومان در سال ۹۰ به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و با توجه به این که نرخ خط فقر شدید ۷۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود، طبق مصوبه مزدی در سال ۹۱ کارگرانی که پایه دستمزد دریافت می‌کنند زیر خط فقر شدید در محدوده خط بقاء (خط مرگ) گذران معیشت می‌کنند.”
 
به گفته وی هم کارگران بلاتکلیف‌اند، هم کارفرمایان: “کارفرمایان به علت اعمال سیاست‌های تحریم، نگرانی از فاز دوم اجرای قانون هدفمندی، و عدم ارائه بسته‌های حمایتی در بلاتکلیفی کامل به سر می‌برند… عدم پرداخت مزد عادلانه هم موجب شده است که کارگران به دنبال لقمه‌ای نان برای سیر کردن خانواده‌های‌شان بیشترین ساعات عمر خود را در محیط کار به سر ببرند و در شرایطی که انواع وام‌ها را از بانک‌ها دریافت کرده‌اند ناچار برای حفظ آبرویشان بیش از حد کار کنند.”
 
همچنین به گفته توکلی (نماینده مجلس)، در نشست نامزدهای جبهه متحد اصولگرایان ” بی‌توجهی دولت در امر هدفمند کردن یارانه‌ها سبب شده که مشکلات اقتصادی فراوانی ایجاد شود و رکود حاصل از آن کشور را گرفتار کند.”
 
شیره مالیدن بر سر مردم
 
یارانه یک جور صدقه دولتی محسوب می‌شود که دولت با پرداخت آن سر مردم کلی هم منت می‌گذارد، اما در واقع سر مردم را شیره می‌مالد. چون در عمل به تورم دامن می‌زند و چندبرابر همان یارانه را به انحاء مختلف از جیب مردم در می‌آورد. علت اصلی این وضع بلبشو این است که اقتصاد ایران عمدتاً بر دلالی مبتنی است، نه بر تولید.
 
صندوق بین‌المللی پول به تازگی با انتشار گزارشی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۲ میلادی به چهار دهم درصد (۴، ۰) کاهش یابد. این در حالی است که احمدی‌نژاد نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۰ را ۳، ۷ درصد و محور اصلی بودجه امسال را رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصد عنوان کرده است.
 

بر مبنای گزارش صندوق بین‌المللی پول، ایران در میان کشورهای خاورمیانه کمترین نرخ رشد اقتصادی را در سال جاری خواهد داشت. نرخ رشد اقتصادی بعضی کشورهای آفریقای مثل مصر و تونس چندین برابر ایران خواهد بود.

در همین زمینه:

 
* ویدئویی این رویداد را از اینجا می‌توانید مشاهده کنید: