دانشجویان دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران در اعتراض به «بی‌لیاقتی» مسئولان که به سانحه مرگ‌بار واژگونی اتوبوس دانشجویان انجامید،‌ دست به اعتراض زدند. آنها خواستار استعفای بالاترین مقام دانشگاه آزاد اسلامی بودند.

تجمع اعتراضی دانشجویان علوم و تحقیقات؛ شنبه هشتم دی ــ عکس: ایرنا

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، حدود ۵۰۰ تن از دانشجویان معترض مقابل در ورودی دانشگاه تجمع کردند. در میان آنها خانواده شماری از کشته‌شدگان نیز دیده می‌شوند.

ایرنا به نقل از شماری از آنها می‌نویسد که «عزل برخی مدیران صرفا فرار به جلو مسئولان دانشگاه و سلب مسئولیت است، درحالی که سالهاست همه از خطرناک بودن این جاده مطلع بودند اما هیچ اقدامی نکردند.» یکی از دانشجویان معترض نیز به ایرنا گفته است که مقام‌های ارشد دانشگاه آزاد تا کنون حتی عذرخواهی نکرده‌اند.

بنا به ویدئوها و تصویرهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، دانشجویان معترض علوم و تحقیقات شنبه هشتم دی شعار می‌دادند: «ولایتی، استعفا، استعفا»؛ «ولایتی، ولایتی، اسوه بی‌لیاقتی».

  • ویدئوهایی از این تجمع:

علی‌ اکبر ولایتی، یکی از مشاوران رهبر جمهوری اسلامی پس از مرگ اکبر هاشمی رفسنجانی در ۱۳۹۵ با حکم علی خامنه‌ای به سرپرستی هیئت موسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد رسید.

اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات تهران ۱۲ ظهر سه شنبه چهارم دی واژگون شد و با پایه بتنی تأسیسات آب برخورد کرد. بر اثر این حادثه ۱۰ تن کشته شدند: هشت دانشجو، پدر یکی از آنها و راننده اتوبوس.

به گفته محمدرضا مهماندار، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران، معاینه فنی اتوبوس سانحه‌دیده ۲۲ آذر، حدود دوهفته پیش از حادثه منقضی شده بود و به‌علاوه این اتوبوس از ۱۳۹۱ در رده خودروهای فرسوده قرار داشت.

به گفته او، مسئولیت ایمنی خودروها و تجهیزات با مدیریت دانشگاه بوده است. بر اساس یک ویدئوی پخش‌شده در شبکه‌های اجتماعی، دانشجویان در مراسم روز دانشجوی سال جاری به مسئولان دانشگاه گفته بودند که اتوبوس‌های حمل و نقل دانشجویان ناکافی و از رده خارج هستند. مدیریت دانشگاه نیز وعده پیگیری داده بود.

دانشگاه علوم و تحقیقات در ارتفاعات ساخته شده است. ابتدا قرار بود دانشجویان با حمل و نقل کابلی جابه‌جا شوند، اما با تغییر مدیریت دانشگاه، پروژه‌ تله‌کابین دانشگاه متوقف شد و استفاده از اتوبوس‌ها ادامه یافت.

تا کنون مسئولان قضائی از بازداشت دو تن و اخراج پنج معاون و مدیر دانشگاه پس از این حادثه خبر داده‌اند.

منتقدان دانشگاه آزاد می‌گویند این نهاد قابل نظارت نیست. در واکنش به سانحه واژگونی «اتوبوس مرگ»، پروانه سلحشوری، نماینده تهران در مجلس خواستار استعفای مسئولان ارشد دانشگاه آزاد شد و عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده نقده نیز در توئیتی نوشت که «دانشگاه آزاد از نظارت‌ناپذیرترین سازمان‌هاست، اگر زیر نظر وزارت علوم بود امکان استیضاح داشتیم».

ویدئوی زیر سخنرانی مادر یکی از دانشجویان جان‌داده «اتوبوس مرگ» در تجمع دانشجویان است:


در همین زمینه: