سعيد سهيلی، کارگردان فيلم “گشت ارشاد” به بهانه متوقف شدن اکران اين فيلم، با انتشار نامه‌ای، گلايه خود را نسبت به شهردار تهران، برخی چهره‌های مذهبی، انصار حزب‌الله و اهالی سينما اعلام کرد.

به گزارش تارنمای کافه سينما، پس از پايان نمايش فيلم سينمايی “گشت ارشاد” در سينماهای تهران، سعيد سهيلی کارگردان اين فيلم به بهانه متوقف شدن اکران فيلمش، نامه‌ای گلايه‌آميز، خطاب به منتقدان و اعتراض‌کنندگان اين فيلم، از جمله شهردار تهران، برخی چهره‌های مذهبی، انصار حزب‌الله و نيز اهالی سينما منتشر کرد.

انصار حزب‌الله يکی از گروه‌های معترض به فيلم “گشت ارشاد” بود که در آخرين روزهای اسفندماه سال گذشته با تجمع در ميدان انقلاب تهران، خواهان توقف نمايش آن‌ شد.

سهيلی در بخشی از اين نامه خطاب به انصار حزب‌الله نوشت: “«آقای انصار»، نمی‌دانم پشت اين چهره‌ای که گاه‌وبيگاه ظهور می‌کند دقيقاً کيست و مرامش چيست. کم‌سواد است يا بی‌سواد. جبهه ديده است يا جبهه نديده. اما اين را خوب می‌دانم هر که هستی، کوچکی و ناچيز.”

وی انصار حزب‌الله را “دون کيشوتی که احساس جنگاوری می‌کند” ناميد که “هیچ‌گاه با هویت آشکار پیش نمی آید” و خطاب به آن گفت: “به همين دليل پشت ارزش‌های انقلابی و اسلامی و خون شهدا و ولايت پنهان می‌شوی و «هل من مبارز» می‌طلبی.”

کارگردان “گشت ارشاد” احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد را نيز مورد انتقاد قرار داد و نوشت در طول انقلاب نه نامی از وی شنيده و نه وی را ديده است

سهيلی ادامه داد: “کاش يک بار جرأت می‌کردی و با هويت واقعی‌ات به ميدان می‌آمدی تا همگان بدانند چند مرده حلاجی.”

اين کارگردان در ادامه، همراهی محمدباقر قالی‌باف، شهردار تهران را با “حرکات غيرقانونی و خودسرانه جريانی بی‌منطق عليه آثار هنری” بسيار دور از انتظار جامعه هنرمندان توصيف نمود.

در پی اعتراض‌های تند برخی نهادها و شخصيت‌های دينی، سازمان سينمايی سوره حوزه هنری وابسته به شهرداری تهران با انتشار اطلاعيه‌ای نمايش فيلم‌های “گشت ارشاد” و “خصوصی” به کارگردانی محمدحسين فرح‌بخش را به‌خاطر داشتن مضمون “غيردينی و ناهنجار” در سالن‌های زيرمجموعه خود در سراسر کشور متوقف کرد.

سعيد سهيلی همچنين احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان و امام جمعه مشهد را نيز مورد انتقاد قرار داد و نوشت در طول انقلاب نه نامی از وی شنيده و نه وی را ديده است.

وی خطاب به امام جمعه مشهد نوشت: “در آن سال‌های سرنوشت‌ساز انقلاب شما کجا تشریف داشتید؟! به کدام بیت رفت و آمد داشتید و با چه کسانی نشست و برخاست می‌کردید که هیچ وقت نامی از شما در میان نبود.”

احمد علم‌الهدی و برخی ديگر از امام جمعه‌های شهرهای ايران، از جمله احمد خاتمی، امام جمعه تهران بيشترين حملات را به نمايش فيلم “گشت ارشاد” کردند.

به‌دستور علم‌الهدی بود که نمايش اين فيلم در سينماهای مشهد ممنوع اعلام گرديد.

سهيلی در بخش ديگری از اين نامه اهالی سينما را “آقای سينما” خطاب کرد و گفت: “گرچه اقليتی نه چندان منسجم از شما در نکوهش اين قانون‌شکنی موضع‌گيری کرديد، اما بخش عظيمی از شما سکوت مرگباری داشتيد. شما که هميشه برای کوچک‌ترين اتفاقات اين سينما، چپ و راست بيانيه می‌داديد، اين روزها کجا بوديد؟”

پيش از اين سعيد سهيلی، در روزهای نخست سال جاری با انتشار بيانيه‌ای اعتراض‌آميز، توقف اکران اين فيلم در سينماها را نشانه‌ای از “بی‌قانونی” خوانده بود.