نتانیاهو به‌تازگی از آمد و رفت مأموران امنیتی اسرائیل به ایران برای رصد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خبر داده بود. اکنون وزیر اطلاعات ایران می‌گوید ایران با شرایطی مواجه شده که سرویس‌های امنیتی کشورهای همسایه و حتی کشورهای دوردست مستقیم علیه امنیت آن وارد عمل شده‌اند و به حمایت خود از گروه‌های تروریستی «با تمام معنا» ادامه می‌دهند.

محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی
محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی

محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، سه‌شنبه ۲۷ آذر در مجلس اعلام کرد که شرایط امنیتی ایران امروز متفاوت با سال‌های گذشته است. او گفت: «امروز با شرایطی مواجه هستیم که سرویس‌های امنیتی کشورهای همسایه و حتی کشورهای دوردست مستقیم علیه امنیت کشور ما وارد عمل شده‌اند.»

او افزود این سرویس‌های امنیتی «از جریان‌های تروریستی با تمام وجود به صورت نقدی، کالایی و آموزشی حمایت تمام عیار می‌کند» و «پشتیبانی لجستیکی از گروه‌های تروریستی توسط سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای همسایه با تمام معنا ادامه دارد.»

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته به‌ویژه در مرزهای شرقی خود با چالش‌های بزرگی مواجه بوده و گروه‌هایی که تروریست می‌خواند بارها مرزبان‌های ایرانی را ربوده‌اند. در مرزهای غربی کشور نیز گروه‌های مخالف کُرد را که در اقلیم کردستان عراق مستقر هستند دشمن خود می‌داند و چند بار نیز از جمله با پرتاب موشک مواضع آن‌ها را مورد حمله قرار داده است.

وزیر اطلاعات می‌گوید سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای همسایه در سال‌های اخیر «شرایطی را فراهم کردند که اگر قبلاً تیم‌های تروریستی در جنوب شرق، شمال‌غرب یا جنوب غرب کشور با یک پیکان وانت و چند اسلحه کلاشینکف وارد می‌شدند امروز با ماشین‌های نو شاسی بلند و تیزرو و موتورهای قوی با اسلحه‌های تیربار فشنگ‌های بسیار زیاد و یا حتی توپ‌های ۲۳ میلی‌متری ضدهوایی وارد مرزهای ما می‌شوند و تعرض می‌کنند.(…) قبلاً آموزش‌ها در حد آموزش‌های ابتدایی چریکی و نظامی می‌دیدند اما الان اضافه بر این آموزش‌ها، آموزش‌های اطلاعاتی می‌بینند که چگونه تماس‌ها، ارتباطات و رفت‌وآمدهای خودشان را بتوانند از دید عوامل اطلاعاتی پنهان کنند.»

او همچنین سرویس اطلاعاتی اسرائیل را متهم کرد که «با تمام توانش وارد عمل شده است و تیم‌های تروریستی را ساماندهی می‌کنند».

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل یکشنبه ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر در برابر گروهی از دیپلمات‌ها در وزارت خارجه‌ این کشور در اورشلیم گفت که مأموران اطلاعاتی اسرائیل همچنان به عملیات خود در ایران ادامه می‌دهند تا جاه‌طلبی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی را خنثی کنند.

او گفت: «ما همه جا در جهان در رابطه با برنامه‌ هسته‌ای ایران مبارزه می‌کنیم. مأموران ما به تناوب از این کشور دیدن می‌کنند تا تحولات را زیر نظر داشته باشند.»

اسرائیل پیشتر هم اعلام کرده بود که در ایران عملیات مخفی انجام می‌دهد تا برنامه‌ اتمی این کشور را خنثی و توافق هسته‌ای با ایران را نابود کند.

نتانیاهو در ماه آوریل سال جاری اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار سند از بایگانی تهران قاچاق کرده که در آن‌ها برنامه‌ هسته‌ای ایران تشریح شده است.

وزیر اطلاعات ایران با بیان این‌که وضعیت بودجه‌های امنیتی در جمهوری اسلامی همان وضعیت قبل از شرایط کنونی است و تغییری نکرده است، گفت: «طبیعی است که وقتی لجستیک و تجهیزات وزارت نامتناسب با حرکت و بسیج دشمن باشد ما با تهدیدات مقداری مشکل‌تر حرکت می‌کنیم.»

به‌گفته او «وزارت اطلاعات پیشگیری را مقدم بر درمان قرار داده است» و «برای پیشگیری از چالش‌های امنیتی بیش از ۳۰ گزارش راهبردی را طی ۱۰ ماه گذشته در اختیار مقامات عالی نظام قرار داده است».

او گفت: «ما در چند سال پیش سه ماه یک بار یک تیم تروریستی را زیر ذره‌بین می‌بردیم اما در حال حاضر هفته‌ای دو تیم تروریستی را شناسایی می‌کنیم و اقدامات آن‌ها را خنثی می‌کنیم.» محمود علوی همچنین از شناسایی «بیش از ۳۰۰ تیم تروریستی» خبر داد و گفت: «الان با همه این شرایط وزارت اطلاعات موفق شده از هر صد اقدام تروریستی ۹۷ تا ۹۸ اقدام آن‌ها را خنثی کند و تنها یکی دو مورد موفق شدند.»

مقامات ایران بارها در تبلیغات خود از امنیت کشور سخن گفته‌اند اما در سال‌های اخیر چند مورد اقدام تروریستی مهم در ایران، از جمله حمله همزمان به ساختمان مجلس شورای اسلامی و مقبره آیت‌الله خمینی در ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ و حمله به رژه سالگرد آغاز جنگ هشت‌ساله ایران و عراق در اهواز، در ۳۱ شهریورماه سال جاری، این امنیت را شکننده نشان داده است.

در حملات همزمان به ساختمان اداری مجلس و مقبره آیت‌الله خمینی ۱۷ نفر از محافظان و کارمندان مجلس و مردم عادی کشته و ۵۲ نفر زخمی شدند. مسئولیت این حملات را گروه «دولت اسلامی» (داعش) برعهده گرفت. در حمله تروریستی چهار مهاجم مسلح به رژه نظامی در اهواز ۲۶ تن از جمله چندین عضو سپاه پاسداران کشته و ۶۱ نفر مجروح شدند.

پیش از این محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور گفته بود که آمریکا، اسرائیل و «عوامل منطقه‌ای آن‌ها قطعاً جاسوسانی در بخش‌های مختلف کشور و دستگاه‌های گوناگون جاسازی کرده‌اند» و «بخش‌های مختلف، باید جاسوسی را جدی بگیرند».

بیشتر بخوانید: