در بندر الحدیده یمن با وجود آتش‌بس توافق‌شده بین شیعیان حوثی و دولت یمن، نبردها همچنان ادامه دارد. یک مقام دولتی یمن گفت حتی پس از آن‌که آتش‌بس از آغاز سه‌شنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر به‌اجرا درآمد، نبردها در شرق شهر ادامه یافت. ابتدا اعلام شده بود که شهر آرام گرفته است.

بندر الحدیده از سال ۲۰۱۴ در دست شیعیان حوثی مورد حمایت ایران است.
بندر الحدیده از سال ۲۰۱۴ در دست شیعیان حوثی مورد حمایت ایران است.

هیئت‌های نمایندگی دولت یمن و شیعیان حوثی پنج‌شنبه گذشته، ۱۳ دسامبر / ۲۲ آذر، در مذاکراتی که با نظارت سازمان ملل در سوئد برگزار شده بود بر سر آتش‌بس در بندر الحدیده و بندرهای اطراف آن به توافق رسیدند. قرار بود آتش‌بس از آغاز روز جمعه به‌اجرا گذاشته شود اما آشکار شد که آتش‌بس شکننده است و نبردها همچنان ادامه یافت.

پس از آن، آتش‌بس به آغاز نخستین ساعت سه‌شنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر به‌وقت محلی موکول شد. این آتش‌بس شامل بندر الحدیده و بنادر الصلیف و رأس عیسی است که در دست حوثی‌ها قرار دارند.

ظاهراً درگیری‌های بین نیروهای طرفدار دولت و شورشیان حوثی در ساعات اولیه سه‌شنبه به دلیل اجرای آتش‌بس کاهش یافت. با این حال، صدای شلیک پراکنده هنوز در بخشی از الحدیده شنیده شد. یکی از مقامات طرفدار دولت یمن به خبرگزاری فرانسه گفت که درگیری‌های پراکنده در شرق شهر، که از سال ۲۰۱۴ در دست حوثی‌هاست، ادامه دارد.

به‌گزارش شبکه الجزیره شمار اندکی از مردم انتظار داشتند که آتش‌بس از ابتدا رعایت شود، به همین دلیل در چهار روز گذشته شاهد درگیری‌هایی در بخش‌های شرقی و جنوبی بندر بودیم.

الجزیره به نقل از ساکنان محلی نوشته است که کمی پس از آغاز آتش‌بس صدای شلیک متقابل و پرتاب موشک در شرق شهر شنیده شد.

به‌گفته سازمان ملل بر اساس توافق صورت‌گرفته دو طرف درگیری‌ها باید در مدت ۲۱ روز از الحدیده خارج و ناظران بین‌المللی به این منطقه اعزام شوند. مبادله ۱۶ هزار زندانی طرف‌های درگیری نیز باید تا قبل از ۲۰ ژانویه ۲۰۱۹ / ۳۰ دی به انجام رسد.

بندر الحدیده در ساحل غربی یمن که تحت کنترل حوثی‌ها قرار دارد، مرکز اصلی تأمین نیازهای این کشور فقیر است. نیروهای دولتی با حمایت ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی ماه‌ها تلاش کردند که این بندر را از دست شیعیان حوثی خارج کنند. آن‌ها و متحدانشان تنها اجازه عبور کشتی‌های محدودی را که حامل مواد غذایی و مواد مورد نیاز بود، می‌دادند.

عربستان سعودی و متحدانش از مارس ۲۰۱۵ به دخالت نظامی در یمن روی آوردند و در حال حاضر می‌خواهند به این جنگِ پُرهزینه پایان دهند. در بحران یمن تاکنون ۶۰ هزار نفر کشته شده‌اند و ۸۵ هزار کودک یمنی هم از گرسنگی جان داده‌اند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل یکشنبه گذشته، ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر، اعلام کرد که اگر درگیری‌ها در یمن به پایان نرسد تا پایان سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۴ میلیون نفر از ساکنان این کشور در معرض گرسنگی قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: