در سیویکمین روز اعتصاب کارگران فولاد اهواز، آنها اعتراضات خود را از مقابل استانداری خوزستان آغاز کردند و علیه مسئولان استان شعار دادند. گروهی از کارگران کفنپوش شدند و گروهی اتوبان مقابل منزل و دفتر امام جمعه اهواز را مسدود کردند.
اعتصاب کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز دوشنبه ۱۹آذر وارد سیویکمین روز خود شد. اعتراضات امروز آنها از مقابل استانداری خوزستان شروع شد. شماری از کارگران همچون کشاورزان معترض اصفهان کفنپوش بودند.
آذرماه گذشته زمانی که وعده مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس برای تأمین حقآبه کشاورزان استان اصفهان تحقق نیافت، کشاورزان در چند شهر این استان کفنپوش به خیابان آمدند. اکنون کارگران معترض فولاد اهواز نیز دست به حرکت مشابهی زدند.
کارگران روز دوشنبه همچنین اتوبان مقابل منزل و دفتر محمدعلی موسوی جزایری، امام جمعه اهواز را بستند و کریم سیاحی یکی از نمایندگان کارگران معترض در آنجا طی سخنانی از جزایری خواست تا در برابر کارگران ظاهر شود و به خواستههایشان گوش کند:
کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز در این روز شعار میدادند: کشور ما دزدخونه است – توی جهان نمونه است؛ نه حاکم نه دولت – نیستن حریف کارگر؛ روحانی دروغگو – کلید تدبیرت کو؛ استاندار و فرماندار – بیعرضه و بیخیال؛ خوزستان بیچاره مسئول خوب نداره؛ مسئول بی لیاقت – استعفا استعفا.
کارگران فولاد اهواز از یک ماه قبل اعتراضات خود را آغاز کردند. آنها افزون بر مطالبات مزدی معوق، خواستار برخورد با «دستهای مافیایی پشت پرده» هستند که مانع تولید در فولاد اهواز شدند.
کریم یاوری، نماینده ویژه وزارت کار که دو هفته پیش برای بررسی مشکلات کارگران فولاد و نیشکر هفتتپه به خوزستان سفر کرده بود، وعده مجوز فروش محصولات فولاد در بازار آزاد و پرداخت دو ماه دستمزد معوق کارگران را داد.
کارگران فولاد اما این اظهارات را «دروغ» خوانده و گفتهاند خواستار پرداخت یکباره مطالبات مزدی و همچنین خلع ید از بانک ملی به عنوان مالک این شرکت هستند.
روز گذشته، یکشنبه ۱۸ آذر کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز بهرغم تهدیدها بار دیگر به خیابان آمدند و مقابل ساختمان بانک ملی اهواز تجمع کردند.
آنها همچنین شامگاه یکشنبه به نشست تخصصی بررسی مشکلات آب و فاضلاب اهواز رفته و در آنجا نیز مسئولان را مورد انتقاد قرار دادند. در این نشست که در مسجد جوادالائمه پادادشهر اهواز برگزار شد، نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی و مسئولان شهری شرکت داشتند.
در شبکههای اجتماعی کاربران با انتشار تصاویر کارگران کفنپوش فولاد اهواز دلیل این اقدام را «جان به لب رسیدن» کارگران عنوان کردهاند.
بدیهی است که وظیفهء همهء ایرانیان دفاع از کارگران فولاد اهواز (و تمامی دیگر کارگران), همبستگی با آنان و دفاع کامل و مطلق از تمامی خواسته و مطالبات آنان است.
این به جای خود, این نماد کفن و شهادت طلبی و….مقداری مذهبی است و حداقل برای این حقیر خاطره انگیز فرهنگی دینی. که پس از ۴۰ سال جمهوری جهنمی اسلامی, تا حدود زیادی قابل فهم و به نوعی حتی “طبیعی” شده.
یکی از دوستان پیشنهاد کار کردن روی جلیقه های آبی فولاد کاران (به جای این کفن پوشی و ….) داشت, که واقعا پیشنهاد و ایده ای عالی است, سکولار, مفید و مفرح.
حسین / 10 December 2018
فورى
طبق خبر دريافت شده ، رضا شهابى ،حسن سعيدى ، رهام يگانه ، أمير عباس ازرم وند و كيوان مهتدى امروز توسط پليس امنيت بازداشت شده اند.
فورى / 11 December 2018
بچه ها روی هشتک #جلیقه_آبی کار کنیم!
اگر فولادی ها از فردا همه لباس کار آبی ببوشنو به خیابان بیان،حکم یک حرکت خلاق و ابتکاری را دارد که مثل توپ میترکد توی ایران و جهان.
به #جلیقه_آبی ها بپیوندیم!
در ایران بلا زده ما،همه چیز برای یک انفجار توده ای و سراسری آماده است.
جنبش #جلیقه_آبی #اهواز سی روز تمام است که دارد این خواست را فریاد میکند.
“کارگر دانشجو معلم کشاورز اتحاد اتحاد”
“کارگر زندانی آزاد باید گردد”
#فولاد_اهواز
روی هشتک #جلیقه_آبی کار کنیم! / 11 December 2018
خوشبختانه کارگران خود رهبری اعتراضات را بدست گرفتهاند. پوشیدن جلیقه سفید که نماد کفن است این پیغام را به حکومت میدهد: که ترس مردم از مرگ هم ریخته است. پس زندان و سرکوب دیگر اثری ندارد.
همین کفن پوشی کارگران ترس را به ذات سرکوبگر جمهوری اسلامی انداخته است که راه حل برخورد با اعتراضات کارگری سرکوب آنها نیست بلکه گوش دادن به خواسته آنهاست، و نهایتاً حل مشکل کارگران.
البته بعید بنظر می رسد که خواست و توانی در بدنه دولت بنفش وجود داشته باشد تا بتواند چنین کاری کند.
خبرهای درج شده در گوشه و کنار نشان از شدت گرفتن خروج پول و طلا از کشور توسط سران فاسد سپاه و آقازادهها می دهد. اخیراً بعضی وبسایتها خبر از دستگیری دو فرمانده گردن کلفت سپاه با مقایر زیادی دلار و طلا در دبی می دهند که یکی از آنها معاون طائب در اطلاعات سپاه بوده!
این نشان می دهد که قاتلان جوانان ما، و غارتگران بوی خطر را حس کردهاند. این نشان از داعیه و درون باطل
آنها است.
کارگران راهشان حق است، اجازه دهیم خودشان راهشان و روششان را انتخاب کنند که بهترین روش همان است که در کف خیابان تعیین می شود. ما هم باید به انها بپیوندیم. هموطن روز آزادی نزدیک است به کارگران بپیوندیم.
صدیق / 11 December 2018
مسلما وظیفهء تمامی شهروندان ایرانی,- چه آنها که عضو خانواده های کارگری هستند یا نه (که اکثریت جامعهء ایران کارگری است, بین ۵۵% تا ۷۰% بنابر تحقیقات مختلف*)-, همبستگی بی دریغ با تمامی زحمتکشان, کارگران و رنجبران کشور, و حمایت کامل از مبارزات, خواسته ها و مطالباتشان است.
این پشتیبانی مطلق و بدون قید و شرط از سوی تمامی آحاد جامعه به جای خود, اما در آن واحد آیا ما حق این را نیز نداریم که نظر و انتقادات خود را بیان کنیم؟
متاسفانه این حرکت نمادین کفن پوشی و شهادت طلبی و …کماکان حرکت در همان مسیر فرهنگ سنتی-مذهبی-پوپولیستی می باشد (که ۴۰ سال است که دارد با خشونت تمام بازتولید می شود) پس زیاد هم تعجب نباید کرد که چرا و چگونه با کفن پوشی و شهادت طلبی ادامه میابد و باز تولید می شود.
پرسشی که پیش می آید این است که: آیا استفاده از چنین نماد هایی بازتولید همان فرهنگ حاکم نیست, که ما قصد رهایی از آن, فرهنگ حاکم, را داریم؟
براندازی و سرنگونی حکومت آخوندی و استقرار موقعیت های نوین و مدرن در کشور باید همراه و به موازات ساخت زدایی ذهنیت و فرهنگِ شهادت طلبی-سنتی و بهره وری از فرهنگ و زبانی نوین و مدرن باشد.
* تمامی پژوهش های که تا کنون جمعیت کارگری ایران را تخمین زده اند (“مرکز آمار ایران”, دفاعیه های دکترا, نویسندگان مختلف: محمد قره گزلو…) همگی قبل از سقوط ارزی اخیر بوده است.
با توجه به تشدید سقوط قدرت خریدِ توده های مردم و تاثیرات کلان آن, به روز کردن پژوهشِ جمعیت کارگری ایران از الویتی خاص برخوردار است.
بر مبنای شواهد اولیه, خانوادهء کارگریِ کشور رشد کرده و افزایش داشته, اما متاسفانه این افزایش و رشد نه به دلیل گسترش صنعتی و تحرک اجتماعی , بلکه به خاطر بحران, رکود و سقوط ساختاری اقتصاد کشور است.
نقی / 12 December 2018