دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید عربستان سعودی باید بلافاصله به ناظران مستقل بین‌المللی اجازه دهد تا به مدافعان حقوق زنان سعودی که از ماه می ۲۰۱۸ بازداشت شده‌اند دسترسی پیدا کنند و از امنیت و سلامت آنها مطمئن شوند.

وزارت امور رسانه عربستان سعودی مدارک منتشر شده توسط سازمان دیده‌بان حقوق بشر و سازمان عفو بین‌الملل درباره شکنجه، آزار جنسی و تجاوز به دست‌کم سه فعال مدنی بازداشت شده توسط مقامات سعودی را رد کرده است.

لجین الهذلول، عزیزه الیوسف، ایمان النجار، محمد الراباعی و ابراهیم المدایمیق

روز ۲۸ نوامبر/ ۷ آذر، سازمان دیده‌بان حقوق بشر گزارشی از یک منبع مطلع دریافت کرده که نشان می‌دهد مقامات عربستان سعودی، ۴ نفر از فعالان مدنی زن را شکنجه کرده‌اند.

منابع مطلع گفته‌اند شکنجه فعالان زن عربستان سعودی ممکن است ادامه پیدا کند.

واشنگتن پست پیش‌تر به نقل از ۴ منبع آگاه که از نزدیکان این زندانیان هستند، گزارش کرده بود که این فعالان در حین بازجویی با شوک الکتریکی، شلاق، ضرب و شتم و بی‌خوابی اجباری شکنجه شده‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر از عربستان سعودی خواسته تا بلافاصله تحقیقات معتبری را در خصوص ادعای سوء رفتار در بازداشتگاه انجام دهد. همچنین هر فردی را که در شکنجه و بدرفتاری با بازداشت‌شدگان مشارکت داشته است محاکمه کند و به فعالان مدنی که در طول این بازداشت پیش از محاکمه طولانی مدت مورد سوء رفتار قرار گرفته‌اند، غرامت پرداخت کند.

مایکل پیج، معاون منطقه خاورمیانه دیده‌بان حقوق بشر گفته است:

«دروغ‌های ادامه‌دار عربستان سعودی در خصوص مقامات ارشدی که در قتل جمال خاشقجی نقش داشته‌اند به این معنی است که انکار دولت در خصوص شکنجه این فعالان مدنی زن کافی نیست.»

او همچنین گفته است:

«دلایل زیادی وجود دارد که باور کنیم مقامات عربستان سعودی با این فعالان مدنی زن با ظلم غیرقابل وصفی رفتار کرده باشند، مگر اینکه ناظران مستقل قادر به تأیید سلامت آنها شوند.»

طبق اعلام سازمان عفو بین‌الملل بیش از ۲۰ نفر از فعالان حقوق زنان به اتهام تلاش برای انتقال اطلاعات به کشورهای خارجی متخاصم توسط حکومت عربستان زندانی شده‌اند.

بر خلاف سیاست فاش نکردن نام و تصویر متهمان در عربستان، مقامات در کارزاری هویت این فعالان را به صورت عمومی فاش کردند و عکس‌های این زنان در رسانه‌های طرفدار حکومت با عنوان «خائن» منتشر شد.

این افراد لجین الهذلول، عزیزه الیوسف، ایمان النجار، محمد الراباعی و ابراهیم المدایمیق نام دارند.

در  همین زمینه:

شکنجه و آزار فعالان حقوق زنان در زندان‌های عربستان