رسانه‌های دولتی ایران از پایان اعتراضات کارگران نیشکر هفت‌تپه و آغاز به کار دوباره آنان پس از توافق با نماینده کارفرما خبر می‌دهند. همزمان سندیکای کارگران این شرکت می‌گویند ۲۰ نفر از کارگران معترض با تماس تلفنی تهدید و به اداره اطلاعات احضار شدند.

کارگران نیشکر هفت‌تپه مقابل فرمانداری شوش- ۱ آذر ۱۳۹۷

خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، یک‌شنبه ۱۱ آذر از آغاز به کار دوباره مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه پس از ۲۷ روز اعتراض خبر داد.

کیومرث کاظمی که جایگزین رضا مددی، مدیر داخلی این مجتمع شد، گفت: «با پایان تجمع و اعتراضات کارگری، کوره بخار، آسیاب و کارخانه شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه روشن شده و واحدهای مختلف به حرکت در آمدند.»

کارگران نیشکر هفت‌تپه از ۱۴ آبان امسال در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی و واگذاری این مجتمع به بخش خصوصی دور تازه‌ای از اعتراضات را آغاز کردند. آنها خواستار خلع ید از مالک بخش خصوصی این شرکت شدند.

مقام‌های دولتی و مدیرعامل نیشکر هفت‌تپه که خبر متواری شدن او به دلیل تخلف مالی منتشر شده، بازگشت مالکیت شرکت به بخش دولتی را «غیرممکن» و «خلاف سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی» دانسته‌‌اند که بر خصوصی‌سازی تاکید دارد.

شنبه ۱۰ آذر یک هیئت ویژه از مدیران استان خوزستان برای گفت‌وگو با کارگران معترض راهی شوش شد.

مدیر اجرایی شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت که در این نشست برای پرداخت مطالبات مزدی کارگران توافق شده است. سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه اما نتیجه این مذاکرات را «ادامه وضعیت کنونی» دانسته و خواستار خلع ید از بخش خصوصی و آزادی کارگران زندانی شده است.

همچنین کانال تلگرامی سندیکا یک‌شنبه ۱۱ آذر از احضار ۲۰ کارگر معترض به اداره اطلاعات شوش خبر داد.

بر اساس این گزارش کارگران با تماس تلفنی تهدید و احضار شده‌اند.

در جریان اعتراضات کارگران در ۲۷ روز گذشته که با راهپیمایی در خیابان‌ها و تجمع مقابل فرمانداری شوش همراه بود، اسماعیل بخشی و ۱۷ تن از کارگران بازداشت شدند. بخشی از زمان بازداشت در زندان نگهداری می‌شود و بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در زندان شکنجه و به بیمارستان منتقل شده است.

علی نجاتی، رئیس هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه هم همزمان با اعتراضات کارگران بازداشت شد. اتهام او و اسماعیل بخشی «اقدام علیه امنیت ملی» و «تجمع غیرقانونی» اعلام شده است.

کارگران نیشکر هفت‌تپه در جریان اعتراضات روزهای گذشته خود خواستار آزادی بخشی و نجاتی شدند. علاوه بر این دو، سپیده قلیان، فعال اجتماعی نیز همراه با کارگران بازداشت شده است.

بر اساس گزارش سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه، کارگران معترض دوشنبه ۱۲ آذر بار دیگر در اعتراض به ادامه بازداشت اسماعیل بخشی و تداوم مالکیت دو شرکت «زئوس» و «آریاک» بر این شرکت، مقابل فرمانداری تجمع خواهند کرد.

مقام‌های دولتی در شوش اما هر گونه تجمع کارگران را غیرقانونی اعلام کرده‌اند. صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی هم پیشتر کارگران را به برخورد قضایی تهدید کرده بود.


  • در همین زمینه: