به گفته يک فعال کارگری در ايران، به علت وضعيت بحرانی واحدهای توليدی ۳۰ درصد از کارگران واحدهای توليدی از ابتدای سال ۹۱ اخراج شدهاند.
به گزارش خبرگزاری کار ايران (ايلنا) فرامرز توفيقی، عضو کميته مزد و از فعالان کارگری با اعلام اين خبر گفت طی سال گذشته تعداد زيادی از واحدهای توليدی تعطيل و ورشکست شدند.
وی افزود: “در صورت عدم ارائه بستههای حمايتی دولت به کارفرمايان پيشبينی میشود تا پايان سال جاری بخش عمدهای از کارگران فعال در واحدهای توليدی اخراج شوند.”
توفيقی همچنين گفت طی سال ۹۰ کارفرمايان با حذف نظام رفاهی و برخی از کالاهای اساسی کارگران، سعی کردند بنگاههای توليدی را با حداقلها اداره کنند اما آنها نيز توان اداره واحدهای توليدی را ندارند.
وی با تأکيد بر “بلاتکليفی کارفرمايان و کارگران در سال جاری” گفت: “کارفرمايان به علت اعمال سياستهای تحريم نگرانی از فاز دوم اجرای قانون هدفمندی و عدم ارائه بستههای حمايتی در بلاتکليفی کامل بهسر میبرند.”
در ماههای اخير پس از اعمال تحريمهای گسترده عليه ايران بهخاطر برنامه هستهای اين کشور خبرهای بسياری از تعطيلی واحدهای توليدی و اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران منتشر شده است
عضو کميته مزد گفت: “در صورتی که دولت از ارائه بستههای حمايتی خودداری کند کارگران در سال جاری با بحران بيکاری مواجه خواهند شد.”
وی تأکيد کرد که کارگران در حال حاضر فقط برای زنده ماندن تلاش میکنند.
در ماههای اخير پس از اعمال تحريمهای گسترده عليه ايران بهخاطر برنامه هستهای اين کشور خبرهای بسياری از تعطيلی واحدهای توليدی و اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران منتشر شده است.
روز گذشته نيز حدود ۸۰۰ نفر از کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران در اعتراض به دریافت نکردن “مطالبات قانونیشان” در برابر ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران معترض، در چهار ماه گذشته مدیریت جدید کارخانه عیدی، سنوات و سایر مطالبات مالی کارگران را پرداخت نکرده است و در حال حاضر هرکدام از کارگران مبلغ چهار میلیون تومان از کارخانه طلب دارند.
بنا بر این گزارش بیش از ۱۲۰۰ کارگر در کارخانه صنایع فلزی ایران مشغول به کار بودند که در حال حاضر شمار آنها به ۸۰۰ نفر رسیده است.
در روزهای نخست سال نو، ۲۰۰ کارگر کارخانه تولید شمش چدن شرکت ذوب آهن غرب کشور و ۶۵۰ کارگر کارخانه شهاب خودرو اخراج شدهاند.
همچنين در پی تعطيلی کارخانه آجر جيل در اهواز از ابتدای امسال، ۲۱۰ کارگر اين کارخانه به خيل بيکاران پيوستند.
در واحدهای کوچکتر توليدی نيز همين روند ادامه دارد. برای نمونه ۲۱ کارگر شرکت کشت و صنعت مهاباد، ۱۲ نفر از کارگران کاشی کسری سنندج و ۱۳ تن از کارگران شرکت پلاستیک صنعت روانسر، نيز اخراج شدهاند.
اين نمونهها در حالی در ماه نخست سال نو رخ دادهاند که آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدینژاد، رئيس جمهور ايران در پيامهای نوروزی امسال خود بر مورد توجه قرار دادن مشکلات اقتصادی تأکيد کردند.
آيتالله خامنهای در پيام نوروزی خود گفت “به تشخيص من، بر طبق گزارشها و مشاوره با افراد مطلع و آگاه”، چالش مهم در سال جديد “عرصه اقتصادی” است.
رهبر جمهوری اسلامی در اين رابطه مسأله “توليد داخلی” را برای “ناکامی تلاشهای دشمن” مهم خواند و شعار امسال را “توليد ملی، حمايت از کار و سرمايه ايرانی” عنوان کرد.
محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران نيز در پيام نوروزی خود به مسائل اقتصادی پرداخت و گفت: “امسال نيز همچون گذشته حمايت از توليد، صادرات ملی، سرمايه و کار ايرانی در دستور کار دولت خواهد بود.”