با توافق دولت افغانستان و امریکا، ‌ پس ازاین تمام عملیات ویژه نظامی بر علیه شورشیان دراین کشور با رهبری نیروهای امینتی افغانستان صورت خواهد گرفت.
 
 
توقف انجام این عملیات که تا اکنون از سوی نیروهای امریکایی صورت می‌گرفت‌، ‌ یکی از دو شرط عمده دولت افغانستان برای امضا پیمان استراتژیک با امریکا بود.
 
شرط نخست افغانستان، ‌ واگذاری مسئولیت زندان بگرام به دولت این کشور بود که در آن شماری زیادی از شورشیان و متهمان به انجام فعالیت‌های تروریستی نگهداری می‌شوند. دو طرف ماه گذشته در این زمینه توافق نامه‌ای را امضا کردند.
 
بر پایه این توافق نامه پس از این رهبری تمام عملیات ویژه علیه شورشیان از سوی نیروهای امنیتی افغانستان و با کمک نظامیان امریکایی اجرا خواهد شد
روز شنبه ۱۹ فروردین ماه، ‌ ژنرال عبدالرحیم وردک، ‌ وزیر دفاع افغانستان و ژنرال جان آلن، ‌ فرمانده کل نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان، ‌ در مورد دومین پیش شرط نیز توافق نامه‌ای را در کابل به امضا رساندند.
 
بر پایه این توافق نامه پس از این رهبری تمام عملیات ویژه علیه شورشیان از سوی نیروهای امنیتی افغانستان و با کمک نظامیان امریکایی اجرا خواهد شد.
 
عبدالرحیم وردک در سخنانی گفت که پس از تنها نیروهای ویژه امنیتی افغانستان مسئولیت بازرسی از خانه‌ها و مناطق مسکونی را برعهده خواهند داشت.
 
وی گفت: این نیروی ویژه که متشکل از نیروهای ارتش، ‌ پلیس و امنیت ملی افغانستان است، ‌ با حمایت نیروهای آیساف عملیات را انجام خواهند داد.
 
به گفته ژنرال وردک، ‌ این توافق گامی در راستای “تثبیت حاکمیت افغانستان” و نشان دهنده “توان بالای” نیروهای امنیتی افغانستان است.
 
وزیر دفاع افغانستان تاکید کرد که با عملی شدن این توافق، ‌ زمینه برای امضا پیمان استراتژیک با امریکا فراهم خواهد شد.
 
ژنرال جان آلن نیز امضا توافق نامه در زمینه سپردن مسئولیت زندان بگرام و عملیات ویژه به نیروهای امنیتی افغانستان را یک گام در زمینه تامین حاکمیت این کشور خواند.
 
به گفته وی پس ازاین مسئولیت بازداشت، ‌زندانی کردن و نگهداری کسانی که صلح را تهدید می‌کنند بر عهده نیروهای دولتی افغانستان خواهد بود.
 
حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان حدود یک ماه پیش گفته بود که انتظار می‌رود بعد از توافق دو کشور درباره زندان بگرام و عملیات ویژه، ‌ چارچوب عمومی همکاری‌های استراتژیک با امریکا قبل از کنفرانس ناتو در شیکاگو که قرار است حدود دو ماه دیگر برگزار شود، ‌ به امضا برسد.
 
به گفته رئیس جمهور افغانستان، ‌ ایجاد پایگاه درازمدت امریکا درافغانستان شامل طرح اولیه نخواهد بود.

حامد کرزی تاکید کرده است که افغانستان یک سال زمان نیاز دارد تا به دقت موضوع استفاده امریکا از تاسیسات نظامی این کشور و مسئولیت‌های دو طرف را مورد بررسی قرار دهد و روی آن گفتگو کند.