با حمله روز پنجشنبه به بخشداری جالق در سیستان و بلوچستان معاون امنیتی استانداری میگوید در جریان این حمله یک نفر کشته شده است. او گفت مهاجمان بومی نبودهاند و در قاچاق سوخت دست دارند.
محمدهادی مرعشی، معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان، جمعه ۲ آذر درباره حمله روز گذشته به بخشداری جالق از توابع سراوان این استان گفت: «بر خلاف آنچه در فضای مجازی منتشر شده است این انفجار در داخل خاک پاکستان بوده و ارتباطی به داخل ایران نداشته است اما در ادامه این انفجار، عدهای افراد ناشناس با تجمع در مقابل بخشداری جالق، باعث مجروحیت بخشدار شدهاند.»
او افزود: «با بررسی وضعیت موجود و کسب اطلاع از افراد مطلع و معتمدین منطقه مشخص شد کسانی که به بخشداری جالق حملهور شدهاند به هیچ وجه بومیان منطقه نبوده و صرفاً مهاجرانی بودهاند که در بحث قاچاق سوخت در منطقه فعالیت داشتهاند.»
یک گروه ناشناس صبح پنجشنبه یکم آذر به ساختمان بخشداری جالق حمله کردند و بخشداری را آتش زدند.
برخی منابع خبری «مردم خشمگین جالق» را عامل این آتشسوزی معرفی کردند که در اعتراض به مینگذاریهای سپاه پاسداران در نقاط مرزی بلوچستان دست به این اقدام زدند.
بهتازگی بر اثر انفجار مین در مرز کلگان سراوان دو شهروند بلوچ کشته و یک نفر زخمی شدند. پیش از این نیز منابع خبری از کشته و زخمی شدن دستکم دو بلوچ دیگر در نقطه مرزی کلگان بر اثر مینگذاریهای سپاه پاسداران خبر داده بودند.
معاون امنیتی استانداری سیستان و بلوچستان میگوید در حوادث روز گذشته به دلیل منفجر شدن یک شیء نامعلوم، یک نفر مجروح و یک نفر دیگر کشته شد.
سپاه پاسداران ایران از سال ۱۳۸۸ کنترل مرزهای بلوچستان را در اختیار دارد و به گفته فعالان بلوچ در برخی از مناطق به منظور آنچه «تأمین امنیت» عنوان میکند، به مینگذاری اقدام کرده است.
این اقدام طی سالهای گذشته موجب کشته و زخمی شدن بلوچهای ساکن در این مناطق که برای امرارمعاش گازوئیل و بنزین جابجا میکنند، شده است.
سالانه نیز دهها شهروند بلوچ براثر تیراندازی ماموران مرزی کشته میشوند. سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران دومین استان با نرخ بیکاری بالا است. مناطق جنوبی این استان که محل سکونت بلوچها است، نرخ بیکاری بالاتری دارد و بسیاری از ساکنان این مناطق به کولبری و یا آنچه که رسانههای حکومتی «قاچاق سوخت» مینامند، روی میآورند.
بیشتر بخوانید: