محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران که برای گفتوگو با مقامهای ایتالیایی به رم سفر کرده، در کنفرانس بینالمللی «گفتوگوهای مدیترانهای» در واکنش به تلاشهای ایالات متحده آمریکا برای برگزاری دور تازهای از مذاکرات اتمی با صراحت اعلام کرد که برجام توافق خوبی است و ایران دیگر درباره برنامه اتمی خود با آمریکا مذاکره نمیکند.
پیش از برگزاری کنفرانس بینالمللی «گفتوگوهای مدیترانهای» در رم، یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک بار دیگر پایبندی ایران به تعهداتش در توافق هستهای را تأئید کرد. دولت ترامپ اما اعتقاد دارد که در برجام برنامه موشکی سپاه و نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی لحاظ نشده و به همین سبب این توافق ناقص است. وزارت خارجه آمریکا با درخواستی در دوازدهبند، از جمله تعلیق کامل غنیسازی اورانیوم در تلاش است ایران را پای میز مذاکره بنشاند. در مقابل، سه قدرت اروپایی همراه با روسیه و چین از توافق هستهای حمایت میکنند.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در در کنفرانس بینالمللی «گفتوگوهای مدیترانهای» موضوع بیاعتمادی ایران به آمریکا را پیش کشید:
«اگر بخواهیم با ایالات متحده آمریکا به توافق برسیم، په ضمانتی وجود دارد که بعد از فرود هواپیما، آن توافق پابرجا باشد؟ کانادا را به یاد دارید؟»
وزیر خارجه ایران در اینجا به نشست وزیران اقتصاد هفت کشور صنعتی مسوم به گروه هفت در تابستان گذشته در کانادا اشاره میکند. رئیسجمهوری آمریکا بیانیه پایانی اجلاس گروه هفت را امضاء کرده بود، اما بعد از آنکه کانادا را ترک کرد، امضای خود را پس گرفت.
ظریف در ادامه سخنانش در کنفرانس بینالمللی «گفتوگوهای مدیترانهای» گفت:
«ما بعد از دو سال نیم مذاکره به توافق دست یافتیم. این توافق فرصتی برای عکس انداختن با هم نبود. برجام یک سند ۱۵۰ صفحهایست. چرا باید باز تن به مذاکره بدهیم؟ فقط برای اینکه کسی از آن خوشش نمیآید؟ فقط برای اینکه از پرزیدنت اوباما بدش میآید؟ این دلیل موجهی برای دیپلماسی نیست.»
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا گفته است ایران بالاخره برای مذاکره و دستیابی به یک توافق با او تماس خواهد گرفت و این توافق صورت خواهد گرفت:
«ایران با احترام بیشتری نسبت به گذشته با آمریکا رفتار میکند. آنها مشکلات زیادی دارند و اقتصادشان در حال فروپاشی است. بالاخره یک روز به من زنگ میزنند و میگویند بیا توافق کنیم و ما هم توافق میکنیم.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران به تأکید مذاکره با آمریکا را ممنوع کرده است. خامنهای شهریور گذشته در دیدار با اعضای هیأت دولت و رئیسجمهوری گفت چنانچه برجام منافع ملی ایران را تامین نکند، «آن را کنار میگذاریم.»
بیشتر بخوانید:
نامهای به امضای ۳۳۷ تن از استادان، کارشناسان و فعالان محیط زیست در دانشگاهها و نهادهای معتبر بینالمللی از طریق نماینده حکومت ایران در سازمان ملل به علی خامنهای، ارسال شده است.
این نامه در ارتباط با محکومیت هشت فعال محیط زیست است که در زندانهای جمهوری اسلامی به سر میبرند و در دادگاههایی پشت درهای بسته به اتهام جاسوسی و “افساد فیالارض” به اعدام محکوم شدهاند!!.
نویسندگان نامه مینویسند بیش از ۹ ماه است که مراد طاهباز، سام رجبی، امیرحسین خالقی، هومن جوکار، سپیده کاشانی، نیلوفر بیانی، طاهر قدیریان و عبدالرضا کوهپایه بازداشت شدهاند و در این میان کاووس سیدامامی جان باخته است!.
اتهام این افراد در ابتدا “جاسوسی” عنوان شد!. اما چندی بعد اتهام چهار نفر از این تعداد به “افساد فیالارض” تغییر یافت !که میتواند مجازات زندان، تبعید یا اعدام در پی داشته باشد.
در این نامه آمده که این هشت زندانی زندگی خود را صرف حفاظت از حیات وحش و محیط زیست در کشورشان ایران کردهاند و بدین گونه در سطح بینالمللی همواره کوشیدهاند نام ایران را به عنوان حافظ محیط زیست و حیات وحش زنده نگه دارند. این فعالیت آنها همواره در نهادهای بینالمللی مورد تقدیر قرار گرفته است..
این کارشناسان و پژوهشگران محیط زیست در پایان نامه خود مینویسند: «ما این فعالان محیط زیست را بیگناه میدانیم و از شما خواستار ارزیابی منصفانه و عادلانهی اسناد و شواهد و نیز دسترسی بازداشتیها به وکیل مدافع به انتخاب خود و تشکیل دادگاهی شفاف هستیم. برخی از ما اعلام آمادگی میکنیم شواهد اثباتی لازم را ارائه و یا شخصا شهادت دهیم.»
sattar beheshti / 23 November 2018