احمد خاتمی در نماز جمعه تهران گفت تنها کسی که می‌تواند در مورد مذاکره با آمريکا تصميم بگيرد، رهبر جمهوری اسلامی ايران است.

به گزارش منابع خبری ايران، امروز جمعه ۱۸ فروردين‌ماه احمد خاتمی، عضو هیأت رئيسه مجلس خبرگان و امام جمعه موقت تهران در نماز جمعه پايتخت گفت: “هيچ کس در جايگاهی نيست که بخواهد از مذاکره با آمريکا در کشور صحبت کند.”

وی افزود اين جايگاه فقط در اختيار آيت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی است و جز وی شخص ديگری نمی‌تواند کاری بکند.

احمد خاتمی همچنين گفت از روز قطع رابطه ايران با آمريکا، بيشتر “دولتمردان آمريکايی درخواست مذاکره با ايران را داشته‌اند و به‌طور آشکار و پنهان تقاضای ارتباط با ايران را از مسئولان کشور کرده‌اند.”

وی با بيان اين‌که سخن مذاکره با آمريکا “ساده‌لوحی بيش نيست”، افزود: “مذاکره اين نيست که ما با يکديگر صحبت کنيم بلکه مذاکره يعنی دادوستد و انقلاب اسلامی چه چيزی دارد که بخواهد با آمريکا دادوستد داشته باشد و در مقابله چه چيز را می‌تواند از آمريکا بگيرد.”

هاشمی رفسنجانی: مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آن‌ها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟

احمد خاتمی با اين سخنان خود به‌طور تلويحی به سخنان اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام پاسخ داده است.

سه روز پيش هاشمی رفسنجانی در گفت‌وگویی با “فصلنامه مطالعات بین‌المللی” گفت که در زمان حیات آیت‌الله خمینی، رهبر انقلاب ايران، نامه‌ای به او نوشته و خواهان آن شده است که در زمان حیاتش، هفت موضوع، از جمله رابطه ايران با آمريکا را حل کند تا در آینده به معضلی بر سر راه کشور تبديل نشود.

هاشمی رفسنجانی افزود: “نوشتم بالاخره سبکی که الان داریم که با آمریکا نه حرف بزنیم و نه رابطه داشته باشیم، قابل تداوم نیست. آمریکا قدرت برتر دنیا است. مگر اروپا با آمریکا، چین با آمریکا و روسیه با آمریکا چه تفاوتی از دید ما دارند؟ اگر با آن‌ها مذاکره داریم، چرا با آمریکا مذاکره نکنیم؟ معنای مذاکره هم این نیست که تسلیم آن‌ها شویم. مذاکره می‌کنیم اگر مواضع ما را پذیرفتند و یا ما مواضع آن‌ها را پذیرفتیم، تمام است.”

اين سخنان هاشمی رفسنجانی با واکنش‌های منفی‌ای از سوی اصولگرايان حکومتی روبه‌رو شد.

حمیدرضا ترقی، معاون بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی، در اين‌باره گفت: “هر گونه اظهارنظر مبنی بر علاقه و شیفتگی برای مذاکره با آمریکا به ضرر بیداری اسلامی و نیروهای انقلاب است و اگر بصیرت داشته باشیم به هیچ‌وجه چنین مواضعی را مطرح نمی‌کنیم.”

ترقی افزود: “هاشمی از دورانی که مسئولیت اجرایی کشور را برعهده داشت تا به امروز بر این باور است که مذاکره با آمریکا مشکلات کشور را حل می‌کند در حالی که دیدگاه وی در این خصوص با واقعیت‌ها و عملکرد سران آمریکا در تضاد است.”

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ايران نيز با بيان اين‌که هیچ کس به‌جز رهبر جمهوری اسلامی ایران، صلاحیت اظهارنظر در مورد رابطه با آمریکا را ندارد، گفت: “موضوع رابطه با آمریکا همچنان خط قرمز نظام جمهوری اسلامی است و هیچ کس در این زمینه جدای از نقطه‌نظرات رهبری نه صلاحیت دارد و نه می‌تواند تصمیم‌گیری کند.”