سازمان برنامه و بودجه و وزارت کار ایران مرحله دوم بسته پرداخت کمک جبرانی و حمایت غذایی از گروههای کمدرآمد جامعه را اعلام کردند در حالی که در سوی دیگر دولت با افزایش دستمزد کارگران مخالفت میکند و جلسه شورای عالی کار در اینباره هنوز به نتیجهای نرسیده است.
براساس بسته حمایتی دولت خانوارهای با درآمد ماهانه کمتر از ۳ میلیون تومان از جمله گروههای کارگران ساختمانی، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی، مشاغل آزاد و خویشفرمایان و رانندگان بینشهری و درونشهری، زنبورداران، کارگران باربر و شاغلین کارهای خانگی مشمول این حمایت میشوند.
درخواست سایر خانوارهایی که کمتر از ۳ میلیون تومان درآمد ماهانه دارند پس از بررسی توسط «کمیته امداد امام خمینی» و سازمان بهزیستی کشور پذیرفته میشود.
وزارت کار موظف شده تا با استفاده از اطلاعات این دو سازمان بهدرخواست کتبی اشخاص و حسابهای بانکی مربوط رسیدگی و کمکهای حمایتی را پرداخت کند.
سهم ریالی سبد حمایت غذایی در مرحله نخست برای هر خانوار یکنفره حدود ۱۵۰ هزار تومان، برای یک خانوار دو نفره ۲۰۰ هزار تومان، برای یک خانوار سه نفره حدود ۲۵۰ هزار تومان، برای یک خانوار چهارنفره ۳۰۰ هزار تومان و برای یک خانوار ۵ نفره و بیشتر ۳۵۰ هزار تومان خواهد بود.
محمد شریعتمداری، وزیرکار گفته که سبدهای حمایتی دولت حدود نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش قرار میدهد.
بهگفته شریعتمداری، افرادی در این طرح در اولویت قرار دارند که تحت پوشش نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد، بهزیستی و افراد پشت نوبتی این سازمانها بوده و در مرحله اول طرح، بسته حمایتی خود را دریافت کردند.
شریعتمداری مرحله دوم بسته حمایتی را شامل اقشاری دانست که حقوق ثابت میگیرند و به نوعی پرداختهایشان متکی به دولت است.
در مرحله سوم نیز کارگران ساختمانی و اقشار آسیبپذیری که حداقل دستمزد را میگیرند در نظر گرفته شدهاند.
دولت با هدف جبران کاهش قدرت خرید مردم، پس از جهشهای تورمی و شوک ارزیِ سال ۹۷ مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان اختصاص داد.
دولت در حالی از اجرای سبد حمایتی میگوید که نرخ افزایشی بسیاری از کالاهای اساسی از سال گذشته تاکنون بیشتر از نرخ تورم است و هنوز حداقل دستمزد کارگران افزایش نیافته است.
پس از مدتها انتظار کارگران، سرانجام سهشنبه ۲۲ آبان شورای عالی کار تشکیل جلسه داد اما در این جلسه تنها مقرر شد که کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار بار دیگر تشکیل و محاسبات شهریورماه سال جاری بهروزرسانی شود.
۱۹ شهریورماه، کمیته سهجانبه دستمزد بر لزوم ترمیم ۸۰۰ هزار تومانی مزد تأکید کرده بود.
شورای عالی کار از زمان اعلام توافق نمایندگان تشکلهای کارگری زرد، کارفرمایان و دولت در کمیته دستمزد، از تشکیل جلسه سر باز میزد.
فعالان کارگری مشخصاً خواستار بازنگری در حداقل دستمزد هستند. بر اساس مصوبه شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران در سال جاری یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان تعیین شده است، رقمی معادل کمتر از نصف خط فقر برآورد شده توسط نهادهای غیردولتی. اسفند سال گذشته همزمان با نشست شورای عالی کار برای تعیین حداقل دستمزد، تشکلهای کارگری مستقل در ایران خواستار تعیین حداقل دستمزد ۵ میلیون تومان شدند. این خواسته بر اساس هزینه معیشت خانوارهای ۳,۳ نفره برآورد شده بود.
با در نظر گرفتن بحران اقتصادی و تورم شدید در ایران که از آغاز سال جاری بیشتر شده، قدرت خرید کارگران نیز به همان میزان کاهش یافته و خانوادههای کارگری را بیش از پیش در فشار قرار داده است. برپایه گزارش نهادهای دولتی قدرت خرید کارگران از آغاز سال جاری حدود ۸۰ درصد کاهش یافته در حالی که فعالان کارگری میگویند قدرت خرید کارگران ۹۰ درصد کاهش یافته است.
بیشتر بخوانید:
ماشین ترو و کشتارو سرکوب باند مافیای روسی خامنه ای ادامه دارد. از کشتن هویدا و تیمسار جهانبانی و فرخ رو پارسا و… شروع شد و مثله کردن بختیار و فروهرها وانفجار بهشتی و اعدام قطب زاده وایت اله طالقانی (پس از ملاقات سفیر روس ) وشریعتمداری و منتظری و سحابی ها ( خانم سحابی پس از حمله امنیتی و احتمالا تزریق سم به بدنش) تا
له کردن بدن ستار بهشتی ها زیر شکنجه و خفه کردنهای مثل سعیدی سیرجانی ها و هاشمی رفسنجانی و سیداحمد خمینی واحتمالاسید موسوی (دراینده نزدیک) تا ترور رهبران حزب دموکرات کردستان وترور نداها و باچماق کشتن زهرا کاظمی و امپول مرگ زدن دکترسیدامامی (اعلام خودکشی ) و…تا به مستعمره کردن ایران و چپاول مردم ایران ادامه دهند….
جهانگیری: ۴۵ درصد اعتبارات یکسال دریاچه ارومیه برابر با کل بودجه طرحهای عمرانی است!! پولها هم به کیسه حزب اله و روسیه و ونزویلا و …وسرداران و اقازاده ها میرود.
Faryad / 22 November 2018
پرستو فروهر:
با آن چاقوها چه کردهاند؟ با آن چاقو که آنقدر محکم بود که ضربههایش دندههای مادر نازنینم را شکسته است؟ متهمان در اعترافهای خود، قتل را “حذف فیزیکی” خواندهاند و نوشتهاند که جزو “وظایف سازمانی” آنان بوده است. آیا ابزار آن هم جزو ادوات حرفهایشان محسوب میشده؟ آیا تهیهی این ابزار نیز شامل روالهای اداری بوده است؟ آیا همانطور که کاغذ و پوشه و میز و صندلی و تلفن برای یک نهاد اداری تهیه میشود و قبض و رسید و بودجه و مأمور خرید دارد، آن چاقوها هم قبض و رسید و شماره ثبت در اموال اداری دارند؟ آیا در انباری و قفسهای نگهداری میشوند؟ آن چاقوها که به زندگی پدر و مادر من پایان دادند آلت قتل هستند یا ابزار کار؟
در “گزارش معاینه جسد” داریوش فروهر نوشتهاند که “در قسمت قدام قفسه سینه و شکم جمعا ۱۱ جراحت دیده میشود”. اینجا هم زخمها را شمارهگذاری کردهاند و محل و طول تقریبیشان را نوشتهاند. “زیر پوست قفسه سینه و شکم در محل تمامی جراحات فوقالذکر خونمردگی زمان حیات دیده میشود … جهت ضایعات از قدام به خلف در مسیرهای مختلف میباشد. حفرات جنب در سمت چپ و راست و محوطه شکم پر از خون میباشد و در بررسی ریه چپ تعداد ۵ جراحت دیده میشود که یکی از ضایعات بعد از خروج از ریه وارد پریکارد شده و بطن چپ را پاره کرده و در ادامه از سمت مخالف قلب خارج شده و تا سطح خلفی دندهها نزدیک ستون مهرهها امتداد پیدا کرده …”
در یک گزارش دیگر از اداره آگاهی که ضمیمه پرونده بود، آمده بود که در خانه سرنگی پیدا شده که حاوی ذراتی از یک سم فلجکننده بوده است به همراه ذراتی از خون پدرم. و دوستان سیاسی پدرم که به هنگام غسل پیکرش حاضر بودند شهادت دادهاند که بازوی راستش شکسته بود و بر بدنش خونمردگیهای متعدد داشت. هیچیک از این آسیبها در گزارش معاینه جسد او ثبت نشده است.
Neda / 22 November 2018