نماینده ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که ظاهراً برای «بررسی و حل مشکل» کارگران گروه ملی فولاد اهواز و نیشکر هفت‌تپه به خوزستان رفته، وعده پرداخت بخشی از مطالبات مزدی کارگران را تکرار کرد. کارگران در اهواز و شوش خواستار آزادی کارگران بازداشتی و توقف پرونده‌سازی برای معترضان و تحقق کامل خواسته‌هایشان شدند. جواد کولیوند نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی شامگاه چهارشنبه گفت که تمامی کارگران بازداشت شده، آزاد شدند. سندیکای کارگران اما این خبر را تکذیب کرد.

کارگران نیشکر هفت‌تپه خواستار آزادی همکاران خود شدند.۳۰ آبان ۱۳۹۰

کارگران نیشکر هفت‌تپه شوش همزمان با حضور کریم یاوری مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مقابل ساختمان فرمانداری تجمع کردند. آنها که همانند روزهای گذشته خانواده کارگران، شماری از وکلای دادگستری، معلمان و دیگران را با خود همراه داشتند، خواستار آزادی همکاران بازداشت شده خود شدند.

رسانه‌های خبری تصاویری از نشست مشترک نماینده ویژه وزارت کار، مسئولان سازمان خصوصی‌سازی و مقام‌های دولتی استان خوزستان با نمایندگان کارگران نیشکر هفت‌تپه را منتشر و همزمان گزارش کردند که چهار تن از نمایندگان کارگری یکشنبه ۲۷ آبان دستگیر شدند، با دستور دادستان شوش آزاد شدند.

انتشار این خبر موجب خوشحالی کارگران شد اما به فاصله کوتاهی سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه به نقل از وکیل مدافع کارگران خبر آزادی اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، مسلم آرمند و حسن فاضلی را تکذیب کرد.

به دنبال تکذیب خبر آزادی نمایندگان کارگران و سپیده قلیان که همراه با کارگران بازداشت شده، مادر مسلم (محسن) آرمند در جمع معترضان اعلام کرد که چنانچه  مسئولان حکومتی تا ظهر پنجشنبه یکم آذر فرزندش را همراه با دیگر بازداشت شدگان آزاد نکنند، همراه کارگران برای بستن جاده شوش- اندیمشک اقدام خواهد کرد.

اتحادیه آزاد کارگران نیز به نقل از گروهی از کارگران نشست مشترک با نماینده ویژه دولت را «تکراری» و تنها «برای تهیه گزارش تلویزیونی» توصیف کرد. کارگران حاضر در این جلسه گفتند که یاوری تنها گفته که مشکلات آنان را به هیئت دولت گزارش می‌کند. او در باره پرداخت دستمزد معوق هم که یکی از دلایل اعتراض هفده روزه کارگران است، قول داده که بخشی از دستمزد کارگران در هفته آینده پرداخت شود.

شرحی بر آنچه که بر نیشکر هفت‌تپه گذشت به روایت روزنامه مردمسالاری

به گفته کارگران حاضر در این نشست، یاوری در باره آزادی کارگران بازداشت شده هم گفته که پیگیر وضعیت آنها است و به زودی آزاد خواهند شد.

کارگران نیشکر هفت‌تپه دور تازه اعتراضات خود را از ۱۴ آبان پس از انتشار خبر متواری شدن مالکان این مجتمع کشت و صنعت به دلیل اختلاس و دریافت ارز به نرخ مرجع آغاز شد. این کارگران علاوه بر مطالبات مزدی، خواستار توقف خصوصی‌سازی نیشکر هفت‌تپه و اداره آن به صورت خودگردان و تحت نظارت شوراهای کارگری شدند.

گسترش اعتراض کارگران فولاد اهواز: کارگران به بازداشت تهدید شدند

در اهواز نیز کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای دوازدهمین روز پیاپی در خیابان‌های مرکزی و بازار اهواز راهپیمایی کردند و مقابل ساختمان نهادهای دولتی و بانک ملی ایستادند. آنها نیز بیش از چهار ماه است که دستمزد نگرفته‌اند.

خواسته کارگران فولاد اهواز علاوه بر پرداخت مطالبات مزدی به صورت کامل و یکجا، از سرگیری خط تولید کارخانه و «کوتاه کردن دست مافیایی پشت‌پردهِ مانع تولید» در کارخانه است.

آنها همانند یازده روز گذشته شعارهایی با مضمون همدستی دولت و مافیا سر دادند، به زبان عربی فریاد زدند که تن به ذلت نخواهند داد. کریم سیاحی کارگر فولاد اهواز هم در جمع کارگران گفت که کارگران را به زندان و بازداشت تهدید می‌کنند اما  آنها از زندان و حتی اعدام نمی‌ترسند و تا حق‌شان را نگیرند دست از اعتراض برنمی‌دارند.

کارگران حاضر در محل نیز پس از سخنان کوتاه سیاحی فریاد زدند: «نه زندان،نه تهدید/ دیگه فایده نداره» و «تا حقمو نگیرم/ از اینجا نمیرم نمیرم».

کارگران هنگام عبور از بازار مرکزی اهواز هم شعار دادند: «نصر من‌الله و فتح قریب/ مرگ بر این دولت مردم فریب» و «نه حاکم نه دولت/ نیستند به فکر ملت».

یک ویدئو در این باره ببینید:

در یک ویدئو منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز یکی از کارگران فولاد اهواز ۲۹ آبان به نماینده ویژه وزارت کار می‌گوید که «وزارت کار، وزارت سرمایه‌داران است یا وزارت کارگران؟».

کریم یاوری روز گذشته برای گفت‌وگو با کارگران فولاد اهواز در جمع آنان حاضر شد و گفت که یک ماه از دستمزد معوق کارگران به زودی پرداخت می‌شود. کارگران اما حرف‌های او را تکراری و ادامه گفتار درمانی دانستند و حاضر به تشکیل جلسه مشترک با فرستاده ویژه وزارت کار و دیگر مسئولان دولتی استان خوزستان نشدند.

ویدئو سخنان کوتاه میثم آل‌مهدی از کارگران فولاد اهواز با فرستاده ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در ادامه ببینید:

کارگران فولاد اهواز همچنین در اعتراض امروز خود به مانند روزهای گذشته خواستار آزادی کارگران زندانی نیشکر هفت‌تپه شدند.

گروه صنعتی ملی فولاد اهواز از مجموعه شرکت‌های متعلق به گروه امیرمنصور آریا(مه‌آفرید خسروی) است که پس از اعدام او در دوره‌های زمانی مختلف تحت مالکیت قوه قضائیه، بانک ملی و بخش خصوصی قرار گرفته است. این مجتمع با حدود سه هزار کارگر در حال حاضر به بانک ملی تعلق دارد، اما این بانک حاضر به تامین نقدینگی برای پرداخت دستمزدها و ادامه تولید نیست.


در همین زمینه: