کتاب تازه‌ای از محمدرضا شفيعی کدکنی به نام “با چراغ و آينه در جست‌وجوی ريشه‌های تحول شعر معاصر ايران” روانه بازار نشر شد.

خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) امروز چهارشنبه ۱۶ فروردين گزارش داد که کتاب تازه محمدرضا شفيعی کدکنی به نام “با چراغ و آينه در جست‌وجوی ريشه‌های تحول شعر معاصر ايران” در قطع وزيری، دارای ۷۶۸ صفحه از سوی انتشارات سخن و با قيمت ۲۷هزار تومان منتشر شده است.

شفيعی کدکنی در بخشی از اين کتاب نوشته است “تمام تحولات شعر مدرن فارسی در قرن اخير، تابعی است از متغير ترجمه ادبيات و شعر اروپايی در قلمرو زبان پارسی.”

شفيعی کدکنی در اين کتاب به بررسی تأثير ترجمه‌ آثار ادبيات جهان بر شعر معاصر فارسی می‌پردازد.
او پس از پرداختن به مجموعه‌ عوامل مؤثر اجتماعی سياسی در انقلاب مشروطه و پيش از آن بر شعر فارسی، به بيان زمينه‌ها و چگونگی تأثير ترجمه بر شعر معاصر ايران می‌پردازد.

شفيعی کدکنی در اين کتاب به بررسی تأثير ترجمه‌ آثار ادبيات جهان بر شعر معاصر فارسی می‌پردازد

شفيعی کدکنی اين کتاب را به ايرج افشار پژوهشگر، ايران‌شناس و کتاب‌شناس ايرانی تقديم کرده که در سال ۱۳۸۹ درگذشت.

محمدرضا شفيعی کدکنی زاده ۱۸ شهريورماه سال ‌۱۳۱۸ در کدکن يکی از روستاهای تربت حيدريه است.
شفيعی کدکنی سرودن شعر را از جوانی به شيوهٔ کلاسيک آغاز کرد. پس از چندی به سوی سبک نو مشهور به نيما يوشيج روی آورد و با انتشار دفتر شعر” در کوچه باغ‌های نشابور” نام‌آور شد.

او در اشعارش دلبستگی و گرايش فراوانی به آيين و فرهنگ ايرانی به‌ويژه خراسان نشان داده است.

کدکنی در حوزه‌ شعر، تحقيق و نقد ادبی، سبک‏‌شناسی شعر فارسی و عرفان ايرانی، آثار بسياری منتشر کرده است.

از مهم‌ترين آثار اين شاعر و استاد زبان و ادبيات فارسی می‌توان به “قلندريه در تاريخ”، “موسيقی شعر”، “اين کيميای هستی”، “ادوار شعر فارسی”، “شعر معاصر عرب”، “شاعر آينه‌ها” (بررسی سبک هندی و شعر بيدل)، “تازيانه‌های سلوک” (نقد و ارزيابی چند قصيده از سنايی)، “نوشته بر دريا” از ميراث عرفانی ابوالحسن خرقانی، “چشيدن طعم وقت” از ميراث عرفانی ابوسعيد ابوالخير و تصحيح “اسرارنامه”، “مصيبت‌نامه، “منطق‌الطير” و “مختارنامه” عطار نيشابوری اشاره کرد.

همچنين مجموعه‌های شعر “زمزمه‌ها”، “شب‌خوانی”، “از زبان برگ”، “در کوچه‌باغ‌های نشابور”، “مثل درخت در شب باران”، “از بودن و سرودن”، “بوی جوی موليان”، “مرثيه‌های سرو کاشمر”، “خطی ز دلتنگی”، “غزل برای گل آفتابگردان”، “ستاره‌ی دنباله‌دار” و “در ستايش کبوترها” از ديگر آثار اين نويسنده هستند.

محمدرضا شفيعی کدکنی، پنجم شهريور ۱۳۸۸ تهران را به مقصد آمريکا ترک کرد. اين سفر بازتاب وسيعی در مطبوعات ايران داشت.

او برای استفاده از يک فرصت مطالعاتی و پژوهش در مورد تاريخ و تطور فرقه کراميه به مؤسسه مطالعات پيشرفته پرينستون رفت و پس از ۹ ماه به ايران بازگشت. وی پس از بازگشت به ايران بر سر کرسی تدريس خود در دانشگاه تهران حاضر شد.

او از سال ۱۳۴۸ تاکنون بنا به در خواست دانشگاه تهران استاد دانشگاه تهران است.