شرکت جی‌ايکس نيپون، بزرگ‌ترين شرکت پالايش نفت در ژاپن، يکی از قراردادهای خريد نفت خود از ايران را تمديد نکرد.

به گزارش رويترز، بر اساس اين قرارداد که پيش از اين ميان اين شرکت با ايران منعقد شده بود، جی‌ايکس نيپون روزانه ۱۰ هزار بشکه نفت خام از ايران خريداری می‌کرد، اما با اتمام زمان اين قرارداد در ماه مارس، طرف ژاپنی اين‌بار قرارداد خود را تمديد نکرد.

رويترز اين خبر را به نقل از اشخاص مطلعی گفته‌ است که تمايلی به افشای نام خود ندارند.

بر اساس اين گزارش، دست‌کم سه شرکت ژاپنی ديگر، از جمله شرکت‌های ايدميتسو کوسان و کوزمو که در مجموع روزانه چيزی حدود ۴۰ هزار بشکه نفت خريداری می‌کنند، در ماه آوريل بشکه‌های نفت ايران را بار نخواهند زد. البته اين سه شرکت هر ماه نفت خود را از ايران خريداری نمی‌کرده‌اند.

در مجموع، اين کاهش‌های وارداتی در ماه آوريل، به تنهايی حدود ۱۵ درصد کل واردات ژاپن از ايران در دو ماه نخست سال ۲۰۱۲ است.

کاهش خريد نفت ايران توسط ژاپن باعث شده ‌است که آمريکا، توکيو را از اجرای مجازات‌های اقتصادی که تجارت با ايران به دنبال دارد، معاف کند

بر اساس اطلاعات و آمار وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن، واردات نفت اين کشور از ايران در دو ماه نخست سال ۲۰۱۲ به ۳۲۲ هزار و ۹۰۰ بشکه در روز کاهش يافته‌است که اين رقم به نسبت سال قبل کاهشی ۲۸ درصدی را نشان می‌دهد.

شرکت جی‌ايکس در عين حال، قرارداد ديگری نيز برای وارد کردن ۸۰ هزار بشکه نفت خام در هر روز با ايران منعقد کرده بود که در ماه ژانويه تمديد شد و به گفته منابع آگاه، وارداتی که بر مبنای اين قرارداد انجام می‌شود، همچنان ادامه خواهد يافت.

شوآ شل سکيو کی‌کی، بزرگ‌ترين خريدار ژاپنی نفت خام ايران نيز قرارداد ساليانه خود با ايران را به‌دليل اختلاف‌هايی که در مورد شرايط آن قرارداد پيش آمده است، تمديد نکرد اما به گفته سه منبع آگاه، اين شرکت در ماه آوريل همچنان از ايران نفت وارد خواهد کرد.

شوآ شل روزانه ۱۰۰ هزار بشکه نفت خام از ايران وارد می‌کرده است و قرارداد ساليانه اين شرکت با ايران بايد در روز يکم ماه آوريل تمديد می‌شد.

در مجموع، کاهش خريد نفت ايران توسط ژاپن باعث شده ‌است که آمريکا، توکيو را از اجرای مجازات‌های اقتصادی که تجارت با ايران به دنبال دارد، معاف کند.