بیش از ۶۰ شرکت ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی بغداد حضور دارند. عربستان سعودی در آخرین لحظات از شرکت در این نمایشگاه انصراف داده است. تجارت کلان به جای تجارت خرد: عربستان سعودی به بازار انرژی عراق نظر دارد. در همان حال شرکت‌های ایرانی مواد اولیه ارزان‌قیمتی را به کشور همسایه عرضه می‌کنند.

بیش از ۶۰ شرکت ایرانی در نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی بغداد حضور دارند

به گزارش خبرگزاری رویترز بیش از ۶۰ شرکت ایرانی در سالن جداگانه‌ای که در نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی بغداد به جمهوری اسلامی ایران اختصاص داده شده، محصولات خود اعم از فرش، فولاد و فرآورده‌های شیمیایی و پتروشیمی را به مشتریان عراقی عرضه کرده‌اند.

ده‌ها شرکت سعودی در سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی یازرگانی بغداد غرفه داشتند اما در سال جاری عربستان سعودی از شرکت در این نمایشگاه انصراف داد. در مقابل، تعداد غرفه‌های ایران در این نمایشگاه دو برابر سال گذشته است.

مقامات سعودی ترجیح دادند روابط اقتصادی خود با بغداد را در سطح دیگری تعریف کنند: خالد الفالح، وزیر نفت سعودی با عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق درباره فروش انرژی به عراق گفت‌وگو کرد و در همان حال برهم صالح، رئیس جمهوری عراق نیز در نخستین سفر خارجی خود به کویت رفت.

مقامات بانک مرکزی عراق در اوت سال جاری اعلام کرده بودند اقتصاد این کشور در ارتباط تنگاتنگ با ایران است و به همین سبب بغداد از واشنگتن درخواست خواهد کرد از برخی از تحریم‌ها علیه ایران، از جمله گاز و برق معافیت بگیرد. آمریکا به عراق به مدت ۴۵ روز برای ادامه خرید گاز طبیعی و برق از ایران معافیت موقت داده است.

ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، در گفت‌وگو با شبکه روداو روابط ایران و عراق را «قوی و گسترده» خوانده و از دولت عراق خواسته است در اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران، منافع مشترک دو کشور را در نظر داشته باشد. مسجدی از نمایشگاه بین‌المللی بازرگانی بغداد هم بازدید کرده. رویترز گزارش داده که گروهی از دیپلمات‌های ایرانی در بغداد نیز از غرفه‌های ایرانی در نمایشگاه بازگانی بغداد دیدن کرده‌اند. خالد الولی، یک بازرگان عراقی به خبرگزاری رویترز گفته است:

«مواد اولیه‌ای که از ایران به عراق صادر می‌شود، برای اقتصاد عراق اهمیت دارد. این مواد بسیار ارزان‌اند.»

یک بازرگان ایرانی هم که نخواسته نامش فاش شود به رویترز گفته است:

«بازار عراق برای ما جذاب است، در جوار ایران قرار دارد و بعد از جنگ، عراقی‌ها نیز به مقادیر زیادی مواد اولیه نیاز دارند.»

حامد شاهین‌مهر، نماینده یک شرکت پتروشیمی در ایران به رویترز گفته است به سبب تحریم اقتصادی ایران، تجارت با کشورهای اروپایی دشوار شده. در مقابل، شرکت‌های ایرانی می‌توانند به سادگی محصولاتشان را در بازار عراق عرضه کنند.

بیشتر بخوانید: