در درگیریهای نظامی تازه در نوار غزه نیروهای امنیتی اسرائیل هم دست به حملات هوایی زدند و هم در یک عملیات مخفی یکی از فرماندهان گردانهای «القسام»، شاخه نظامی حماس را کشتند. اسرائیل مدتها بود که دست به عملیات نابودی فرماندهان نظامی فلسطینی نزده بود.
بهگزارش رویترز، نیروهای امنیتی اسرائیل یکشنبه ۱۱ نوامبر / ۲۰ آبان در حملات هوایی به نوار غزه ۷ فلسطینی را کشتند و در عملیات جداگانهای، نور برکه، از فرماندهان گردانهای «القسام» را هدف قرار دادند. یک سرباز اسرائیلی نیز در جریان این حملات کشته شد.
در پی این حملات، فلسطینیها به تلافی چندین موشک از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک کردند که تلفات یا خساراتی بر جای نگذاشت.
سخنگوی دولت اسرائیل اعلام کرد که با از سرگیری درگیریها در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل که برای شرکت در مراسم صدمین سالگرد پایان جنگ دوم جهانی به فرانسه سفر کرده بود سفر خود را ناتمام گذاشت و به کشورش بازگشت. نتانیاهو قرار بود صبح دوشنبه ۱۲ نوامبر / ۲۱ آبان با امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه ملاقات کند.
رویترز بهنقل از یکی از مسئولان حماس گفته که نیروهای امنیتی اسرائیلی از یک خودرو به سمت نور برکه، فرمانده گردانهای «القسام» شلیک کردند و نیروهای حماس این خودرو را هدف گلولههای خود قرار دادند.
بهگفته شاهدان عینی، هواپیماهای اسرائیلی نیز در منطقه حادثه بیش از ۴۰ موشک شلیک کردند.
مقامهای پزشکی فلسطینی و حماس گفتهاند که ۷ نفر در جریان این حمله کشته شدند اما مشخص نکردند که افراد کشتهشده در این حملات افراد وابسته به گروههای مسلح بودند.
ارتش اسرائیل از «تبادل آتش در جریان عملیات نیروهای دفاعی اسرائیل در نوار غزه» خبر داده و گفته است که یک سرباز اسرائیلی کشته و چند سرباز دیگر بهشکل سطحی زخمی شدند.
پس از این حملات بود که صدای آژیر خطر شلیک موشکهای فلسطینی در جنوب اسرائیل شنیده شد.
اسرائیل سالها بود که عملیاتی با هدف کشتن یک فرمانده جنبش حماس را اجرا نکرده بود. این عملیات نشان میدهد که تنش در نوار غزه شدت گرفته است.
روز جمعه ۹ نوامبر / ۱۸ آبان، با پرداخت ۱۵ میلیون دلار از سوی قطر، کارمندان دولت فلسطین پس از ماهها موفق شدند حقوق و دستمزدهای خود را دریافت کنند. با این پرداخت حماس نیز اعتراضات مرزی نوار غزه را در روز جمعه کاهش داد. پرداخت مالی قطر با تأیید اسرائیل صورت گرفت.
نتانیاهو که به همین دلیل مورد انتقاد قرار گرفته بود روز جمعه از تصمیم خود دفاع کرد و گفت این اقدام را برای جلوگیری از بحران انسانی و بروز جنگ انجام داده است.
به گفته مقامهای غزه، قرار است در مجموع ۹۰ میلیون دلار در شش نوبت دریافت شود که عمدتاً برای پرداخت حقوق کارمندانی است که برای حماس کار میکنند.
قطر همچنین اعلام کرده که به هر خانواده از ۵۰ هزار خانواده فقیر فلسطینی و همچنین به فلسطینیهایی که در تظاهرات اعتراضی نوار مرزی با اسرائیل زخمی شدهاند ۱۰۰ دلار کمک مالی میکند.
معترضان فلسطینی از ۳۰ مارس گذشته تقریباً به صورت هفتگی در حصار مرزی غزه و اسرائیل دست به اعتراض میزنند و خواهان برخورداری از حق بازگشت به سرزمین مادری هستند. تاکنون بیش از ۲۰۰ فلسطینی در این اعتراضات کشته شدهاند.
افزون بر این قطر متعهد شده که برای تنها مرکز برق غزه سوخت تهیه کند تا برق در غزه همچون سالهای اخیر بهشکل مکرر قطع نشود.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری رود اردن، روز جمعه اسرائیل و آمریکا را متهم کرد که پنهانی به حماس کمک میکنند تا کنترل خود بر غزه را تقویت کند.
عباس همچنین حماس را متهم به تضعیف هدف ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی کرد که شامل کرانه باختری اردن و نوار غزه میشود.
بیشتر بخوانید:
حکایت پیچیده ای بود مسئله فلسطین پیچیده تر هم شد. به این جملات از خبر بالا دقت کنید:
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری رود اردن، روز جمعه اسرائیل و آمریکا را متهم کرد که پنهانی به حماس کمک میکنند تا کنترل خود بر غزه را تقویت کند.
و
تشکیلات خودگردان هم حماس را به همکاری با آمریکا و اسرائیل برای جداکردن غزه از کرانه باختری متهم کرده.
باور این اخبار شاید سخت باشد اما مستقل از باور مخاطب ،واقعیت رویداد اشاره شده غیر ممکن نیست و این است نشانه هایی که حکایت از پیچیده ترشدن مسئله فلسطین دارد.
آذرین / 13 November 2018
جناب آذرین, آیا حمایت آمریکا و اسرائیل از جریانات ارتجاعی مذهبی واقعا تازگی دارد؟
نه.
مگر این خود اسرائیل نبود که در دهه های ۶۰, ۷۰, ۸۰ میلادی به جریان “اخوان المسلمین” (آن موقع هنوز “حماس” ایجاد نشده بود) آزادی کامل می داد, ولی چوب تو آستین هر کسی می کرد که حتا یک اعلامیه از “سازمان آزادیبخش فلسطین” حمل می کردند.
این سیاست کلی جنگ سرد غرب در خاورمیانه بود, که در مصر, ایران و افغانستان نیز اجرا شد.
در ایران نهایت این سیاست منجر به ایجاد جمهوری جهنمی اسلامی گشت.
در افغانستان طالبان سر کار آمدند و سپس فاجعهء یازده سپتامبر, بعدش هم شروع “جنگ علیه تروریزم” یا به قول دیک چَیَنی “جنگ بی پایان”.
سود بیکران حاصل از این “جنگ بی پایان” هم نصیب کی میشه؟
دوست و رفقای دیک چَیَنی و صاحبان مجتمع های صنعتی-نظامی در غرب.
نقی / 13 November 2018