در حالیکه مذاکرات آينده ايران و گروه ۱+۵ نزديک میشود، سفير دائمی ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی گفت ايران به برنامه هستهای خود و غنیسازی اورانيوم ادامه میدهد.
در آستانه دور جديد مذاکرات ايران و گروه ۱+۵، علیاصغر سلطانيه، سفير دائمی ايران در آژانس بينالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه تلويزيونی فاکس نيوز، گفت: “ايران در پی سلاح هستهای نيست وغنیسازی اورانيوم را تعليق نمیکند.”
در اين گفتوگو که يوکيو آمانو، مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی نيز حضور داشت سلطانيه افزود: “ايران هرگز فعاليتهای هستهایاش از جمله غنیسازی اورانيوم را که در قطعنامههای شورای امنيت سازمان ملل متحد به آن اشاره شده است، تعليق نمیکند.”
اين در حالی است که آمانو در اين گفتوگو اعلام کرد آژانس بينالمللی انرژی اتمی اطلاعاتی دارد که نشان میدهد ايران فعاليتهايی در زمينه تسليحات اتمی دارد.
يوکيا آمانو در گزارش خود در روز سهشنبه ۱۷ آبانماه ۱۳۹۰ (هشتم نوامبر ۲۰۱۱) به آژانس نيز بر اين موضوع تأکيد کرده بود.
در اين گزارش آمده بود که نسبت به “احتمال ابعاد نظامی برنامه هستهای ايران، نگرانی جدی وجود دارد.”
سلطانيه: تحريمها هيچ تأثيری ندارد و ما مصمم به پیگيری فعاليتهای هستهایمان هستيم
آمانو در گزارش خود همچنين نوشته بود آژانس بينالمللی انرژی اتمی اطلاعات لازم را از “منابع مطمئن” بهدست آورده و افزوده بود: “اين اطلاعات نشان میدهند که ايران در جهت توسعه يک نوع ماده منفجره هستهای فعاليت کرده است.”
علیاصغر سلطانيه در گفتوگو با فاکس نيوز بار ديگر تأکيد کرد که ايران بهدنبال سلاح هستهای نيست و برنامه هستهای تهران دارای مقاصد صلحآميز است.
يوکيا آمانو نيز از عدم اجازه مقامهای ايرانی به نمايندگان آژانس بينالمللی انرژی اتمی برای بازرسی از پايگاه نظامی پارچين انتقاد کرد اما سلطانيه با اشاره به بازديد آژانس از پايگاه پارچين در گذشته گفت ايران تا زمانی که اين مسأله “رنگ و بوی سياسی” بهخود نگرفته بود مشکلی با بازديد بازرسان آژانس از پارچين نداشت.
سلطانيه در همين حال افزود: “البته ما نمیتوانيم اجازه دهيم که هر کشوری هر زمان باب ميلش بود درب تأسيسات هستهای ما را بکوبد و خواهان بازديد از آنها باشد.”
دور دوم گفتوگوهای ايران و هيأت کارشناسان آژانس بينالمللی انرژی اتمی به دليل آن که جمهوری اسلامی اعلام کرد به کارکنان آژانس اجازه داده نمیشود به بازدید از پارچين بپردازند بدون دستيابی به نتيجهای در روز دوم اسفندماه سال گذشته پايان يافت.
پس از اين رويداد يوکيا آمانو روز جمعه ۱۹ اسفندماه سال گذشته (۹ مارس) گفت آژانس به اطلاعاتی دست يافته است که نشان میدهد فعاليتهايی در پايگاه پارچين در جريان است.
آمانو احتمال داد که جمهوری اسلامی ايران در تلاش است تا پيش از ديدار بازرسان آژانس از پايگاه نظامی پارچين، آثار آزمايشهای هستهای در اين منطقه را پاک کند.
با اين حال مديرکل آژانس بينالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که نمیتوان با قاطعيت اين موضوع را تأييد نمود و بايد از نزديک پايگاه پارچين را بازرسی کرد.
پس از اين اظهارات رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران روز سهشنبه ۲۳ اسفندماه در نشست خبری خود گفت: “کسانی که با مسائل فنی هستهای آشنايی دارند میدانند که به هيچ وجه اظهاراتی مبنی بر پاک کردن آثار فعاليتهای هستهای، اظهارات قابل توجهی نيست.”
علیاصغر سلطانيه در ادامه گفتوگو با شبکه فاکس نيوز همچنين تأثير تحريمهای جهانی اخير بر فعاليتهای هستهای ايران را رد کرد و گفت: “تحريمها هيچ تأثيری ندارد و ما مصمم به پیگيری فعاليتهای هستهایمان هستيم.”
وی با اشاره به مذاکرات آينده ايران با گروه ۱+۵ گفت: “اگر به مردم ايران بگوييد که چيزی را «بايد» انجام دهند، پاسخ آنها با صدای بلند «نه» خواهد بود ولی اگر از ايرانيان خواهش کنيد، انعطافپذير خواهند بود.”
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمريکا روز گذشته اعلام کرد که مذاکرات گروه ۱+۵ با ایران، روز ۲۵ فروردین ( ۱۳ آوریل) در استانبول برگزار میشود.
آخرين دور مذاکرات اتمی ايران و گروه ۱+۵ بهمن ۱۳۸۹ در استانبول ترکيه برگزار شده بود که به شکست انجاميد.
خليفه سلاحهای کشتار جمعی را از نظر شرعی حرام دانسته..
بايد پرسيد مال چه کشوری را.؟!..
حتما مال دشمنانش !………
کاربر مهمان / 02 April 2012
شماها نماينده واقعی مردم ايران نيستيد که از قول ايراني ها نظر ميدهي…مردم ايراني جنگ ناخواسته ديگري را نميخواهند و بدنبال صلح و آرامش و نه بمب اتم هستند….
کاربر مهمان / 03 April 2012