دیوان عالی پاکستان حکم اعدام آسیه بی‌بی متهم به کفرگویی را لغو کرد. این اقدام خشم اسلامگرایان تندرو را برانگیخت و آن‌ها با ریختن در خیابان‌های چند شهر پاکستان خواهان اجرای حکم اعدام این زن مسیحی شدند.

آسیه بی‌بی
آسیه بی‌بی

به‌گزارش خبرگزاری فرانسه، قاضی ثاقب نثار، رئیس دیوان عالی پاکستان، چهارشنبه ۳۱ اکتبر / ۹ آبان در دادگاه اعلام کرد که آسیه بی‌بی «از تمام اتهامات تبرئه شد» و «بلافاصله» آزاد خواهد شد.

سیف الملوک، وکیل آسیه بی‌بی تلفنی با موکل خود خبر آزادی او را داد. سیف الملوک در این تماس به او گفت: «شنیده‌اید که شما آزاد هستید؟ می‌توانید هواپیما بگیرید و به هر کجا که می‌خواهید پرواز کنید.»

آسیه بی‌بی در پاسخ ناباورانه گفته بود: «در خواب دیدم که دیوارهای زندان فرومی‌ریزند. باور نمی‌کنم. آن‌ها واقعاً من را آزاد کردند؟»

آسیه بی‌بی که در زندانی در مولتان، واقع در مرکز پاکستان به‌سر می‌برد در سال ۲۰۱۰ به اتهام کفرگویی بازداشت و سپس مجرم شناخته شد. او بیشتر دوران ۸ سال زندان خود را در سلول‌های انفرادی گذراند.

اتهام «کفرگویی» به آسیه بی‌بی بر سر مشاجره با زنان روستا زده شد. آن‌ها آبی را که آسیه از چاه برداشت کرده بود نجس خواندند و سپس با او درگیر شدند. زنان روستا بعد گفتند که آسیه به پیامبر اسلام توهین کرده است.

آزادی آسیه بی‌بی با این حال با نگرانی‌هایی برای او و خانواده‌اش همراه است.

اکنون اسلام‌گرایان بنیادگرا خطر تازه‌ای برای او خانواده‌اش محسوب می‌شوند. آن‌ها با رأی دیوان عالی پاکستان به خشم آمدند و در شهرهای مختلف این کشور خیابان‌ها را بستند، لاستیک‌های خودروها را آتش زدند و علیه آسیه بی‌بی شعار دادند و خواهان اعدام او شدند.

اسلام‌آباد، کراچی، راولپندی، لاهور و پیشاور از جمله شهرهایی بودند که اسلامگرایان علیه لغو حکم اعدام آسیه‌ بی‌بی تظاهرات کردند.

اسلام‌گرایان تندرو اعلام کردند که در روز جمعه نیز دست به تظاهرات اعتراضی خواهند زد. بعد از ظهر چهارشنبه به‌رغم پایان یافتن اعتراضات گروهی همچنان در خیابان‌ها باقی ماندند و به بستن خیابان‌ها ادامه دادند.

پرونده آسیه بی‌بی با واکنش‌های جهانی روبه‌رو شده بود. پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر پیشین مسیحیان جهان به این موضوع توجه نشان داد و فرزندان آسیه بی‌بی دو بار با او ملاقات کردند.

ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا روز چهارشنبه اعلام کرد که آزادی آسیه بی‌بی «خبر بسیار خوبی برای خانواده‌اش و هم کسانی است که برای آزادی او در جهان کارزار راه انداخته بودند.»

بیشتر بخوانید: