در شصت‌ویکمین دوره جشنواره فیلم مستند و انیمیشن لایپزیگ آلمان سهمیه ویژه زنان تعیین شد و به هدف حضور بیشتر زنان فیلمساز در جشنواره رسید. در این دوره از جشنواره دست‌کم ۴۰ درصد فیلم‌ها را فیلمسازان زن کارگردانی کرده‌اند.

ورنر هرتسوگ، فیلمساز نامدار آلمانی و لئنا پازانن، مدیر جشنواره فیلم مستند لایپزیگ (DOK)
ورنر هرتسوگ، فیلمساز نامدار آلمانی و لئنا پازانن، مدیر جشنواره فیلم مستند لایپزیگ (DOK)

لئنا پازانن، مدیر جشنواره فیلم مستند لایپزیگ (DOK) شامگاه دوشنبه ۲۹ اکتبر / ۷ آبان در مراسم گشایش شصت‌ویکمین دوره این جشنواره اعلام کرد که تعیین سهمیه زنان در جشنواره با موفقیت همراه بوده است.

پازانن گفت هدف دستیابی به دست‌کم ۴۰ درصد از فیلم‌ها با کارگردانی زنان حتا بیش از حد مورد انتظار بود.

جشنواره فیلم مستند لایپزیگ بزرگترین جشنواره فیلم مستند آلمان و از مهم‌ترین جشنواره‌های بین‌المللی فیلم‌های مستند هنری و فیلم‌های انیمیشن به شمار می‌رود. این جشنواره به‌دلیل توجه ویژه به کیفیت هنری آثار از اهمیت برخوردار است.

جشنواره امسال به‌منظور توجه بیشتر به زنان فیلمساز برای زنان سهمیه ویژه تعیین کرد. لئنا پازانن در این‌باره گفت: «زمان آن فرارسیده که خود را به‌عنوان یک نهاد فرهنگی برای عدالت جنسیتی قوی کنیم.»

فیلم «میتینگ گورباچف» ساخته ورنر هرتسوگ، فیلمساز نامدار آلمانی و آندره سینگر، مستندساز بریتانیایی شصت‌ویکمین دوره جشنواره فیلم مستند و انیمیشن لایپزیگ را افتتاح کرد.

میخاییل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد شوروی سابق (راست) و ورنر هرتسوگ (چپ) پشت صحنه فیلم مستند «میتینگ گورباچف»
میخاییل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد شوروی سابق (راست) و ورنر هرتسوگ (چپ) پشت صحنه فیلم مستند «میتینگ گورباچف»

در این فیلم برای نخستین بار ورنر هرتسوگ به‌طور مستقیم با یک سیاستمدار قدیمی به‌گفت‌وگو می‌نشیند و میخاییل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد شوروی سابق نیز برای اولین بار با یک هنرمند فیلمساز درباره زندگی خود صحبت می‌کند. «میتینگ گورباچف» پرتره‌ای از میخاییل گورباچف است.

شعار اصلی این دوره از جشنواره فیلم مستند لایپزیگ «غیرممکن را بطلب» است این موضوع به فیلم‌های ویژه‌ای اشاره دارد که به تحولات و آرزوهای گذشته و حال مربوط می‌شوند.

این جشنواره تا ۴ نوامبر / ۱۳ آبان ادامه دارد و در مجموع ۳۰۶ فیلم از ۵۰ کشور جهان به نمایش در خواهند آمد.

از ایران فیلم‌های «محکوم به اعدام» ساخته احمد جلیلی جهرمی، «تن» ساخته الیکا هدایت، محصول ایران و فرانسه، و «بچه‌های رنگین‌کمان ـ پرتره الیکا» ساخته مریم بیانی تولید ایران و بلژیک، در این جشنواره حضور دارند. فیلم «میترا» ساخته خورخه لئون، محصول فرانسه و بلژیک نیز درباره میترا کدیور، روان‌شناس ایرانی است که در کشور خود برخلاف میل‌اش او را در یک بیمارستان روانی نگه‌داری می‌کردند.

جایزه اصلی امسال معادل ۷۸ هزار یورو خواهد بود. سال گذشته جایزه اصلی ۷۳ هزار و ۵۰۰ یورو بود.

در جشنواره فیلم مستند لایپزیگ ۲۲ جایزه اهدا خواهد شد که نسبت به سال گذشته یک جایزه به آن افزوده شده است.

«بچه‌های رنگین‌کمان ـ پرتره الیکا» ساخته مریم بیانی:

Trailer- Rainbow Children from Maryam on Vimeo.

بیشتر بخوانید: