پس از انتشار قطعنامه اتحاديه عرب در مورد بحران سوريه، مخالفان حکومت بشار اسد مردم را فراخواندند تا برای محکوم ساختن “انفعال کشورهای عربی در برابر سرکوب خونين اعتراض‌ها” دست به تظاهرات بزنند.

به گزارش تارنمای روزنامه لوموند فرانسه، مخالفان حکومت بشار اسد بر روی وب‌سايت خود “انقلاب ۲۰۱۱ سوريه” مردم سوريه را فراخواندند تا امروز جمعه ۱۱ فروردين‌ماه (۳۰ مارس) در اعتراض به تصميمات نشست اتحاديه عرب به خيابان‌ها بيايند.

مخالفان حکومت سوريه در فراخوان خود نوشته‌اند: “مسلمانان و کشورهای عربی ما را رها کردند… اما خدا با ماست… و عزم ما، ما را به پيروزی می‌رساند.”

رهبران اتحاديه عرب روز گذشته در بغداد گرد هم آمدند تا در مورد بحران سوريه به مذاکره بپردازند.

آن‌ها در قطعنامه‌ای که منتشر کردند ضمن پشتيبانی از طرح صلح کوفی عنان، نماينده سازمان ملل برای حل بحران سوريه، از کناره‌گيری بشار اسد سخنی نگفتند و از خلع سلاح نيروهای مسلح مخالف حکومت سوريه پشتيبانی کردند.

شب گذشته گروهی از مخالفان حکومت سوريه در يکی از محلات دمشق عليه تصميمات اتحاديه عرب شعار دادند

پيش از اين رهبران کشورهای عربی طرحی به سازمان ملل ارائه کرده بودند که در آن روند جابه‌جايی قدرت از بشار اسد به معاون وی مطرح شده بود.

در قطعنامه روز گذشته اتحاديه عرب از حکومت سوريه و مخالفان آن خواسته شد تا به گفت‌وگوی “جدی” بپردازند. اين قطعنامه با هرگونه مداخله نظامی در اين کشور مخالفت کرد.

کشورهای عربی همچنين خواهان توقف حمله‌های نظامی به شهرها که هر روز منجر به کشته شدن ده‌ها نفر، از جمله غيرنظاميان می‌گردد، شدند.

بر اساس ويدئويی که بر روی اينترنت منتشر شده است، شب گذشته گروهی از مخالفان حکومت سوريه در يکی از محلات دمشق با آتش زدن لاستيک‌ خودروها خيابان را بستند و عليه تصميمات اتحاديه عرب شعار دادند.

ديده‌بان حقوق بشر سوريه در آخرين گزارش خود اعلام کرده است که در خشونت‌های روز گذشته در شهرهای مختلف سوريه ۴۰ نفر که ۲۴ نفر آنان را شهروندان غيرنظامی تشکيل می‌دادند کشته شده‌اند.

همچنين گزارشگران بدون مرز خبر دادند که در مرز سوريه با ترکيه دو روزنامه‌نگار که يکی از آن‌ها بريتانيايی بود کشته شدند.

اعتراضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده و تاکنون به گفته سازمان ملل بيش از هشت هزار کشته داشته است.

مخالفان حکومت سوريه رقم کشته‌شدگان را ۹ هزار و صد نفر اعلام کرده‌اند.

حکومت سوريه مخالفان خود را “باندهای تروريستی” می‌داند و معتقد است کشورهای خارجی آن‌ها را عليه حکومت مسلح می‌کنند.