بر اساس يک نظرسنجی، از هر ۱۰ آمريکايی هفت نفر گفته‌اند ايالات متحده نبايد بيش از اين در جنگ در افغانستان شرکت کند.

به گزارش رويترز، اين نظرسنجی از سوی روزنامه نيويورک تايمز و شبکه تلويزيونی سی‌بی‌اس آمريکا انجام گرفت و نتيجه آن دوشنبه هفتم فروردين‌ماه (۲۶ مارس) منتشر شد.

در ماه نوامبر ۲۰۱۱ يک بررسی مشابه نشان می‌داد که ۵۳ درصد مخاطبان نظرسنجی مخالف ادامه حضور نيروهای ارتش آمريکا در افغانستان هستند.

اين در حالی است که در نظرسنجی اخير اين ميزان مخالف به بيش از ۶۹ درصد رسيده است.

از زمانی که نيويورک تايمز و سی‌بی‌اس در سال ۲۰۰۹ نظرسنجی‌های خود را درباره جنگ در افغانستان آغاز کردند اين بالاترين ميزان مخالفان حضور نظامی آمريکا در اين کشور است.

بيش از ۶۹ درصد مخاطبان نظرسنجی جديد مخالف ادامه حضور نيروهای ارتش آمريکا در افغانستان هستند

در ماه نوامبر گذشته ۴۲ درصد مخاطبان پرسش‌نامه گفته بودند درگيری‌ها در افغانستان ناگوار و يا بسيار ناگوار شده‌اند؛ اين رقم در نظرسنجی تازه به ۶۸ درصد افزايش يافته است.

نظرسنجی جديد پس از کشتار ۱۷ غيرنظامی افغان توسط يک سرباز آمريکايی در ولايت قندهار، در جنوب افغانستان انجام شده است.

پيمان آتلانتيک شمالی (ناتو) که فعاليت‌ نيروهای بين‌المللی کمک به تأمين امنيت افغانستان (آيساف) را رهبری می‌کند در حال برنامه‌ريزی خروج نيروهای نظامی بين‌المللی از اين کشور و جايگزينی نيروهای افغانستان است.

برپايه برنامه‌ريزی صورت گرفته قرار است نيروهای نظامی خارجی تا پايان سال ۲۰۱۴ ميلادی خاک افغانستان را ترک کنند.

با اين حال در نظرسنجی جديد ۴۴ درصد پاسخ‌دهندگان گفته‌اند ارتش آمريکا که بيشترين نيروی نظامی خارجی را در ميان نيروهای آيساف دارد بايد زودتر از موعد مقرر خاک افغانستان را ترک کند.

همچنين سه درصد از افراد شرکت‌کننده در اين نظرسنجی خواسته‌اند تا واشنگتن به‌شکل فوری نيروهای خود را از افغانستان بيرون بکشد.

۳۳ درصد نيز گفته‌اند دولت باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمريکا بايد به زمان تعيين شده وفادار بماند.

۱۷ درصد پاسخ‌دهندگان هم خواهان تمديد حضور نيروهای آمريکايی در افغانستان شده‌اند و معتقدند وضعيت اين کشور هنوز به ثبات کامل نرسيده است.

جنگ بر عليه القاعده و طالبان در افغانستان در هفتم اکتبر ۲۰۰۱ آغاز شد و آمريکا تا پايان سال ۲۰۱۱، در اين نبرد ۱۰ ساله ۱۸۸۰ کشته داده است.