گروه طالبان در فراخوان تازه‌ای که روز دوشنبه ۸ اکتبر / ۱۶ مهر منتشر کرد از مردم افغانستان خواست تا در انتخابات پارلمانی ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر شرکت نکنند. این گروه گفته است که تنها راه پایان دادن به جنگ ۱۷ ساله در افغانستان، خروج کامل نیروهای خارجی از کشور است.

 انتخابات پارلمانی افغانستان ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر برگزار خواهد شد.
انتخابات پارلمانی افغانستان ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر برگزار خواهد شد.

به‌گزارش رویترز، فراخوان طالبان همزمان با دیدار زلمای خلیل‌زاد، فرستاده ویژه آمریکا از کابل منتشر شده است. خلیل‌زاد که افغانستانی‌تبار است در پی راهی است تا طالبان را به پای میز مذاکره بکشاند.

او در جریان مذاکره با محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان در کابل گفت: «صلح فرایندی مقدس است و دولت و مردم آمریکا در مورد پیشبرد این روند با دولت افغانستان و مردم موافق هستند.»

زلمای خلیل‌زاد که پیش از این در افغانستان و عراق سفیر بوده در ماه سپتامبر گذشته به دولت آمریکا پیوست. او باید در این هفته به پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و قطر سفر کند.

طالبان تاکنون با سازماندهی مذاکرات صلح و روند انتخابات مخالفت کرده‌‌اند. از نظر ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، تنها هدفِ انتخابات پارلمانی ۲۰ اکتبر مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهای آمریکایی و خواسته‌های آن‌هاست.

او با متهم کردن کابل به این‌که به‌دنبال راه‌های «مخرب» است تا «خشم در مقابل اشغال خارجی را به حداقل برساند»، گفت: «مردم از این‌که که بتوانند آزادانه رأی دهند احساس گمراهی می‌کنند.»

ذبیح‌الله مجاهد افزود: «راه حل واقعی برای بحران کنونی افغانستان، در خروج کامل تمام نیروهای اشغالگر خارجی و بازسازی حاکمیت اسلامی اصیل است.»

چند نماینده طالبان ۲۸ سپتامبر / ۶ مهر به رویترز گفتند که دولت افغانستان از آن‌ها خواسته تا اجازه دهند انتخابات پارلمانی این کشور در ماه اکتبر (مهر) در آرامش برگزار شود. آن‌ها گفتند نمایندگان دولت افغانستان و طالبان در عربستان سعودی دیدار کرده و در این‌باره و همچنین آزادی زندانیان طالبان گفت‌وگو کردند.

دولت افغانستان نگران آن است که در زمان برگزاری انتخابات، طالبان با حملات خود مانع از برگزاری کارزار انتخاباتی و برگزاری آرام انتخابات شوند. اطمینان از این‌که انتخابات پارلمانی به‌درستی و بدون خشونت انجام شود، اولویت اصلی دولت افغانستان و شرکای بین‌المللی آن است.

موضع رسمی واشنگتن کمک به مذاکره طالبان با دولت مرکزی افغانستان است و بارها بر اساس استراتژی جدید، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده که درخواست طالبان برای مذاکرات مستقیم را نخواهد پذیرفت. بر اساس این استراتژی، قرار بود آمریکا بر حملات نظامی علیه طالبان برای کشاندن این گروه به میز مذاکره با کابل بیفزاید. طالبان اما اعلام کرده که دولت مرکزی اقتدار لازم برای مذاکره بر سر خروج نیروهای خارجی از افغانستان را ندارد.

بیشتر بخوانید: