در ساعت ۲۴ روز يکم فروردينماه ۱۳۹۱ ساعت رسمی ايران يک ساعت به جلو کشيده میشود.
به گزارش منابع خبری ايران، بر اساس قانون تغيير ساعت رسمی که درسال ۱۳۸۶ تصويب شد، ساعت رسمی ايران در ساعت ۲۴ سهشنبه يکم فروردين سال ۱۳۹۱ يک ساعت به جلو کشيده میشود.
طبق اين قانون هر سال در ساعت ۲۴ روز يکم فروردين ماه زمان يک ساعت به جلو کشيده میشود و در ساعت ۲۴ روز سیام شهريور، به حالت سابق برگردانده میشود.
محمود احمدینژاد رئيس جمهور ايران، مهر ۱۳۸۶ قانون تغيير ساعت رسمی را پس از تصويب در مجلس و تأييد شورای نگهبان، برای اجرا ابلاغ کرد.
سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ عید نوروز را بهعنوان روز بینالمللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان بهرسمیت شناخت
در همين حال زمان و تاريخ تحويل سال ۱۳۹۱ خورشيدی در ايران و چند کشور جهان به اين قرار اعلام شده است:
ايران: هشت و ۴۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه بامداد سهشنبه
غرب آمريکا: ۲۲ و ۱۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه شامگاه دوشنبه
شرق آمريکا: يک و ۱۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه بامداد سهشنبه
غرب اروپا: شش و ۱۴ و ۲۷ ثانيه بامداد سهشنبه
بريتانيا: پنج و ۱۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه بامداد سهشنبه
استراليا (بهوقت سيدنی): ۱۶ و ۱۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه سهشنبه
مالزی: ۱۳ و ۱۴ دقيقه و ۲۷ ثانيه سهشنبه
نوروز برابر با یکم فروردینماه، جشن آغاز سال و یکی از کهنترین جشنهای دوران باستان است و هنوز مردم مناطق مختلف فلات ایران نوروز را جشن میگیرند.
نوروز در ایران و افغانستان آغاز سال نو بهشمار میرود و در برخی دیگر از کشورها تعطیل رسمی است.
سازمان ملل متحد در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامهای در مقر اين سازمان در نیویورک، عید نوروز را بهعنوان روز بینالمللی نوروز و فرهنگ صلح در جهان بهرسمیت شناخت.
پیش از آن در تاریخ هشتم مهر ۱۳۸۸ خورشیدی، نوروز توسط يونسکو، سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، بهعنوان میراث غیرملموس جهانی، به ثبت جهانی رسیده بود.
به این ضرب المثل ایرانی-افغانی کمی نظر اندازید:
از شتر پرسیدند چرا شاشت پسه گفت من چم مثل هرکسه”
حالا این شده حکایت کارهای ما ایرانیها که حتی ساعت عوض کردنمان هم مثل هیچکس دیگر نیست. در کشورهای غربی (حد اقل امریکا که بنده میشناسم) ساعت را در یک زمانی تغییر میدهند که کمترین تاثیر را در زندگی روزمره مردم داشته باشد. به همین دلیل انرا روزهای شنبه-یکشنبه (ساعت 1-2 بعد از نیمه شب) فلان هفته در دو ماه سال انجام میدهند. لزوما هم این تغییرات دقیقا شش ماه باهم فاصله ندارند زیرا مدت ساعت تابستانی (جلو کشیده شده) در حدود 7 ماه است و ساعت زمستانی 4 الی 5 ماه بیش نیست. اینکه در ایران ساعت تابستانی را درست سر ساعت 12 نیمه شب روز اول فروردین تغییر میدهند کمال بی توجهی به نیازهای انسانی و فردی جامعه است. درست در روز و ساعات سال تحویل که همه منتظر سالگرد هستند یکهو دولت میپرد وسط و ساعت را تغییر میدهد!
شاید بد نباشد که مجلس در این مورد تغییراتی اعمال کند تا اوقات خوش سال نو کمرنگتر نشوند. به خصوص که در 5 روز اول سال نو همه ایران تعطیل است و می توان این تغییر ساعت را به ساعات بعد از نیمه شب بین روز اول-دوم یا چهارم و تنجم فروردین منتقل کرد بدون اینکه اب از اب بجنبد.
کاربر مهمان / 19 March 2012