بان کیمون، دبير کل سازمان ملل متحد گفت شمار کشتهشدگان درگيریهای يک سال گذشته در سوريه از هشت هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش آسوشيتدپرس، بان کیمون در بيانيهای گفت دولت سوريه همچنان مخالفانش را “به شدت سرکوب میکند.”
دبيرکل سازمان ملل همچنين دولت سوريه و مخالفان را به همکاری با کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران اين کشور و پايان دادن به کشتار دعوت کرد.
در همين حال ديدهبان حقوق بشر سوريه که در لندن مستقر است، میگويد از زمان آغاز درگيریها در سوريه بيش از ۹ هزار نفر از جمله شش هزار و ششصد غيرنظامی قربانی شدهاند.
دبيرکل سازمان ملل، دولت سوريه و مخالفان را به همکاری با کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل و اتحاديه عرب برای حل بحران اين کشور و پايان دادن به کشتار دعوت کرده است
دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت بيش از دو هزار نفر از نظاميان در درگيری با “تروريستهای مسلح” کشته شدهاند.
مقامهای سوريه از مخالفان به عنوان “تروريستهايی” نام میبرند که از سوی دولتهای خارجی “مسلح شدهاند.”
اعتراضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده است.
با ادامه يافتن خشونتها در سوريه، روسيه چند روز پيش اعلام کرد آماده گفتوگو و مذاکره برای دستيابی به يک توافق به منظور صدور قطعنامه شورای امنيت عليه سوريه است.
به گفته سرگی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه اين توافق بايد در چارچوب پنج اصل مورد حمايت روسيه و اتحاديه عرب باشد.
وزيران خارجه روسيه و اتحاديه عرب ۱۰ مارس سال جاری میلادی درباره پنج اصل برای حل بحران سوريه به توافق رسيدند.
بر پايه اين توافق “توقف خشونت از سوی دولت و مخالفان، ايجاد نظارت بیغرضانه، غير قابل قبول بودن دخالت خارجی، رساندن آزادانه کمکهای بشر دوستانه به تمام سوریها و حمايت از مأموريت کوفی عنان فرستاده سازمان ملل با هدف آغاز گفتوگوی سياسی ميان نيروهای سوری” اين پنج اصل را تشکيل میدهند.
قدرتهای غربی تاکنون دوبار تلاش کردهاند قطعنامهای در محکوميت اقدامات دولت بشار اسد در شورای امنيت سازمان ملل به تصويب برسانند اما هر دوبار اين قطعنامه از سوی چين و روسيه وتو شد.
اين دو کشور خواهان محکوميت همزمان دولت دمشق و مخالفان هستند. پکن و مسکو همچنين میگويند نگران دخالت خارجی در سوريه مشابه آنچه در ليبی رخ داد، هستند.