جلسه طرح سئوال از محمود احمدینژاد در مجلس ايران در حالی امروز برگزار شد که پشتيبانان و مخالفان دولت در خارج از مجلس درگير شدند.
به گزارش منابع خبری ايران، امروز چهارشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۰، سرانجام پس از ماهها مناقشه بر سر طرح سئوال از محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران، وی برای پاسخگويی به پرسشهای ۷۹ تن از نمايندگان به مجلس رفت.
اين نخستين بار در تاريخ ايران بود که مجلس يک رئيسجمهور را برای پاسخگويی فرا میخواند.
بنا به گزارشهای منتشرشده، بامداد امروز گروهی از حاميان محمود احمدینژاد و گروهی با عنوان مخالفان دولت مقابل مجلس تجمع کردند که اين تجمع منجر به درگيری و دخالت يگان ويژه شد.
در سالن مجلس نيز برخی نمايندگان و طراحان سئوال پس از پاسخهای محمود احمدینژاد به نمايندگان نسبت به شيوه برخورد او اعتراض کردند.
علی مطهری، طراح اصلی سئوال از احمدینژاد به تشريح سئوالات نمايندگان معترض پرداخت
محمود احمدینژاد در حالی به سئوالات نمايندگان پاسخ گفت که سخنان خود را با شوخیهای پیدرپی همراه میکرد.
در جلسه امروز مجلس ابتدا علی مطهری، طراح اصلی سئوال از احمدینژاد به تشريح سئوالات نمايندگان معترض پرداخت.
وی از محمود احمدینژاد بهخاطر حضور در مجلس قدردانی کرد و آن را نشانه “مردمسالاری موجود در ايران اسلامی” دانست و گفت اين “يک مردمسالاری واقعی است و نه صوری و مصنوعی.”
وی افزود اميدوار است نتيجه اين پرسش و پاسخ يک گام به پيش در جهت حل مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سياسی مردم باشد.
علی مطهری سپس در مورد ۱۰ سئوال ۷۹ تن از نمايندگان معترض به دولت پرداخت.
اين سئوالات شامل اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها؛ ابهام درباره آمار اشتغال؛ اجرايی نشدن قانون هدفمندکردن يارانهها در بخش توليد؛ مقاومت ۱۱ روزه احمدینژاد در برابر حکم “حکومتی” آيتالله خامنهای درباره ابقای حيدر مصلحی، وزير اطلاعات؛ سخنان احمدینژاد درباره “در رأس امور نبودن مجلس”؛ معرفی “غيرمعمول” وزير ورزش و جوانان به مجلس؛ چگونگی هزينهشدن بودجه فرهنگی؛ عزل “تحقيرآميز” منوچهر متکی از وزارت خارجه؛ همکاری نکردن دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب؛ و ترويج نظريه “مکتب ايرانی” توسط اطرافيان رئيسجمهور و دورینکردن وی از “جريان انحرافی”؛ بودند.
حساب ذخيره ارزی صفر است
سپس محمود احمدینژاد با بيان اينکه سئوال از رئيس جمهور طبق قانون اساسی حق مجلس است، گفت: “فکر نمیکنم اتفاق ويژهای رخ داده باشد.”
وی تأکيد کرد اين سئوالها مدت بسيار زيادی است که مطرح شده و “صدها ساعت” نيز در مورد آن صحبت شده است.
محمود احمدینژاد با بيان اينکه سئوال از رئيس جمهور طبق قانون اساسی حق مجلس است، گفت: فکر نمیکنم اتفاق ويژهای رخ داده باشد
احمدینژاد گفت قصد داشته پيش از انتخابات مجلس نهم پاسخ سئوالات نمايندگان مجلس را بدهد اما عدهای گفتند که ممکن است “جوابهای ما بر نتيجه انتخابات تأثير بگذارد و بعد هم نتايج آن را به گردن ما بيندازند.”
رئيس جمهور ايران در پاسخ سئوال نخست مبنی بر اجرا نشدن قانون تسهيلات ارزی برای متروی تهران و کلانشهرها گفت با توجه به اينکه بانک مرکزی اعلام کرده موجودی حساب ذخيره ارزی صفر است، دولت چطور میتوانسته در چنين شرايطی وام بدهد.
وی در همين حال به کمکهای مالی دولت به کلانشهرها اشاره کرد و گفت دولت کنونی۱۰ و ۷ دهم برابر کمکهای تمام دولتهای گذشته به مترو کمک کرده است.
احمدینژاد در مورد ابهام درباره آمار اشتغال و رشد اقتصادی کشور گفت: “شما نمايندگان مدعی هستيد که اين آمار اشتباه است اما من اعتقاد دارم که اين آمار صحيح بوده و اين اتفاق رخ داده است.”
قانون هدفمندکردن يارانهها “عالی” اجرا شده است
رئيس دولت دهم در مورد اجرايی نشدن قانون هدفمندکردن يارانهها در بخش توليد گفت با اينکه دولت در طول اجرای اين طرح شديدترين محدوديتها را داشته و با تحريمها و بحران جهانی روبهرو بوده اما “عالی” اجرا شده است.
وی افزود در اين زمينه ايران رشد اقتصادی داشته و دولت هيچ تخلفی نداشته است.
برخی از نمایندگان مجلس پس از آن که احمدینژاد سخنانش پايان يافت و از مجلس خارج شد با تذکرهای آئیننامهای به شيوه پاسخها و لحن سخنان وی اعتراض کرده و آن را “توهين به مجلس” دانستند
رئيس جمهور ايران در رابطه با ۱۱ روز خانهنشينی خود گفت: “اين هم از همان حرفها است. احمدینژاد و خانه نشينی و استراحت؟… بسياری از همکاران ما در اين مدت پيچ و مهرهای شدهاند و مجبورند به خودشان فنر وصل کنند. مطمئن باشيد که اين وصلهها به دولت نمیچسبد.”
وی در مورد ادعای اينکه “مجلس در رأس امور نيست” گفت نظری را مطرح کرده و فکر میکند که بايد آزادی بيان باشد تا رئيس جمهور صحبتی که به آن اعتقاد دارد را مطرح کند.
در مورد عدم تشکيل وزارت ورزش در زمان مناسب، احمدینژاد با اشاره به مصوبه مجلس در ۱۲ دیماه سال گذشته مبنی بر ادغام سازمانهای تربيت بدنی و سازمان ملی جوانان و اصلاحات لازم در آن پرسيد با توجه به اينکه تکليفی برای رئيس جمهور مشخص نشده دولت از چه چيزی تخلف کرده است.
وی گفت اين قانون مشکل دارد و وقتی رئيس جمهور وزيری را معرفی کرد رأی نياورد و پروندههای بسياری برای همکاران رئيس دولت دهم در سازمان بازرسی تشکيل شد.
احمدینژاد گفت: “ما يک نامهای محترمانه داديم که بله چشم انجام میدهيم، ولی يک دفعه که رئيس جمهور گفت بالای چشمتان ابرو است، به سئوال رسيد.”
وی در مورد عدم در نظر گرفتن بودجه فرهنگی از سوی دولت به دستگاهها گفت: “اگر پول داشتيم میپرداختيم؛ اما خود شما مصوب کرديد که بودجههای فرهنگی کشور در اختيار صداو سيما، شوراهای فرهنگی، ائمه جمعه و… است که بنده در آنجاها حضور ندارم.”
چه کسی به متکی مأموريت داده بود؟
رئيس دولت دهم در مورد برکناری ناگهانی منوچهر متکی از سمت وزير امور خارجه به هنگامی که به مأموريت سنگال رفته بود، گفت: “چه کسی به ايشان مأموريت داده است؟ چرا که من همچين مأموريتی به ايشان ندادم و از سوی ديگر اگر به ايشان بگوييم شما ديگر نيستيد مأموريت چه معنی دارد؟ از اختيارات رئيس جمهور نمیتوان سئوال کرد.”
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران گفت “بعضی حرفها نباید اینجا زده میشد” و “مجلس جای شوخی نیست”
وی درباره همکاری نکردن دولت برای اجرای قانون عفاف و حجاب گفت: “کار فرهنگی با برخورد و بگير و ببند نمیشود. ما میگوييم به دختران و پسران گير سه پيچ ندهيد.”
محمود احمدینژاد در مورد نظريه “مکتب ايرانی” با بيان اينکه “اينها قصههای صد ساله است” گفت: “اگر از ايران حرفی نزنيم چه بگوييم، من ايران را دوست دارم… عشق به ايران عين حزباللهی بودن است.”
احمدینژاد با تأکيد بر اينکه “ما از ابتدا هم گفتيم مشی برخی را قبول نداريم”، افزود: “ما آمدهايم تا قطار مديريت کشور را به ريل اصلی که خط امام و ولايت است برگردانيم.”
وی افزود: “اگر سکوت میکنيم به علامت تأييد اتهامات نيست به معنی اين است که دلسوزيم و بايد به حکم سوگندی که خورديم دفاع کنيم.”
احمدینژاد در پايان سخنان خود گفت: “بايد بگويم سئوالهای مطرح شده خيلی هم سخت نبود به نظرم طراحان سئوال از همان افرادی بود که با فشار دادن شاسی فوق ليسانس گرفتهاند. در حالی که اگر با ما مشورت میکرديد حتمأ سئوالهای بهتری میتوانستيد طرح کنيد.”
رئيس جمهور ايران خطاب به نمايندگان مجلس گفت: “بنابراين اگر يک ذره از ۲۰ به ما کمتر بدهيد نهايت بیمعرفتی و نامردی است.”
برخی از نمایندگان مجلس پس از آن که احمدینژاد سخنانش پايان يافت و از مجلس خارج شد با تذکرهای آئیننامهای به شيوه پاسخها و لحن سخنان وی اعتراض کرده و آن را “توهين به مجلس” دانستند.
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نيز گفت “بعضی حرفها نباید اینجا زده میشد” و “مجلس جای شوخی نیست.”
یک نمایش تلویزیونی مضحک برای فریب خلق فریب پذیر!
کاربر مهمان / 14 March 2012