هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم ونیز شامگاه شنبه ۸ سپتامبر با معرفی برندگان بخش‌های رسمی به کار خود پایان داد. هیئت داوران بخش مسابقه بین‌الملل به ریاست گی‌یرمو دل تورو، جایزه شیر طلای بهترین فیلم جشنواره را به «رم» تازه‌ترین ساخته آلفونسو کوارون کارگردان مکزیکی اعطاء کرد. این نخستین موفقیت کمپانی قدرتمند نت‌فلیکس در یک جشنواره سینمایی بود.

شامگاه شنبه ۸ سپتامبر: آلفونسو کوارون شیر طلای ونیز را به دست آورد

«رم» شخصی‌ترین فیلم آلفونسو کوارون، با تصاویری سیاه و سفید داستان زندگی دو خدمتکار مکزیکی را روایت می‌کند که با تلاش و از خودگذشتگی‌هایی از یک خانواده کوچک طبقه متوسط در محله رم در مکزیکوسیتی مراقبت می‌کنند.

در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره فیلم ونیز از میان ۲۱ فیلمی که به نمایش درآمد فقط یک فیلم از یک کارگردان زن حضور داشت. فیلم «رم» یکی از اندک فیلم‌هایی بود که زنان در آن نقش داشتند: خدمتکارانی که خود را در خدمت پرورندان یک هنرمند و فیلمساز مرد قرار داده‌اند. کوارون هنگام دریافت شیر طلای ونیز گفت این جایزه از نظر شخصی برای او اهمیت ویژه‌ای دارد.

درام «سوگلی» تازه‌ترین ساخته یورگوس لانتیموس کارگردان یونانی جایزه بزرگ هیئت داوران جشنواره فیلم ونیز را دریافت کرد. الیویا کلمن به خاطر بازی در این فیلم در نقش ملکه بریتانیا جایزه « کوپا ولپی» بهترین بازیگر زن ونیز را به دست آورد. در این فیلم هم زندگی زنان مورد توجه قرار گرفته: رقابت دو عضو خانواده ملکه که می‌کوشند سوگلی دربار باشند.

جنیفر کنت، تنها کارگردان زن هفتاد و پنجمین دوره جشنواره فیلم ونیز جایزه ویژه هیأت داوران را به خاطر فیلم «بلبل» به دست آورد.

داستان تریلر تاریخی «بلبل» در سال ۱۸۲۵ اتفاق می‌افتد و درباره یک محکوم ۲۱ ساله ایرلندی به نام کلر (با بازی اشلینگ فرانسیوزی) است که می‌خواهد انتقام جنایت وحشیانه علیه خانواده‌اش را بگیرد.

گروهی از پژوهشگران استرالیایی ۲۷ ژوئیه سال جاری اعلام کردند که در فاصله بین سال‌های ۱۷۸۸ تا نیمه دوم قرن بیستم  هنگام مهاجرت اروپایی‌ها به استرالیا در ۵۰۰ قتل عام هزاران نفر از بومیان این قاره به قتل رسیده‌اند. پژوهشگران مکان این قتل‌ عام‌ها را روی نقشه مشخص و مستند کرده‌اند. این پژوهش دستاوردی برای دادخواهی بومیان استرالیا به شمار می‌آید و فیلم جنیفر کنت نیز در خدمت این حرکت دادخواهانه قرار دارد. کنت جایزه‌اش را به بومیان استرالیا تقدیم کرد. او گفت:

«نیروی زنان قوی‌ترین و شفابخش‌ترین نیرویی است که در کره زمین می‌توان یافت. امیدوارم در سال بعد و سال‌های بعدتر، زنان بیشتری را در این مکان ببینیم.»

بیشتر بخوانید: