سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی در یک نشست خبری گفت: در ماجرای حصر میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی« هیچ اتفاق و تصمیم تازه‌ای در کار نیست»،  ممنوع التصویری محمد خاتمی «رفع نشده» و زندان فشافویه «اشکالی ندارد». از دیگر خبرهای او صدور کیفرخواست برای فعالان محیط زیست و ورود مدعی العموم به پرونده طلاب و تهدید رئیس جمهوری.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه

طی روزهای گذشته برخی رسانه‌ها خبرهایی مبنی بر رفع محدودیت‌های میرحسین موسوی و زهرا رهنورد خبر داده بودند. غلامحسین محسنی اژه‌ای گفت که اگر تغییری صورت گرفته، مربوط به قبل است و «اتفاق تازه رخ نداده و تصمیم شورای عالی امنیت ملی به قوت خود باقی است».

او در پاسخ به پرسش در باره وضعیت زندان فشافویه و انتقال دو وکیل زندانی با پایبند و دستبند به دادگستری، گفت: «مگر زندان فشافویه چه اشکالی دارد؟».  او «احتمال جرایم امنیتی» و یا «خودداری از اجرای اوامر» را هم دلیل احتمالی انتقال قاسم شعله سعدی و آرش کیخسروی دو وکیل بازداشت شده با دست بند و پابند به دادگستری دانست.

وضعیت زندان فشافویه طی روزهای گذشته باردیگر خبر ساز شده است. فعالان سیاسی و اجتماعی دستگیر شده پیش از این وضعیت زندان فشافویه را به «جهنم» تشبیه کرده و گفته بودند در آنجا زندانیان از حداقل امکانات بهداشتی محروم هستند. غلامحسین محسنی اژه‌ای اما گفت که این زندان «ایرادی ندارد».

اژه‌ای در رابطه با پرونده اسفندیار رحیم مشایی هم مدعی شد که او «وکلای خود را برکنار کرده است». در ویدئویی که روز گذشته در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، مشایی در دادگاه لباس خود را پاره می‌کند. یکی از اتهام‌های او «توهین به مقام‌های قضایی» اعلام شده است.

کیفرخواست پنج فعال محیط زیست صادر شد

به گفته او برای پنج تن از فعالان محیط زیست بازداشت شده هم «کیفرخواست با اتهامات امنیتی» صادر شده و در باره سایر متهمان «تحقیقات ادامه دارد».

شماری از فعالان محیط زیست از بهمن سال گذشته بازداشت شدند، همچنان در زندان به سر می‌برند. کاووس سید امامی یکی از بازداشت شدگان در زندان فوت کرد. مسئولان زندان علت مرگ او را «خودکشی» اعلام کردند، اما خانواده و وکیل او خواستار بررسی بیشتر علت مرگش شدند.

مجلس شورای اسلامی نیز یک کمیته برای رسیدگی به این موضوع تشکیل داد، اما بدون دست یافتن به جزئیات بیشتر به کارش خاتمه داد.

مدعی العموم به پرونده طلاب ورود می‌کند

سخنگوی قوه قضائیه در باره تجمع طلاب در مدرسه فیضیه قم هم گفت که نیازی به شکایت هیئت دولت نیست، مدعی العموم به مسئله ورود می‌کند. اژه‌ای با این حال اظهارات رحیم‌ پورازغذی را فاقد عنصر مجرمانه دانست. معاون حقوقی ریاست جمهوری ایران پیشتر گفته بود که نهاد ریاست جمهوری این مسئله را پیگیری می‌کند.

او گفت:

«در خصوص هر دو مورد چه تهران و چه قم، دادستان به عنوان مدعی العموم وارد شده اما در رابطه با پرونده قم بدلیل اینکه پرونده در اختیار دادسرای ویژه روحانیت است از آن اطلاع ندارم که کسی احضار شده است یا احضار نشده. تا جایی که شنیدم، در صحبت‌های سخنران مدرسه فیضیه (رحیم پورازغدی) عنوان مجرمانه وجود ندارد و مرتکب جرم نشده است.»

در این تجمع حسن روحانی به «مرگ» تهدید شده بود. معترضان همچنین پلاکاردهایی به همراه داشتند که «کشته شدن هاشمی رفسنجانی» را تائید می‌کرد.

این تجمع با اعتراض تند برخی از مراجع تقلید حکومتی همراه شد و پس از آن سپاه پاسداران با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که تجمع کنندگان ربطی به این نهاد ندارند و قصدشان بدنامی سپاه بوده است.

احتمال اعدام بابک زنجانی بعد از تسویه بدهی‌ها

سخنگوی قوه قضائیه در باره پرونده‌های قضایی فساد مالی هم گفت احتمال اعدام بابک زنجانی پس از شناسایی و بازگرداندن اموال او را تائید کرد و گفت: « حضور ایشان ضرورت دارد و اگر نباشد چه بسا ممکن است در سایر افعال حقوقی مشکلاتی ایجاد شود. همه اموال برای تحویل به شرکت نفت هنوز شناسایی نشده و از موجودی ادعایی ایشان و یا کسانی که می‌خواهند از قبل ایشان مالی را به شرکت نفت پرداخت کنند تا این لحظه انجام نشده است.».

او گفت که محاکمه سایر «مفسدان مالی» در شعب منتخب «ادامه دارد» و تصاویر و نام این افراد در رسانه‌ها منتشر خواهد شد. او همچنین تائید کرد: فردی به نام «م.ر» که در پرونده واردات خودرو دست داشته، هنگام خروج غیرقانونی از کشور بازداشت شده است.

به گفته او در حال حاضر رسیدگی به پرونده حمیدرضا مظلومین، معروف به «سلطان سکه» و محمد اسماعیل ابراهیمی ادامه در جریان است. اژه‌ای گفت که این افراد قبلا نیز دستگیر شدند که با دخالت بانک مرکزی بیرون آمدند.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین گفت که دستگاه قضایی طی سال‌های اخیر برای شش متهم به فساد مالی حکم اعدام صادر کرده است.

دو قاضی به دلیل فساد مالی و فساد اخلاقی برکنار شدند

غلامحسین محسنی اژه‌ای ادامه داد: محمود سعادت قاضی شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری اصفهان به دلیل فساد اخلاقی و مجید شکاری رئیس شعبه ۱۰۲۴ دادگاه کیفری تهران به دلیل دریافت رشوه محکوم و تعلیق شده‌اند.

او در باره رسیدگی به پرونده‌های فساد مالی هم گفت که رسیدگی به این پرونده‌ها و محاکمه دستگیر شدگان ادامه دارد. او تائید کرد که فردی به نام «م.ر» در ارتباط با پرونده واردات خودرو دستگیر و زندانی شده است. به گفته اژه‌ای برای مدیرعامل تعاونی البرز ایرانیان هم کیفرخواست «فساد فی‌الارض» صادر شده است. او از پرونده احمدی‌مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی هم اظهار بی‌اطلاعی کرد و گفت که احمد عراقچی معاون ارزی بانک مرکزی محاکمه خواهد شد.