نرگس محمدی، نايب‌رئيس کانون مدافعان حقوق بشر ايران در دادگاه تجديدنظر به شش سال زندان محکوم شد.

به گزارش تارنمای کانون مدافعان حقوق بشر، نرگس محمدی در دادگاه بدوی به رياست قاضی پيرعباسی به اتهام “اجتماع و تبانی عليه امنيت کشور” به پنج سال حبس تعزيری، به اتهام عضويت در کانون مدافعان حقوق بشر به پنج سال حبس تعزيری و به اتهام “فعاليت تبليغی عليه نظام جمهوری اسلامی ايران” به يک سال حبس تعزيری که در مجموع ۱۱ سال زندان می‌شد، محکوم شده بود.

حکم دادگاه تجديدنظر که وی را به شش سال زندان محکوم کرده در تاريخ ۲۵ دی‌ماه ۱۳۹۰ صادر و در روز يکشنبه ۱۴ اسفندماه به وکيل وی ابلاغ شده است.

نرگس محمدی به دليل فعاليت در کانون مدافعان حقوق بشر آبان‌ماه سال ۱۳۸۸ از محل کار خود در شرکت بازرسی مهندسی ايران اخراج شد و در ارديبهشت‌ماه سال ۱۳۸۹ به اتهام عضويت در اين کانون به دادگاه انقلاب احضار و پس از چند جلسه دفاع برای وی قرار ۵۰ ميليون تومانی صادر شد.

نرگس محمدی، در دوران بازداشتش در سال ۸۹ دچار بيماری جسمی شد و مدت‌ها تحت درمان بود

نرگس محمدی، در دوران بازداشتش در سال ۸۹ دچار بيماری جسمی شد و مدت‌ها تحت درمان بود.

او همچنين پس از يورش شبانه مأموران امنيتی به منزلش در تاريخ ۲۰ بهمن ۸۹ که طی آن همسرش تقی رحمانی نيز بازداشت شد نامه‌ای به دادستان تهران نوشت و خواستار پی‌گيری قضايی برای ورود غير قانونی و شکست قفل در ورودی و رفتار ناشايست ماموران امنيتی با خود و خانواده‌اش شد که پاسخی از سوی دستگاه قضايی نگرفت.

دو روز پيش نيز دادگاه انقلاب عبدالفتاح سلطانی، وکيل دادگستری و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر ايران را به ۱۸ سال زندان، تبعيد به برازجان و ۲۰ سال محروميت از وکالت محکوم کرد.

اتهام‌های عبدالفتاح سلطانی “تبليغ عليه نظام، تشکيل کانون مدافعان حقوق بشر، اجتماع و تبانی عليه نظام” و “تحصيل مال حرام” از طريق دريافت جايزه حقوق بشری نورنبرگ اعلام شد.

شيرين عبادی، برنده جايزه صلح نوبل و رئيس کانون مدافعان حقوق بشر روز يکشنبه ۱۴ اسفندماه، نسبت به تحت فشار قرار دادن اعضای اين کانون در زندان برای گرفتن اعتراف از آن‌ها واکنش نشان داد.

شيرين عبادی گفت: “آقای سلطانی و تعداد زيادی از همکاران کانون مدافعان حقوق بشر که به زندان رفته‌اند، از سوی بازجو که در تمامی موارد يک نفر بوده است، تحت فشار قرار گرفته‌اند تا عليه کانون مدافعان و من صحبت کنند.”

به گفته شيرين عبادی هيچ‌يک از اعضا و همکاران کانون مدافعان حقوق بشر حاضر نشده‌اند تن به چنين خواسته‌ای بدهند.

کانون مدافعان حقوق بشر ایران در سال ۱۳۸۱ توسط وکلای دادگستری، شیرین عبادی، محمد سیف‌زاده، محمدعلی دادخواه، عبدالفتاح سلطانی و محمد شریف تشکيل شد.

اين کانون فعالیت خود را بر سه محور دفاع از زندانیان سیاسی ـ عقیدتی، اعلام نظر نسبت به موارد بارز نقض حقوق بشر و حمایت از خانواده فعالان سیاسی زندانی، در چارچوب قوانین ایران اعلام کرد.

کانون مدافعان حقوق بشر پیش از آن‌که در داخل کشور ثبت شود به عضویت فدراسیون بین‌المللی جوامع حقوق بشر درآمده و به ثبت بین‌المللی رسیده بود.

وزارت کشور ايران فعاليت کانون مدافعان حقوق بشر ايران را “غير قانونی” اعلام کرده است.