وزارت کشور افغانستان اعلام کرد که بيش از ۲۱ تن مواد مخدر و مواد شيميايی مورد استفاده در توليد هروئين را در شهر لشکرگاه مرکز ولايت هلمند آتش زده است.

بازمحمد احمدی،‌ معاون وزارت کشور افغانستان در امور مبارزه با مواد مخدر گفت که اين مقدار مواد مخدر و مواد شيميايی طی بيش از ۱۷۰ عمليات مختلف نيروهای امنيتی داخلی به‌ويژه پليس در هلمند کشف و به‌دست آمده بود.

به گفته احمدی،‌ مواد مخدر آتش زده‌شده شامل بيش از هشت هزار کيلوگرم ترياک، ۶۰۰ کيلوگرم چرس (حشيش)، ۲۹۸ کيلوگرم هروئين و کريستال و ۱۳ هزار و ۶۰۰ کيلوگرم مواد شيميايی مورد استفاده در توليد هروئين بوده است.

معاون وزارت کشور افغانستان در امور مبارزه با مواد مخدر،‌ آتش زدن اين مقدار مواد مخدر و ترکيبات شيميايی آن را بزرگ‌ترين ميزان در نوع خود در سطح اين کشور خواند که طی سال جاری صورت گرفته است.

هفته گذشته بيش از چهار تن مواد مخدر و مواد شيميايی مولد هروئين در شهر هرات در غرب افغانستان که با ايران هم‌مرز است به آتش کشيده شد.

وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نسبت به افزايش قاچاق مواد شيميايی مورد استفاده در توليد هروئين از خارج اين کشور به‌ويژه از طريق ايران به افغانستان ابراز نگرانی كرده است

در اوايل سال جاری ميلادی سازمان ملل در گزارشی مشترک با وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نسبت به افزايش توليد ترياک در اين کشور هشدار داد و خواهان تشديد کمک و همکاری بين‌المللی در اين زمينه شد.

برپايه اين گزارش، توليد ترياک در افغانستان طی سال ۲۰۱۱ نسبت به سال ۲۰۱۰، ۶۱ درصد افزايش داشته است و سطح زير کشت آن نيز در اين مدت با هفت درصد افزايش به بيش از ۱۳۱ هزار هکتار رسيد.

در اين گزارش گفته شده است که در سال ۲۰۱۱ بيش از پنج هزار و ۸۰۰ تن ترياک در افغانستان توليد شده است که بيش از دو هزار و ۲۰۰ تن بيشتر از سال ۲۰۱۰ می‌باشد.

يوری فدوتوف، رئيس اداره مبارزه با مواد مخدر و جرايم سازمان ملل گفته است که توليد ترياک در افغانستان بخشی از اقتصاد اين کشور است و بخش قابل توجهی از نياز مالی شورشيان را تأمين می‌کند و به فساد نيز دامن می‌زند.

اما وی ضمن ابراز تشکر از “رهبری و فداکاری‌هايی” که از سوی دولت افغانستان برای از بين بردن کشت مواد مخدر انجام شده است تأکيد کرد که اين سازمان نمی‌تواند با مشکل مواد مخدر در افغانستان مقابله کند.
به گفته رئيس اداره مبارزه با مواد مخدر و جرايم سازمان ملل،‌ برای مقابله با پديده کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به يک تعهد قوی‌تر در داخل این کشور و در سطح بين‌المللی نياز است.

آمار موجود نشان می دهد که در حال حاضر افغانستان ۹۰ درصد ترياک جهان را توليد می کند.

هم‌زمان وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان نيز نسبت به افزايش قاچاق مواد شيميايی مورد استفاده در توليد هروئين از خارج اين کشور به‌ويژه از طريق ايران به افغانستان ابراز نگرانی كرده است.