نهمين دوره انتخابات مجلس در ايران در ميان تحريم گسترده مخالفان و اصلاحطلبان و پراکندگی اصولگرايان حکومتی بامداد امروز آغاز شد.
امروز جمعه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۰، نهمين دوره انتخابات مجلس در ايران آغاز شد.
منابع خبری جمهوری اسلامی ايران در نخستين ساعات آغاز انتخابات مجلس نهم به نقل از مقامهای حکومتی، از “حضور پرشور مردم” در پای صندوقهای رأی نوشتهاند.
آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی پس از شرکت در رأیگيری، به مردم توصيه کرد که در انتخابات شرکت کنند.
وی گفت هر کس در انتخابات شرکت کند “نزد پروردگار از فضيلت بيشتری برخوردار میشود.”
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، نيز بامداد امروز رأی خود را برای انتخابات دوره نهم مجلس به صندوق انداخت.
هاشمی رفسنجانی گفت: “برای من مهم همراهی و همدلی ملت و مسئولان است و جريانات سياسی هم میتوانند با نقادی و مطالب درست و راهگشا به بهتر شدن وضع کشور کمک کند.”
هاشمی رفسنجانی بههنگام رأی دادن: برای من مهم همراهی و همدلی ملت و مسئولان است و جريانات سياسی هم میتوانند با نقادی و مطالب درست و راهگشا به بهتر شدن وضع کشور کمک کند
مصطفی محمدنجار، وزير کشور در مورد استقبال مردم گفت: “گزارشهايی که از صبح امروز از سراسر کشور دريافت کردهايم، حاکی از اين است که مردم از پيش از آغاز زمان رأیگيری، در بسياری از شعبههای اخذ رأی حاضر شدهاند و حضوری پرشور داشتهاند.”
همچنين صفرعلی براتلو، رييس ستاد انتخابات استان تهران، نيز گفت: “طبق اخباری که به ما رسيده است از همان ساعات اوليه استقبال از انتخابات خيلی خوب است و اکثر فرمانداران استان تهران میگويند که در برخی شعب اخذ رأی در شهرهای مختلف استان تهران مردم برای دادن رأی صف تشکيل دادند و من اميدوارم امروز جشن دموکراسی ما به خوبی برگزار شود.”
اين در حالی است که در طول تاريخ جمهوری اسلامی ايران هيچ دورهای از انتخابات با چنين تحريم وسيعی از سوی نيروهای گوناگون سياسی روبهرو نبوده است.
تقريبأ همه گروههای مخالف جمهوری اسلامی و نيروهای اصلاحطلبان نهمين دوره انتخابات مجلس را تحريم کردهاند.
آنها اين انتخابات را “غيردمکراتيک” میدانند و معتقدند که حکومت ايران پس از سرکوبهای سال ۸۸ در رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری همچنان به دستگيری، تهديد و آزار و اذيت مخالفان ادامه داده است و هيچ چشماندازی در باز شدن فضای باز سياسی در ايران ديده نمیشود.
مخالفان حکومت و اصلاحطلبان از مردم خواستهاند که امروز در خانههای خود بمانند و در رأیگيری شرکت نکنند.
همچنين اصولگرايان حکومتی در هيچ دورهای از انتخابات در ايران، به اندازه اين دوره به گروههای مختلف تقسيم نشدهاند.
همه تلاشهای رهبران اصولگرا برای متحد ساختن گروههای خودی بیثمر ماند و چندين گروه اصولگرا با فهرستهای انتخاباتی گوناگون در اين دوره شرکت دارند.
از سوی ديگر رسانههای غربی انتخابات نهمين دوره مجلس را “آزمون بزرگ” جمهوری اسلامی در برابر تنشهای جهانی موجود پيرامون اين کشور خواندهاند.
فشارها و تحريمهای گسترده کشورهای غربی و مجامع بينالمللی عليه جمهوری اسلامی بهدليل آنکه برنامه هستهای ايران را “تهديدآميز” و “نگرانکننده” میدانند، در چند ماه گذشته بهشدت افزايش يافته است.
رسانههای غربی انتخابات نهم مجلس را آزمونی در انتخاب راه جمهوری اسلامی در اين فضای تنشزا میخوانند.
در اين انتخابات ۴۸ ميليون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرايط رأی دادن هستند و بيش از سه هزار نامزد برای کسب ۲۹۰ کرسی مجلس رقابت میکنند.
صولت مرتضوی، رئيس ستاد انتخابات گفته است: “در حوزههای کوچک نتايج ظرف ۴۸ ساعت بعد از پايان اخذ رأیگيری و در حوزههای بزرگ مثل تهران بعد از ۷۲ ساعت بعد از پايان رأیگيری نتايج اعلام میشود.”
سیروس آموزگار
http://www.bbc.co.uk/blogs/persian/viewpoints/2012/03/post-75.html
وقتی کودک بودیم برایمان از کابوس بقدرت رسیدن اسلامگرایان میگفتند،از تاریکترین دوره ها و اکنون ما در این دوره ی بسیار تاریک و شوم با تمام وجود معنی آن گفته ها را درک کرده ایم. از طریق کوههای کشور خارج شدن و درد و رنج دربدری و آوارگی را فقط آنکه تجربه کرده است میداند اما این رنجها در مقابل عظمت هولناکی کابوس حکومت اسلامگرایان که حدود ٣٣ سال است که بر جان و مال مردم چنگ انداخته اند کاملاً رنگ میبازد. من بطور کامل اعتقادم را که بشر در این چند هزار سال دچار تکامل شعور و آگاهی شده است از دست داده ام. شما چطور؟
کاربر مهمان / 02 March 2012