گزارشگران بدون مرز، با صدور بیانیهای اعلام کرد:“بازداشتهای خودسرانه حرفهکاران رسانهها، توقیف مطبوعات، مسدودسازی سایتهای اطلاعرسانی، ارسال پارازیت بر روی امواج رسانههای ماهوارهای و سرکوب نظرات انتقادی، برگزاری انتخابات آزاد را ناممکن میکند.”
در این بیانیه که امروز، پنجشنبه ١١ اسفند ١٣٩٠ منتشر شده، آمده است که “سانسور تحمیل شده بر رسانهها مانع انجام وظیفه آنها در انتخابات شده است و برگزاری اینگونه انتخاباتی هیج ارزشی ندارد.”
این نهاد مدافع آزادی مطبوعات میگوید: “پس از انتخاب مجدد محمود احمدینژاد در انتخابات مورد مناقشه ٢٢ خرداد ١٣٨٨، سرکوب روزنامهنگاران و شهروند وبنگاران تشدید شده است، هیچ رسانه مستقلی از آزارهای امنیتی – قضایی جناحهای مختلف در قدرت، در امان نمانده است.”
سازمان گزارشگران بدون مرز:سانسور تحمیل شده بر رسانهها مانع انجام وظیفه آنها در انتخابات شده است و برگزاری اینگونه انتخاباتی هیج ارزشی ندارد
بر اساس این گزارش در حال حاضر ۴٨ روزنامهنگار و وبنگار در ایران زندانی هستند و این کشور سومین زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران است.
سازمان گزارشگران بدون مرز میگوید: “جنگ قدرت جناحهای مختلف در داخل کشور و تنش میان روابط رژیم تهران با جامعه جهانی، سایه تهدید و وحشت را بر سر انتخابات کشیده است.”
این بیانیه با اشاره به نصب دهها بیلبورد در شهرهای مختلف ایران که نقل قولهایی “دروغین” از رسانههایی چون سایت بالاترین و رادیو فردا، که در ایران ممنوع هستند، در آنها نوشته شده، میگوید که اینگونه پیامها در هفتههای اخیر از رادیو تلویزیون دولتی هم تکرار شده بود.
در بیلبوردهایی که در روزهای گذشته در شهرهای مختلف ایران نصب شده از سایت بالاترین نقل قول شده است: “کشورهای غربی به خاطر اینکه باور دارند مردم ایران نظام را قبول داشته و در انتخابات شرکت خواهند کرد به ایران حمله نمیکنند.” در این بیلبوردها به نقل از رادیو فردا نیز آمده است: “در صورتی که مشارکت مردم ایران در انتخابات مجلس اتی کمتر از ۵٠ درصد باشد امریکا میتواند به راحتی به ایران حمله کند.”
در ماههای اخیر تحریمهای علیه ایران افزایش پیدا کرده و گمانهزنیهایی مبنی بر احتمال حمله نظامی به این کشور منتشر شده است.
گزارشگران بدون مرز با اشاره به اینکه لازمه حق رای برخورداری رایدهنده از حق دانستن است، اضافه کرده است که این حق در ایران وجود ندارد و جمهوری اسلامی باید به این وضعیت پایان دهد.
به گزارش این سازمان بسیاری از خبرنگاران خارجی موفق به دریافت ویزا برای ورود به ایران و پوشش خبری انتخابات نشدهاند و با وجود ارائه درخواستها از هفتهها پیش، سفارتخانههای جمهوری اسلامی، سه روز پیش از انتخابات گذرنامههای آنها را “بدون هیچ توضیحی” پس دادند.
محمدجواد آقاجری، مدیرکل رسانههای خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که بیش از ۸۰ روادید مطبوعاتی برای ۵۳ رسانه خارجی مختلف برای پوشش خبری نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی صادر شده است.
به گفته او این خبرنگاران از رسانههای کشورهای آلمان، اتریش، اسپانیا، آمریکا، اوکراین، ایتالیا، برزیل، بلژیک، ترکیه، جمهوری چک، روسیه، ژاپن، فرانسه، فنلاند، قطر، کانادا، کره جنوبی، کلمبیا، ونزوئلا و لبنان هستند و با با احتساب نمایندگان خبری مقیم ایران، حدود ۳۵۰ نمایندگی خارجی وابسته به ۱۷۴ رسانهٔ بینالمللی اخبار انتخابات را در روز جمعه ۱۲ اسفندماه پوشش خواهند داد.
جمهوری اسلامی ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ۱۳۸۸، محدودیتهای بسیاری را برای خبرنگاران خارجی وضع کرده بود.
در آخرین ردهبندی آزادی مطبوعات در جهان، سازمان گزارشگران بدون مرز، که در دی ماه ١٣٩٠ منتشر شد جمهوری اسلامی ایران در میان ١٧٩ کشور در مرتبه ١٧۵ قرار گرفته است.
نهمین دوره انتخابات مجلس این کشور فردا جمعه ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ در سراسر کشور برگزار میشود. در این انتخابات ۴۸ میلیون و ۲۸۸ هزار و ۷۹۹ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند و بیش از سه هزار نامزد برای کسب ۲۹۰ کرسی مجلس رقابت میکنند.