مدير هماهنگکننده کمکهای انساندوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان، میگويد با ادامه جنگ اوضاع اين کشور در حال بدتر شدن است.
منوج بسنيات، که در ششمين کنفرانس اکو يا سازمان همکاری اقتصادی در کابل سخن میگفت تأکيد کرد که اوضاع بد امنيتی در بخشهايی از افغانستان سبب شده است که کمکهای اقتصادی به نيازمندان نرسد.
وی گفت که در حال حاضر بيشتر از ۴۰ درصد از جمعيت افغانستان با درآمد روزانه کمتر از يک دلار زندگی میکنند.
مدير هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان افزود: “ادامه ناامنی بر توانايی کارمندان سازمان ملل نيز اثر گذاشته است و آنان نمیتوانند بهدرستی به اين نيازمندان کمکرسانی کنند.”
مدير هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل: در حال حاضر بيشتر از ۴۰ درصد از جمعيت افغانستان با درآمد روزانه کمتر از يک دلار زندگی میکنند
محمد دايم کاکر، رئيس اداره مبارزه با رويدادهای طبيعی افغانستان نيز در سخنانی با نگرانی از تأثيرات منفی رويدادهای طبيعی در اين کشور گفت که افغانستان با کمبود بودجه و کادر تخصصی در راستای مبارزه با رويدادهای طبيعی روبهرو است.
وی گفت که بارش برف و سرمای شديد اخير در مناطق مختلف افغانستان سبب مرگ دستکم ۱۳۴ تن و زخمی شدن ۲۲۰ تن شده است و ۸۶۰۰ خانواده را نيز آسيبپذير ساخته است.
به گفته وی افزون بر اين، جاری شدن سيلابهای احتمالی در بهار آينده بر نگرانیهای اين اداره افزوده است.
رئيس اداره مبارزه با رويدادهای طبيعی افغانستان گفت که آنها در نشست اکو از اعضای اين سازمان خواستار کمک و انتقال تجاربشان در زمينه امدادرسانی شدهاند.
سازمان اکو در سال ۱۳۴۱ خورشيدی از سوی کشورهای ايران، ترکيه و پاکستان بنيان گذاشته شد و سپس کشورهای آذربايجان، ازبکستان، قزاقستان، قرقيزستان، ترکمنستان، تاجيکستان و افغانستان به آن پيوستند.
تلاش برای بهبود شرايط توسعه اقتصادی پايدار و تهيه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در کشورهای عضو از اهداف عمده اين سازمان اعلام شده است.