هفته گذشته خبر استعمال مواد مخدر در ورزشگاه آزادی پرجنجال شد و حالا طیبه سیاووشی، نماینده مجلس شورای اسلامی میگوید راهحل درست شدن فضای ورزشگاهها رفتن به سمت ورود خانوادههاست.
طیبه سیاوشی به خبرآنلاین گفته: «الان وقت دعوا بر سر ورود بانوان نیست. زمان این است که با گفت و گو این مسئله را حل کنیم. واقعاً وزارت ورزش و وزارت کشور خیلی نگاه مثبتی به ورود بانوان به ورزشگاه ها دارند. معاونت بانوان وزارت ورزش تمام تلاشش در این زمینه را انجام داده و وزارت کشور هم در جام جهانی نشان داد برای ورود خانوادهها به ورزشگاه چقدر تلاش میکند.»
با این جال سیاوشی گفته مشکل این است که تا مقداری نیروی انتظامی و البته سایر نهادهای مسئول هنوز این اجازه را نمیدهند که زنان به ورزشگاهها بیایند و این که گفته شده رئیس جمهوری اسلامی اجازه ورود زنان به ورزشگاهها را داده درست نیست.
این نماینده مجلس گفته: «واقعاً مأمورانی که این قدر درباره ورود بانوان سختگیر هستند و همه چیز را میبندند، چطور مانع ورود مواد مخدر که هیچ، مانع ورود دخانیات نمیشوند؟ در همه جای دنیا بردن سیگار و کشیدنش در ورزشگاهها ممنوع است تا چه رسد به اینکه بخواهند مواد مخدر استعمال کنند. این را باید حتماً نیروهای مسئول از رخ دادنش ممانعت کنند و نگذارند کسی در روی سکوها حتی سیگار بکشد.»
او با اشاره به اینکه زنان را به دلیل ترس از مفسده از حضور در ورزشگاهها منع میکنند گفته: «تا وقتی سکوها اینگونه در تصرف آقایان باشد و هی این فضا بستهتر باشد، این نوع رفتارهای ضد اجتماعی بیشتر هم میشود. راهش این است که فضای ورزشگاهها و سکوهایمان را خانوادگی کنیم.»
سیاوشی در پایان گفته: «فعلاً دوستان میگویند میخواهند بخشی از ورزشگاه را مجزا از باقی استادیوم کنند تا خانمها به استادیومها بیایند و در مرحله بعدی قرار است ورزشگاهها خانوادگی شود.»
ورود زنان به استادیومها برای تماشای مسابقات در ایران ممنوع است و مراجع مذهبی و گروههای محافظهکار این کار را خلاف ارزشهای زن و استادیوم را مکان نامناسبی برای حضور زنان میدانند.
در جریان مسابقات جام جهانی ۲۰۱۸، زنان ایرانی توانستند با ورود به ورزشگاه آزادی دو بازی ایران را روی پرده نمایش ببینند.
با وجود این برخی از مقامات قضایی جمهوری اسلامی از جمله محمد جعفر منتظری، دادستان کل ایران پس از پخش مسابقه ایران و اسپانیا در ورزشگاه آزادی گفته بود: «ما مخالف شادی نیستیم اما آنچه شاهد بودیم و بعد دیدیم این بود که برخی روزنامهها تیتر زدند که “آزادی آزاد شد”. تحت همین عنوان، زن و مرد و جوان و کودک و دختر و پسر را در استادیوم جمع کردند و عدهای زن به این بهانه روسری خود را برداشتند شروع به آواز و رقاصی کردند.»