اتحاديه اروپا عليه سوريه تحريمهای تازهای از جمله مسدودکردن دارايیهای حدود ۱۰۰ مقام دولتی اين کشور برقرار میکند.
به گزارش آسوشيتدپرس، وزيران خارجه اتحاديه اروپا دوشنبه ۲۷ فوريه (هشتم اسفند ۱۳۹۰) توافق کردند که بانک مرکزی سوريه نيز مورد تحريم قرار گيرد.
وزيران خارجه اتحاديه اروپا همچنين خريد طلا، فلزات با ارزش و الماس را از سوريه ممنوع خواهند کرد.
پرواز هواپيماهای خطوط هوايی سوريه به کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز ممنوع میشود.
هدف از اين تحريمها اعمال فشار عليه دولت سوريه برای پايان دادن به خشونتها عليه مخالفان اعلام شده است.
وزيران خارجه اتحاديه اروپا دوشنبه ۲۷ فوريه (هشتم اسفند ۱۳۹۰) توافق کردند که بانک مرکزی سوريه مورد تحريم قرار گيرد
اين تحريمها با تصويب وزيران خارجه ۲۷ عضو اتحاديه اروپا و در نشستی در بروکسل عليه سوريه اعمال میشود.
همزمان با اقدامات بينالمللی عليه دمشق، دولت سوريه روز يکشنبه در اين کشور رفراندم قانون اساسی برگزار کرد.
بر پايه قانون اساسی جديد، انتخابات چندحزبی مجلس بايد تا سه ماه آينده در سوريه برگزار شود.
تحليلگران و معترضان اين رفراندم را يک “نماش مضحک” توصيف کردهاند که که به گفته آنها برای “ساکت کردن” منتقدان دولت سوريه انجام میشود. مخالفان خواهان کنارهگيری بشار اسد، رئيسجمهوری سوريه از قدرت هستند.
در همين حال درگيری بين نيروهای دولتی سوريه و مخالفان همچنان ادامه دارد. در تازهترين درگيریها روز يکشنبه ۲۶ فوريه دستکم ۵۹ نفر از فعالان سوری به دست نيروهای دولتی کشته شدند.
آمريکا و کشورهای غربی میگويند بشار اسد مشروعيت خود را از دست داده و بايد از قدرت کنار رود اما در مقابل روسيه و چين با اين خواسته آمريکا و فعالان سوری مخالفت میکنند. اين دو کشور خواهان اصلاحات در سوريه هستند.
روسيه و چين تاکنون دوباره تلاش کشورهای عربی و غربی را برای محکوم کردن سوريه در شورای امنيت وتو کردهاند.
در همين حال روز جمعه ۲۴ فوريه نيز نشست دوستان سوريه با حضور وزاری خارجه آمريکا، ترکيه و چند کشور ديگر در ترکيه برگزار شد. آمريکا میگويد در کنار مخالفان اسد ايستاده است. هيلاری کلينتون، وزير خارجه امريکا میگويد بايد مخالفان دولت سوريه را مسلح کرد.
همچنين رهبران حماس نيز با پشتيبانی از معترضان سوريه و طرفداران سرنگونی حکومت آن کشور، آشکارا به مخالفت با همپيمان ديرينهشان، بشار اسد برخاستند.
اسماعيل هنيه، رهبر حماس روز جمعه ۲۴ فوريه در سفری که از نوار غزه به مصر داشت، در مقابل هزاران نمازگزاری که در مسجد الازهر قاهره گردآمده بودند، اظهار داشت: “من به تمام معترضان بهار عربی سلام میگويم و به مردم قهرمان سوريه که برای آزادی، دموکراسی و اصلاح مبارزه میکنند، سلام میگويم.”
اعترضات در سوريه از مارس ۲۰۱۱ آغاز شده است. بر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه شش هزار نفر از مخالفان کشته شدهاند.
اما فعالان حقوق بشر شمار کشتهشدگان را بيش از هشت هزار نفر اعلام کردهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی کشته شدهاند.