روزنامه انگلیسی “ایندیپندنت” در شماره روز دوشنبه ۲۰ فوریه در گزارشی به نقل از خبرنگار خود در نزدیکی مرز سوریه، وضعیت جنگ فرقهای این کشور را خطرناک ترسیم کرده و نوشته است که با ورود نیروهای خارجی، جنگ فرقهای سوریه میرود تا به جنگی فرامرزی تبدیل شود.
حمله، شبهنگام، ناگهانی و شدید بود. گلولههای خمپاره و مسلسل از هر سو میبارید. برخی از جنگجویان مسلح سوری وحشتزده بودند. اما “سعدون الحسینی” چنین صحنههایی را پیش از اینها هم دیده بود. او پیش از این چنین تجربههایی را درعراق کسب کرده بود.
برای اولینبار به عنوان عضوی از گروه “بیداری الانبار” (استانی سنینشین در عراق و نزدیک مرزهای سوریه) در مقابل سربازان آمریکایی مبارزه را آغاز کرد. زمانی که گروههای ملیگرای سنی تفنگهای خود را هماهنگ با گروه القاعده علیه نیروهای خارجی در عراق نشانه رفتند.
حضور او در سوریه، جایی که اغلب شورشیان مسلح، سنیمذهب و علیه بشاراسد علوی هستند، میتواند نشانهای باشد از تبدیل شدن جنگ داخلی سوریه به یک جنگ فرقهای بینالمللی. موضوعی که میتواند دلیل بزرگی برای نگرانی باشد.
بر اساس بیان برخی آمریکاییها انفجارهای اخیر در شهرهای حلب و دمشق از سوی نیروهای القاعده شاخه عراق، برنامهریزی و اجرا شده بود
همچنین این حضور میتواند آنگونه که یک مهندس 36ساله از اهالی “الرمادی” عراق – که در میان نیروهای ضد اسد مبارزه میکند- مصرانه میگوید :”بیان نوعی همبستگی با برادران مظلوم و به اشتراک گذاشتن یک میراث مشترک” باشد.
چیزی که امروزه مشخص است جابهجایی نقش ها بین دو کشور همسایه است. برای سالها از مرزهای سوریه سلاح و نیروهای جنگجو وارد عراق می شد تا با نیروهای آمریکایی مبارزه کنند. حالا اما وضعیت متفاوت شده و مسیر ارسال سلاح و نیرو برعکس شده است. گرچه هنوز مشخص نیست چه میزان نیرو و سلاح از درون عراق به سمت سوریه سرازیر شده است.
همین چند روز پیش بود که ایمن الظواهری، جانشین اسامه بن لادن اعلام کرد که جهاد در سوریه وظیفه هر مسلمانی است. بر اساس بیان برخی آمریکاییها انفجارهای اخیر در شهرهای حلب و دمشق از سوی نیروهای القاعده شاخه عراق، برنامهریزی و اجرا شده بود.
در پیامی که توسط القاعده شاخه عراق در اینترنت منتشر شد، آمده است:”بسیاری از مردم از شنیدن این خبر که برادران رزمنده عراقیشان امروز برای کمک به برادران خود وارد سوریه شدهاند خوشحالاند.”
سعدون الحسینی: خود برادران سوری در حال جنگیدن هستند، من در جنگ دخالتی نمیکنم و شرکت ندارم اما این وظیفه همه مسلمانان واقعی است تا در این مبارزه به یاری مردم سوریه بیایند
سعدون الحسینی از طریق مرزهای استان الانبار با سوریه، خود را به درون این کشور رساند. او میگوید که سپس به شهر “ادلب” رفت؛ جایی که نزدیکیهای مرز سوریه و ترکیه است و در آنجا گرفتار خشونت نیروهای ارتش سوریه با ساکنان یک روستا شد.
می گوید: “خود برادران سوری در حال جنگیدن هستند، من در جنگ دخالتی نمیکنم و شرکت ندارم اما این وظیفه همه مسلمانان واقعی است تا در این مبارزه به یاری مردم سوریه بیایند. ما فقط تلاش می کنیم ببینیم از دست ما چه کمکی ساخته است.مردم ما در عراق شاهد رنج و اندوه مردم سوریه هستند من نیز در اینجا با گروهی همکاری می کنم برای اینکه به آنها کمکی برسانیم. کمکهای غیر نظامی.”
آقای الحسینی اذعان می کند که سلاح ها از طریق مرزهای عراق وارد خاک سوریه می شود و میگوید :” بله؛ این چیزی است که من هم شنیده ام” و میافزاید:” شما در عراق میتوانید به راحتی تفنگ، راکتانداز و هر چیز دیگری که بخواهید پیدا کنید و بخرید. شاید بعضیها اکنون در مرز مشغول این انتقالها باشند.”
او”به دلایل امنیتی” نمیخواهد جزئیاتی درباره گروهی که با آن کار میکند، به ما بگوید ، اما می گوید که “ما همه از یک طایفه هستیم. همانگونه که در زمان جنگ، سوریها از پناهندگان عراقی مراقبت میکردند، امروز نیز ما موظفیم تا به پناهندههای سوری کمک کنیم.
بله من هم شنیدهام که القاعده مشغول کارهایی در عراق است. اما القاعدهای ها واقعا عراقی نیستند. این تبلیغات در عراق به جریان افتاده است تا همبستگی مردم عراق با مردم سوریه تضعیف شود.”
در پیامی که توسط القاعده شاخه عراق در اینترنت منتشر شد، آمده است که بسیاری از مردم از شنیدن این خبر که برادران رزمنده عراقیشان امروز برای کمک به برادران خود وارد سوریه شدهاند خوشحالاند
دولت شیعی عراق اقداماتی فوری را برای جلوگیری از انتقال هرچه بیشتر سلاح و نفرات به سوریه در نظر گرفته است. دفتر نخست وزیر نوری المالکی در بیانیهای اعلام کرد که نخست وزیر در آخرین روزهای هفته جلسهای داشت ” برای بستن همه شکافهای مرز عراق با سوریه و با هدف جلوگیری ازعبور تروریستها و قاچاق سلاح.”
با این حال هنوز نگرانیها در خصوص سرازیر شدن جنگجویان فرقهای از سراسر منطقه به داخل خاک سوریه به قوت خود باقی است. روز گذشته در شهر جنوبی انطاکیه در ترکیه تظاهراتی با شرکت سه هزار نفر در حمایت از بشار اسد برگزار شد با شعارهایی چون “خون ما فدای تو باد اسد.”
در عین حال در درون سوریه، خبرگزاری رسمی این کشور سانا خبر داده است که مردان مسلح، دادستان شهر ادلب و یک قاضی را به قتل رسانده و “تروریستها” را برای این اقدام سرزنش کردهاند؛ واژهای که رژیم برای هر کس که با حکومت اسد مخالف باشد به کار می برد.
باز این چپ های اروپایی به کمک دیکتاتورهای منطقه آمدند !روزنامه ایندیپندت باید چنین جبهه ضد بشار را خراب کند بدون اینکه کلامی از جنایات حکومت یا هوداری حاکمان ایران و حزب الله بگوید !
آز ایندیپندنت بپرسید از پهلو گرفتن ناو های روسی وایرانی در بنادر سوریه چه خبر ؟
کاربر مهمان / 23 February 2012
این روزنامه ها ی شناخته شده درباره مبارزه مردم لیبی و یمن و مصر و تونس هم همین حرف ها را می زدند. چرا دست از سر ما مردم زجرکشیده کشورهای تحت سلطه دیکتاتور ها بر نمی دارند؟
و شما رادیو زمانه: چرا تبلیغگر این روزنامه ها شدید؟ این است آزادگی شما؟ نمی بیند اسد خونخوار با کمک ایران و چین و روسیه چه کار دراد می کند؟
میترا ترابی / 23 February 2012
هر انگه که دیو برون رود لاجرم قرشته بدرون نخواهد امد
سیاست جهانی پیچیده تر از انست که انها را به خوب یا بد تقسیم کرد، لیبی و سوریه گواه خوبی برای این امر هستند.
در ان هیچ جای شکی نیست که قذافی و بشر دیکتاتور هستند. سوال اینجاست، که این جنبشها دامن به یک جنگ مذهبی
سیاسی نزنند.
جنبشهای تونس، مصر و یمن چهره صلح امیزی داشتند و راهبری انها به جامعه مدنی امکان بیشتری دارد
جنبش لیبی شدیدا چهره خصمانه داشته و اکنون افراطیون در مصدر قدرت هستند………….
جنبش در سوریه شکل خود را تغییر داده و انچه اکنون در سوریه در جریان است شبیه یه یک هرج و مرج خطرناک میباشد. که در ان خطر جنگ مذهبی سیاسی بالقوه و بالفعل وجود دارد.
سوریه همسایه لبنان میباشد و نقش سعو دیها را هم در منطقه نباید دست کم گرفته شود ………..
صبا / 24 February 2012