مجموعه شعر “رد پای برف تا بلوغ کامل گل سرخ” سروده سيدعلی صالحی پس از شش سال انتظار از سوی اداره کتاب وزارت ارشاد مجوز انتشار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، اين کتاب به‌عنوان تازه‌ترين کتاب سيدعلی صالحی، در شمارگان سه هزار نسخه در ۲۶۴ صفحه از سوی نشر نگاه بر روی پيش‌خوان کتاب‌فروشی‌ها قرار گرفته است.

اين مجموعه دارای پنج دفتر شعر سروده‌شده در بين سال‌های ۸۰ تا ۸۴ خورشيدی است.

جلد نخست، يک تريلوژی است که پيش از اين، جلدهای دوم و سوم آن با عنوان‌های “انيس آخر همين هفته می‌آيد” و “ما نبايد بميريم، رؤياها بی‌مادر می‌شوند” از سوی همين نشر منتشر شده بودند.

کتاب “رد پای برف تا بلوغ کامل گل سرخ” در حقيقت، آخرين شعرهای منتشرشده صالحی در پايان دهه ۹۰ شمسی و دارای ۶۱ قطعه شعر است.

در سال ۸۹، داوران مراسم دومين جايزه شعر نيما، مجموعه شعر وی، “انيس آخر همين هفته می‌آيد” را به عنوان کتاب برتر انتخاب کردند. اما وی در اين مراسم شرکت نکرد و جايزه را نپذيرفت.

کتاب “رد پای برف تا بلوغ کامل گل سرخ” آخرين شعرهای منتشرشده صالحی در پايان دهه ۹۰ شمسی و دارای ۶۱ قطعه شعر است

صالحی در پاسخ به خبرگزاری کار ايران (ايلنا) درباره بنيان‌نهادن جايزه‌ای به نام “صالحی” گفت: “مردم با آبروی ما گرسنه‌اند، با سيلی رخسار خود را سرخ می‌کنند. در اين شرايط شرف‌شکن، دادن و گرفتن جايزه، يعنی تأييد همين شرايط. شرم‌آور نيست؟ اين بازی‌ها را بگذاريد برای بعد. الان عزت مردم در اولويت است. جايزه شعر يعنی چه؟! شجاعت اخلاقی حکم می‌کند اندکی هشيار باشيم و ارزيابی درستی از شرايط به دست دهيم.”

اين تئوری‌پرداز ادبی افزود: “مسأله، مسأله آبرو و شرفِ قلم است. سلامت جامعه فرهنگی برای امثال من يک اصل خلل‌ناپذير است. به شدت نگران از کف رفتن اين سلامت هستم. می‌ترسم فشارهای مضاعف اقتصادی، فقر و تهی‌دستی عالی‌ترين ميراث اين مردم يعنی فرهنگ و معرفت ملی را نابود کند. گاهی نشانه‌هايی می‌بينم که تن‌ام می‌لرزد. انسان ايرانی اهل اين همه دروغ نبوده است.”

پايه‌گذار جريان موج ناب و جنبش شعر گفتار در شعر معاصر ايران در گفت‌وگوی ديگری با خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) گفته بود: “ما برای مردم و تاريخ‌مان شعر می‌گوييم. نه برای دريافت جايزه، وقتی کتاب‌های‌مان با اقبال مردم روبه‌رو شود، بهترين جايزه برای ماست.”

اين شاعر ۵۶ ساله در ۲۱ ارديبهشت‌ماه سال ۸۹ به يکی از سخت‌ترين سکته‌های‌ قلبی دچار و با اورژانس به بخش سی‌سی‌يوی بيمارستان لبافی‌نژاد منتقل شد اما دوباره در ۲۵ دی‌ماه همان سال، در پی وخامت حال عمومی‌اش، در بيمارستان لاله بستری گرديد.

تاکنون بيش از ۱۷ دفتر شعر سيدعلی صالحی با اقبال خوب علاقه‌مندانش روبه‌رو بوده است.

صالحی شاعری است که نسبت به وقايع سياسی و اجتماعی اطراف خود واکنش نشان می‌دهد و تأکيد دارد که نمی‌تواند شعرش را از تعهد تهی کند.