هيأت کارشناسان آژانس بينالمللی انرژی اتمی برای دومين بار در يک ماه اخير وارد ايران شد.
به گزارش منابع خبری ايران، اين هيأت بامداد امروز دوشنبه يکم اسفندماه (۲۰ فوريه) بهمنظور رفع ابهامات از فعاليتهای هستهای جمهوری اسلامی ايران وارد تهران شد.
هرمان ناکارتس، معاون مديرکل آژانس در امور پادمانها و از بازرسان بلندپايه آژانس؛ رافائل گروسی، مرد شماره دو آژانس و پری لين جانسون، مقام بلندپايه حقوقی آژانس سه تن از شش عضو هيات آژانس هستند.
اين هيأت به رياست هرمان ناکارتس، رئيس بازرسان آژانس قرار است با مقامات سازمان انرژی اتمی و ديگر مقامهای ايران مذاکراتی داشته باشد.
ناکارتس پيش از ترک وين ابراز اميدواری کرد که در دومين دور سفر هيأت آژانس بينالمللی انرژی اتمی به ايران با مذاکره درباره ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هستهای ايران و ديگر مسايل باقیمانده به نتايج ملموسی دست يابد.
اين هيأت يک بار پيش از اين روز يکشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۰ به ايران رفت و پس از سه روز گفتوگو با مقامهای ايران، سهشنبه ۱۱ بهمن اين کشور را ترک نمود.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی اعلام کرده بود بازرسان خود را بار ديگر، دوم و سوم اسفند به ايران میفرستد.
هنوز مشخص نيست که هيأت کارشناسان آژانس در سفر دوم خود از سايتهای هستهای ديدن خواهد کرد يا تنها بر مذاکرات درباره توضيحات مرتبط با ابعاد نظامی متمرکز خواهد شد
هيأت کارشناسان آژانس در سفر نخست خود از هيچ يک از سايتهای هستهای ايران بازديد يا بازرسی نکرده بود و هنوز مشخص نيست که در سفر دوم خود از سايتهای هستهای ديدن خواهد کرد يا تنها بر مذاکرات درباره توضيحات مرتبط با ابعاد نظامی متمرکز خواهد شد.
هرمان ناکارتس گفت که اميدوار است در اين مذاکرات پيشرفت حاصل شود. وی گفت: “مهمترین اولویت این سفر٬ بررسی ابعاد نظامی احتمالی در برنامه هستهای ایران است” اما در همين حال اين موضوع را “پيچيده” و “زمانگير” خواند.
رئيس هيأت کارشناسان آژانس همچنين گفت که اصلیترين هدف رسیدن به نتایج مشخص و روشن در مذاکرات با مقامهای ايرانی است.
با اين حال ديپلماتهای غربی انتظار چندانی از اين مذاکرات ندارند.
اين ديپلماتها همچنين اعلام کردند که روسيه و چين، همپيمانان جمهوری اسلامی ايران، از تهران خواستهاند با هيأت کارشناسان آژانس همکاری کند.
گفته میشود هيأت آژانس در نظر دارد با محققان برنامه هستهای ايران نيز گفتوگو داشته باشد.
دور دوم گفتوگوها ميان ايران و آژانس در حالی روز دوشنبه آغاز میشود که سعيد جليلی، مذاکرهکننده ارشد ايران با ۱+۵ پاسخ نامه کاترين اشتون، رييس سياست خارجی اتحاديه اروپا را ارسال کرده است.
آژانس بينالمللی انرژی اتمی در آبان سال جاری خورشيدی در گزارشی نسبت به وجود “ابعاد نظامی”در برنامه اتمی ايران ابراز نگرانی کرد.
با اين حال ايران میگويد در برنامه اتمی، اهداف صلحآميز را دنبال میکند.
با انتشار اين گزارش، فشارها و تحريمها عليه ايران افزايش بیسابقهای يافت.
دور دوم گفتوگوها ميان ايران و آژانس بينالمللی انرژی اتمی در حالی امروز آغاز میشود که مذاکرات جمهوری اسلامی با کشورهای گروه ۱+۵ شامل آمريکا، بريتانيا، فرانسه، چين، روسيه و آلمان نيز قرار است آغاز شود.
علیاکبر صالحی، وزير امور خارجه ايران روز گذشته اعلام کرد که مذاکرات آتی ايران و کشورهای ۱+۵ همچون دور پيشين در استانبول برگزار خواهد شد.
آخرين دور مذاکرات اتمی ايران و گروه ۱+۵ بهمن ۱۳۸۹ در استانبول ترکيه برگزار شده بود که به شکست انجاميد.
این سفر کارشناسان آژانس مطمئنا با دیدی واقع بینانه صورت خواهد گرفت و نتیجه اش هم مثبت خواهد بود و راه مذاکرات مقامات ایرانی با غرب را هم هموار خواهد کرد.ضمنا غرب به خوبی میداند که اکثریت نیروهای مخالف نظام هم با تحریم و جنگ افروزی مخالف است و ماهیت ضد امپریالیستی و ضد استعماری اپوزیسیون مطرح و فعال ایرانی در تضاد کامل با اهداف غیر اصولی و فریبکارانه دولتمردان امریکایی و رژیم نژادپرست صهیونیستی می باشد.به امید پایان جنگ سرد و برقراری یک روابط سالم و انسانی میان دوّل متخاصم
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 20 February 2012
هدف از آمدن *** آمانو که به امر جنایتکاران جنگی گزارش می نویسد چیست. غرب بی آبرو شده است.
کاربر مهمان / 20 February 2012