دو ناو نيروی دريايی ارتش جمهوری اسلامی که وارد دريای مديترانه شده بود روز گذشته در يکی از بنادر سوريه پهلو گرفت. اسرائيل نسبت به اين اقدام ايران واکنش نشان داد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) روز گذشته ۲۹ بهمن‌ماه (۱۸ فوريه) خبر داد که ناو جنگی “شهيد قندی” و ناو تدارکاتی “خارک” از کانال سوئز عبور کرده‌اند.

دريادار حبيب‌الله سياری، فرمانده نيروی دريايی ايران در جمع فرماندهان و کارکنان نيروی دريايی ارتش گفته بود که هجدهمين ناوگروه نيروی دريايی متشکل از دو ناوجنگی اين کشور برای دومين بار طی سه دهه گذشته از کانال سوئز عبور کرده‌اند.

دريادار سياری گفت: “همچنان که نيروی دريايی ارتش سال گذشته با حضور در دريای مديترانه تمام منطقه را تحت تأثير قرار داد، ناوگروه هجدهم اين نيرو هم به بهترين نحو و با اعلام پيام صلح و دوستی به کشورهای منطقه اقتدار مملکت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران را به نمايش می گذارد.”

تنها ناوهای جنگی ايران در منطقه حضور ندارند، ناوهای جنگی آمريکا نيز در منطقه خليج فارس حضوری دائمی دارند

حبيب‌الله سياری به مقصد اين دو ناو اشاره نکرد اما پرس ‌تی‌وی، شبکه تلويزيونی انگليسی‌زبان جمهوری اسلامی گزارش داد که اين ناوها پس از عبور از کانال سوئز و ورود به دريای مديترانه به شهر طرطوس واقع در شمال غربی دمشق، پايتخت سوريه رسيدند.

پهلو گرفتن اين دو ناو در سوريه به‌منظور “آموزش به نيروی دريايی سوريه” اعلام شده است که بر پايه توافقنامه دو کشور در سال گذشته، انجام می‌گيرد.

در حالی که حکومت سوريه به سرکوب مخالفان خود ادامه می‌دهد، جمهوری اسلامی ايران همچنان نزديک‌ترين متحد حکومت بشار اسد در منطقه به‌شمار می‌رود.

ايهود باراک، وزير دفاع دولت اسرائيل در واکنش به اين اقدام گفت: «احساس می‌کنم که اگر اين رژيم که يک حکومت بسيار تندروی افراطی است به سلاح هسته‌ای دست يابد، به گونه‌ای در برابر سرنگونی مصون می‌شود؛ چراکه به مصونيتی که کيم جونگ ايل داشت در منطقه دست خواهد يافت.”

ايهود باراک، که هم‌اکنون در سفر آسيايی به‌سر می‌برد چند روز پيش، پس از انفجارهای بانکوک حکومت ايران را به اقدامات تروريستی متهم کرده بود.

در ماه فوريه سال گذشته نيز “خارک” و “الوند”، دو ناو جنگی نيروی دريايی ايران از کانال سوئز عبور کرده بودند که که آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائيل آن اقدام را “تحريک‌آميز” خوانده بود.