با حمله نيروهای امنيتی مشهد به نمايشگاهی که از سوی نوجوانان بهايی برگزار شده بود هشت نفر دستگير شدند.

به گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ايران (هرانا)، اين نمايشگاه روز جمعه ۲۸ بهمن‌ماه، در منزل يک شهروند بهايی برپا گرديده و کارهای دستی در آن به‌نمايش گذاشته شده بود.

بنا به اين گزارش مأموران امنيتی مشهد ضمن بازجويی از شرکت‌کنندگان در اين نمايشگاه و تفتيش منزل و ضبط وسايل و فيلم‌برداری، اين هشت نفر را بازداشت کرده‌اند.

تارنمای خانه حقوق بشر ايران (رهانا) نيز اسامی بازداشت‌شدگان را عزت‌الله احمديان، شايان تفضلی، نويد نبيلی، شهرزاد خليلی، فتانه حاجی‌پور، آرمان مختاری، بهناز حدادزاده و نغمه ذبيحيان اعلام کرده است.

خانه حقوق بشر ايران همچنين نوشته است که به شرکت‌کنندگان در نمايشگاه فرم‌هايی داده شد که مجبور بودند اطلاعات مربوط به خود را در آن وارد کنند.

اين چندمين مورد از بازداشت شهروندان بهايی ايران در بهمن‌ماه جاری است

اين چندمين مورد از بازداشت شهروندان بهايی ايران در بهمن‌ماه جاری است.

در روز ۱۸ بهمن ماه نيز سميترا ممتازيان، فرشيد يزدانی، ايمان رحمت پناه و فريد عمادی پس از احضار به اداره اطلاعات شيراز به دست نيروهای امنيتی اين شهر دستگير شده بودند.

همچنين دو شهروند بهايی ديگر به نام‌های طاهره نوروزی و سعيد دهقان در شيراز نيز به اداره اطلاعات احضار شده بودند.

منازل اين افراد پيشتر در بامداد روز جمعه ۱۴ بهمن‌ماه نيز مورد بازرسی مأموران قرار گرفته بود.

در اين روز نيروهای امنيتی در يورش گسترده‌ و هم‌زمان به منازل بيش از ۳۰ خانواده بهايی شيراز، ضمن تفتيش خانه‌ها چندين تن از بهائيان را بازداشت کرده بودند.

نیما دهقان، مژده فلاح، مژگان عبادی، سام جابری، سینا ساریخانی، بیژن فلاح، ژینوس فنائیان هفت نفر از این بازداشت‌شدگان هستند اما گفته می‌شود افراد بیشتری در اين يورش دستگير شده‌اند.

در آذرماه سال جاری نيز سه تن از بهائيان به‌نام‌های افشین احسنیان، فرهام معصومی و وحدت دانا جهت اجرای حکم زندان خود راهی زندان شدند.

همچنين در جریان فشار به دانشگاه علمی آزاد بهائیان BIHE در خرداد‌ماه نیز پنج نفر از بهائیان شیراز بازداشت و راهی زندان شده بودند.

وزارت علوم، تحقيقات و فن‌آوری ايران در روز ۱۵ خردادماه سال جاری فعاليت دانشگاه مجازی بهائيان را “غيرقانونی” اعلام کرده بود.

در قانون اساسی ايران بهائيان به عنوان اقليت مذهبی به رسميت شناخته نشده‌اند و در طول ۳۰ سال اخير مورد تبعيض‌های سياسی، ‌اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی گوناگون بوده‌اند.

بنا بر آمار کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران، ۲۰۰ نفر از بهائيان از انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون اعدام شده‌اند.

بهائيان پس از انقلاب ايران از حق تحصيل در دانشگاه‌ها و مشاغل دولتی محروم بوده‌، مجامع آن‌ها غيرقانونی اعلام شده و قبرستان‌های آنان در مناطق مختلف تخريب شده است.