اسرائیل برای جلوگیری از ادامه اعتراض‌های فلسطینیان در نزدیکی حصار مرزی‌اش با نوار غزه تمهیدات سخت‌گیرانه‌ای را علیه ساکنان این باریکه اتخاذ کرده است؛ تمهیداتی که یک سازمان حقوق بشری اسرائیلی آنها را «مجازات جمعی» توصیف می‌کند.

گذرکاه کرم ابو سالم (کیرم شالوم)

وزارت دفاع اسرائیل دوشنبه‌شب ۱۶ ژوئیه / ۲۵ تیر اعلام کرد که در واکنش به اعتراض‌ها در نزدیکی حصار مرزی، از ورود محموله‌های سوختی، از جمله نفت و گاز به نوار غزه جلوگیری می‌کند. اسرائیل همچنین منطقه ماهیگیری غزه،‌ یکی از مهم‌ترین منابع معیشتی ساکنان این باریکه را از شش مایل دریایی به سه مایل دریایی کاهش داد.

گذرکاه کرم ابو سالم (کیرم شالوم)، دروازه ورودی کالا و تجهیزات به غزه در مرز اسرائیل و مصر، تنها برای ورود غذا و دارو به صورت مورد به مورد باز خواهد بود و حمل‌و‌نقل شهروندان و دیگر کالاها از آن نیز متوقف شده است.

گیشا، یک سازمان حقوق بشری اسرائیلی مدافع حقوق ساکنان غزه، تمهیدات اسرائیل را «مجازات جمعی» خوانده و آن را محکوم کرده است.

تنش اسرائیل و جبهه فلسطینی حماس که اداره غزه را در دست دارد،‌ شنبه ۱۴ ژوئیه / ۲۳ تیر به اوج رسید. اسرائیل شدیدترین حمله‌های هوایی را علیه حماس پس از جنگ دو طرف در ۲۰۱۴ انجام داد. حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی حاضر در غزه نیز حدود ۱۰۰ راکت و خمپاره به سمت اسرائیل پرتاب کردند. دو طرف پس از میانجیگری منطقه‌ای و اعمال نفوذ مصر آتش‌بس کردند.

در حملات اسرائیل دو نوجوان فلسطینی کشته شدند. از جمله اهداف این حمله محل آماده‌سازی بادبادک‌ها و بادکنک‌های آتش‌زایی است که در اعتراضات مرز غزه و اسرائیل به هوا می‌رفت. معترضان غزه از ۳۰ مارس «راهپیمایی عظیم بازگشت» را برای دستیابی به حق بازگشت به سرزمین مادری آغاز کردند.

باریکه غزه محل زندگی دو میلیون فلسطینی است و ۱۲ سال در محاصره اسرائیل قرار دارد. اسرائیل ورود و خروج به این باریکه را شدیداً کنترل می‌کند. ساکنان آن از فقر شدید و فقدان و تخریب زیرساخت‌های اساسی رنج می‌برند.

مذاکرات حماس با حکومت خودگردان فلسطینی به رهبری فتح برای واگذاری قدرت در غزه برای انجام اصلاحات در این منطقه و بهبود وضعیت زندگی هنوز به سرانجام نرسیده.


در همین زمینه