بازرسان سازمان عفو بينالملل از بازداشتگاه پناهجويان در غرب استراليا به نام کورتين ديدار کرده و خواهان بسته شدن فوری آن شدند.
هيأت سازمان عفو بينالملل پس از انتشار گزارشهای متعدد در رسانهها در مورد ازدحام بيش از حد در بازداشتگاههای پناهندگی، اعتراضات و فرار پناهجويان از بازداشتگاهها تصميم گرفت تا از اين بازداشتگاه ديدن کند.
اين هيأت قصد دارد در ۱۲ روز اقامت در استراليا از کليه بازداشتگاههای اين کشور ديدار کرده و شرايط آنها را مورد بررسی قرار دهند.
به گزارش شبکه ایبیسی استراليا الکس پگلييارو، از بازرسان اين هيأت در اينباره گفت: “سفر ما به استراليا يک مأموريت حقيقتياب از سوی سازمان عفو بينالملل است و سعی میکنيم مسائلی که بهدنبال آنها هستيم را پیگيری کنيم.”
بازداشتگاه کورتين در شمال غرب استراليا قرار دارد و نخستين بازداشتگاهی است که هيأت مذکور از آن ديدار نمود.
بازرسان سازمان عفو بينالملل همچنين از بازداشتگاه جزيره کريسمس نيز ديدن کرده و وضعيت آن را نيز نامناسب عنوان کردهاند
اين بازداشتگاه زمانی بهعنوان يکی از بازداشتگاههای خطرناک بهشمار میرفت و پس از اغتشاشهايی که در سال ۲۰۰۲ در آن صورت گرفت از سوی دولت جان هوارد مسدود گرديد.
اما دولت کنونی استراليا تحت رهبری جوليا گيلارد بازداشتگاه کورتين را در ۲۰۱۰ مجددا فعال نمود و در حال حاضر در بازداشتگاه مذکور پناهجويانی از افغانستان و سريلانکا نگهداری میشوند؛ کسانی که درخواست پناهندگیشان مورد پذيرش قرار نگرفته است.
از آن زمان به بعد، گزارشهای متعددی در مورد شورشها، اعتصابهای غذا، آسيب به خود، خودکشی و افسردگی ميان پناهجويان تحت بازداشت، منتشر شده است.
هيأت چهار نفری سازمان عفو بينالملل دو روز را در بازداشتگاه مذکور بهسر بردند و با ۸۶۰ پناهجوی تحت بازداشت ديدار کردند.
به دنبال اين ديدارها، سازمان عفو بينالملل اعلام کرد که بازداشتگاه کورتين بايد فورأ تعطيل شود.
دکتر تام يکی ديگر از اعضای هيأت تحقيق عفو بينالملل گفته است که در بازداشتگاه کورتين فضای نااميدی کامل ميان پناهجويان حاکم بوده و وضعيت روانی آنها بسيار وخيم بهنظر میرسيد و دليل آن نيز سپری نمودن تا سه سال در بازداشت است.
يک تن از پناهجويان که طولانیترين مدت را در بازداشتگاه مذکور سپری کرده به هيأت تحقيق گفته است ۸۳۱ روز است که در بازداشت بهسر میبرد.
اين هيأت همچنين از بازداشتگاه جزيره کريسمس نيز ديدن کرده و وضعيت آن را نيز نامناسب عنوان کرده است.