امریکا برای برخی از خریداران نفت ایران معافیت از مجازات قائل شود. این معافیت از مجازات اما برای مدت کوتاه اعمال خواهد شد. مقامهای واشنگنتن جزئیات بیشتری در باره مشتریان نفتی که شامل معافیت از مجازات خواهند شد، بیان نکردند.
استیون منوچین وزیر خزانهداری ایالات متحده امریکا گفته که معافیت از مجازات ممکن است برای کشورهایی که زمان بیشتری برای جایگزینی واردات نفت از ایران نیاز دارند، اعمال شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، استیو منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا گفته است:
«ما میخواهیم که کشورها واردات نفت خام خود از ایران را به صفر برسانند. اما اینکار یک شبه امکانپذیر نیست. برای همین ما در اینگونه موارد استثناهایی قائل شدهایم.»
جمعه گذشته استیو منوچین همراه با یک هیأت بلندپایه در راه مکزیک این جملات را در جمع خبرنگاران گفته است، اما رسانهها اجازه داشتند این خبر را دوشنبه ۱۶ ژوئیه/ ۲۶ تیر بازتاب دهند. همزمان با رسانهای شدن اظهارات وزیر خزانهداری آمریکا، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا برای نخستینبار در هلسینکی با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند. روسیه در نشست اوپک همراه با عربستان سعودی اعلام آمادگی کرده بود که با افزایش تولید نفت خام خود، کاهش صادرات نفت ایران را جبران کند. برخی رسانههای داخلی از طرح نفتی روسیه و عربستان علیه ایران سخن گفته بودند.
به گزارش رویترز ظرف دو ماه آینده صادرات آمریکا راهی آسیا میشود. دو هفته قبل پالایشگاههای ژاپن اعلام کرده بودند که قصد دارند نفت شیل آمریکا را جایگزین نفت ایران کنند.
ژاپن نیز پیشتر خواستار معافیت از مجازات نقض تحریمها شده بود. در همین راستا نخست وزیر ژاپن در نظر داشت به ایران سفر کند اما با فشار مقامهای امریکایی این سفر و دیدار با مقامهای جمهوری اسلامی توسط نخست وزیر ژاپن لغو شد.
واشنگنتن پیش از این درخواست فرانسه برای معافیت از مجازت معامله و روابط تجاری با ایران را رد کرده است.
امریکا مه/ اردیبهشت امسال به صورت رسمی اعلام کرد که از توافق هستهای با ایران خارج میشود و تحریمهای تازهای علیه تهران اعمال میکند.
مقامهای امریکایی طی ماههای گذشته با مشتریان نفتی و شرکای تجاری ایران به منظور قطع روابط تجاری و مالی گفتگو کردند. به دنبال این رایزنیها کره جنوبی و ژاپن دو مشتری نفت ایران اعلام کردند که برنامه توقف خرید نفت از ایران را پیش میبرند.
هند یکی دیگر از مشتریان عمده نفتی تهران هم تصمیم دارد خرید نفت از ایران را کاهش دهد. مقامهای هندی طی روزهای گذشته با ایران و امریکا برای ادامه روابط نفتی گفتگو کردند.
در پیوند با همین موضوع آژانس بینالمللی انرژی از نهادهای ناظر بر بازار جهانی نفت اعلام کرده صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی ۵۰ درصد کاهش یافته است.
واشنگنتن اعلام کرده که در نظر دارد صادرات نفت ایران را پس از اعمال تحریمها به صفر برساند. مقامهای دولتی و نظامی ایران متقابلا تهدید کردهاند که در صورت ممانعت از صادرات نفت ایران، تنگه هرمز را خواهند بستند و اجازه نمیدهند نفت دیگر کشورهای منطقه نیز صادر شود.
بیشتر بخوانید:
وزیر خارجه بحرین در یک همایش امنیتی در منامه، در تازهترین موضعگیری علیه آنچه که «دخالتهای حکومت ایران» در منطقه مینامد، مدعی شد که «حکومت ایران مانند داعش» کشورش و دیگر کشورهای عربی را «تهدید» میکند.
شیخ خالد بن حمد آل خلیفه افزود، «حمایت حکومت ایران از خرابکاری در کشورهای عربی کمتر از خطرات پیکارجویان جهادگرای حکومت اسلامی (داعش) نیست.
Nasim / 17 July 2018