با ادامه يافتن بمباران شهر حمص در سوريه، ۴۳ نفر ديگر کشته شدند.
به گزارش العربيه، فعالان گفتهاند پنج کودک نيز در بين کشتهشدگان هستند.
گلولهباران شهر حمص از چهارم فوريه (۱۵ بهمن ۱۳۹۰) آغاز شده و هنوز پايان نيافته است. فعالان سوری دولت را به گلوله باران حمص متهم میکنند اما در مقابل دولت سوريه نيز میگويد بمباران شهر حمص توسط ” گروههای تروريستی ” انجام میشود.
در اين مدت دستکم ۴۰۰ نفر بر اثر بمبماران کشته شدهاند.
با ادامه يافتن خشونتها در سوريه، کشورهای غربی میگوند تحريمها را عليه اين اين کشور گسترش میدهند.
فعالان حقوق بشر میگویند در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه بيش از هشت هزار نفر در این کشور کشته شدهاند
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در ديدار با نبيل العربی، دبير کل اتحاديه عرب در برلين گفت: “اتحاديه عرب در برابر بحران سوریه مواضع روشنی داشته است که اتحاديه اروپا نيز از آن حمايت میکند.”
به گفته مرکل، اتحاديه اروپا با تحريمهای بيشتر عليه سوريه به تقويت مواضع اتحاديه عرب کمک خواهد کرد.
اتحاديه عرب از بشار اسد، رئيسجمهور سوريه خواسته تا برای تشکيل دولت وحدت ملی، قدرت را به معاونش واگذار کند اما دمشق این پیشنهاد را نپذیرفته است.
ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل نيز گفته است ميزان سرکوبها در سوريه نشان میدهد که در اين کشور احتمالاً “جنايت عليه بشريت”رخ داده است.
ناوی پيلای، روز دوشنبه ۲۴ بهمن (۱۳ فوريه) در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: “ناتوانی شورای امنيت در تصويب قطعنامه عليه سوريه، حکومت اين کشور را برای افزايش حملات عليه غيرنظاميان جسور کرده است.”
روسيه و چين دو بار قطعنامههای شورای امنيت را در خصوص سوريه وتو کردهاند. روسيه و چين در روز شنبه ۱۵ بهمن برای بار دوم قطعنامه شورای امنيت را در محکوميت خشونتهای دولت سوريه وتو کردند. اين دو کشور پيش از اين نيز در اکتبر ۲۰۱۱ قطعنامه مشابهی را وتو کرده بودند.
اتحاديه عرب همچنين خواهان اعزام مشترک مأموران حافظ صلح سازمان ملل و اين نهاد عربی به سوريه شده است.
ر پايه آخرين آمار سازمان ملل که چند هفته پيش منتشر شد، در اعتراضات ۱۱ ماه گذشته سوريه ۵۴۰۰ نفر از مخالفان کشته شدهاند. اما فعالان حقوق بشر شمار کشتهشدگان را بيش از هشت هزار نفر اعلام کردهاند. دولت سوريه نيز میگويد در اين مدت دو هزار نيروی امنيتی کشته شدهاند.